High Power Performance Gold 800W güç kaynağından gelen ses nedir?

766319

Picopat
İşlemci
7500F
Selamlar.
PC boşta dururken patlama sesi geldi ve kapandı. Herhangi bir yanık kokusu yok, anakartın üzerindeki kondansatörlere baktım bir şey göremedim PSU mu anakart mı gümledi anlayamadım. Daha önce tecrübesi olan var mı hangisinde sıkıntı olmuştur?

Cihaza hiç elektrik gelmiyor, normalde fişe taktığımda ARGB fan LED'leri yanıp sönerdi şu an hiçbir hareketlilik yok. Yarın garantiye yollayacağım fakat hangi parça sıkıntılı emin olamadım hem anakartı hem PSU'yu mu yollasam?

PSU High Power Performance Gold 800W.
Anakart Gigabyte B650M DS3H.

Kapasitörler gitmiş olabilir. Yerine daha kaliteli kapasitör takıp tamir ederlerse sorun olmaz. Ama tabi değişim yaparlar ise ilerde yine aynısı olabilir.

Kondansatorler cortlamistir. Eminonu, kadikoy filan buralarda 1 gunde yaptirirsin

Parçaların garantisi var, 2 aylık bütün sistem o yüzden servise yollayacağım. Tek merak ettiğim garanti PSU mu sıkıntılıdır yoksa anakarttan kaynaklanma şansı var mı bu senaryoda?

O ses PSU'dan gelmemiştir, siz uzatma ve prizleri kontrol edin veya sistemi başka prizde deneyin.

O ses PSU'dan gelmemiştir, siz uzatma ve prizleri kontrol edin veya sistemi başka prizde deneyin.

Denedim, her şey sağlam. Uzatma kablosunu kullanıyorum şu an laptop'um takılı çalışıyor.
Ses PC'den geldi ona eminim çünkü ses gelince fanlar durdu direkt o sırada telefon şarj oluyordu ve laptop'a bağlı harici monitör çalışıyordu.

Yani böyle kaliteli bir PSU'da böyle bir sorun olmamalı, ilginç.

Maalesef, ben de böyle sorunlar olmasın diye minimum B tier PSU kullanırım hep ama kısmet. Umarım sadece PSU'da sıkıntı vardır yoksa toplama bilgisayar çok uğraştıracak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…