Hijyen belgesi nereden çıkartılır?

E-Devlet Üzerinden Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama

E-Devlet, Türkiye'de kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş bir dijital platformdur. Yaygın eğitim sertifika belgesi sorgulama işlemi de bu platform üzerinden gerçekleştirilebilir. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. E-Devlet Sistemine Giriş Yapın: E-Devlet kapısına buradan giriş yapabilirsiniz. Giriş için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.
  2. Hizmet Arama Kutusuna "Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama" Yazın: E-Devlet ana sayfasında yer alan arama kutusuna "Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama" yazarak ilgili hizmete erişebilirsiniz.
  3. Sorgulama Ekranına Giriş Yapın: Karşınıza çıkan ekranda, sorgulamak istediğiniz sertifika bilgilerini girerek sorgulama işlemini başlatabilirsiniz. Bu bilgiler genellikle kurs adı, kurs bitiş tarihi ve kişisel bilgilerinizdir.
  4. Sertifika Bilgilerinizi Doğrulayın: Sorgulama işlemi tamamlandıktan sonra, sertifika bilgileriniz ekranda görüntülenecektir. Bu bilgileri kontrol ederek doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Kaynak: hijyen.org.tr

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı