Rehber High Precision Event Timer ve Oyun Performansına Etkisi

Tamamdır sağ olun CPU durumu anakartın BİOS'una girince modu; "Normal'den" "Optimal'e" çekmiştim . O da otomatik 3950'ye sabitlemiş, bununla bağdaştırmıştım bende, kusura bakmayın.

Konuyu sonradan okuyan arkadaşlarıma da kısaca; ilk mesajımda yazdığım CPU MHZ sabitlenmesinin bu kodlarla bir alakası olmadığını, şüphelenicek bir şey olmadığını söylemem gerekiyor sanırım.
 
Konuda anlattıklarımın bana bir faydası yok zaten, herkes için deneysel. Belki birilerinin işine yarar diye paylaştım zamanında. Teşekkür ederim yine de hatayı düzelttiğin için.
 
İlk komutu yazdım CSGO'da 352FPS den 203 e düştü ve geri düzeltemiyorum.
 
dostum ben pek anlıyamadım bios olayını aygıtlardan devre dışı bıraktım o kadar bitde cmd yazdım ama eleman bulunamadı diyor yardım etme şansın varmı müsait olduğunda
@176476 merhaba ben senin verdiğin 3 tane komutu yazdım eleman bulunamadı diyordu en altta 4. olan yani şu
4. HPET (En stabil, Ancak gecikme çok yüksek (FPS Düşüşüne sebep olur)):

bcdedit /set useplatformclock true komutu ile birlikte BIOS üzerinden

High Precision Event Timer (HPET) özelliğini açarak bu sonuca ulaşırsınız

bunu yazdım cmd ye işlem başarılı bir şekilde tamamlandı diyor ama bu FPS düşüşüne sebeb olur diyor bunu nası devre dışı bırakıcam yardım edermisin.
 
Sanırım 1. sıradaki kodu yazdığınızda otomatik olarak geçiş yapmış olacaksınız. Zaten tavsiye edilen HPET'i kapatıp 1. maddedeki kodu kullanmak.
 
Çok karışık anlamadım şimdi FPS arttırmak için hangi kodu yazıyoruz?
 
Son düzenleme:
Hocam merhaba. Şu an bende Ryzen 7 5800H işlemci ve RTX 3060 var. CS'de yaklaşık 180 FPS alıyorum en optimize ayarlarda. Bu ayardan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Hala güncel mi? Bilginiz var mı?
 
Hocam merhaba. Şu an bende Ryzen 7 5800H işlemci ve RTX 3060 var. CS'de yaklaşık 180 FPS alıyorum en optimize ayarlarda. Bu ayardan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Hala güncel mi? Bilginiz var mı?
MUX switch yoktur.
Basitçe genelde MUX switch olmayan laptoplarda 200 FPS üstünü göremiyorsun.
Bazı laptoplarda, hepsinde olmayabilir o yüzden çok umutlanma, 2. monitör takıp ondan görüntü alırsan bunu aşabiliyorsun.
Mux switch konusu vardı sanırım burada. Kendin araştırabilirsin, ben de konuya çok hakim değilim.
 
Hocam merhaba. Şu an bende Ryzen 7 5800H işlemci ve RTX 3060 var. CS'de yaklaşık 180 FPS alıyorum en optimize ayarlarda. Bu ayardan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Hala güncel mi? Bilginiz var mı?

Monitör ile kullanman gerekiyor, kendi laptopımda da öyle oluyor hepsi NVIDIA Optimus yüzünden
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…