Hikvision Desire 512 GB M.2 SSD yazma hızı düştü

Oguzkaan1

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Hikvision Desire 512 GB M.2 SSD
Anakart
ASUS Prime B450M-K II Anakart
Merhaba birkaç gündür M.2 SSD de sanki bir yavaşlama sezer gibi oldum. CS'de maça girerken bazen yavaş açılıyordu harita ve sistemin henüz daha 2 aylık falan.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 işlemci.

Ekran kartı: ASUS Dual-RX 6650 XT-O8g Gaming ekran kartı.

Anakart: ASUS Prime B450M-K II anakart.

Depolama: Hikvision Desire p HS-SSD 512 GB 2500/1025MB/s

RAM: (2x) Hikvision U10 8 GB 3200MHz DDR4 Gaming RAM.

3 gün önce de BIOS güncellemesi gelmiş onu da az önce yaptım ve Crystaldiskmark üzerinden test yaptım sonuç hala aynı durum vahim :(
Aşağıdaki test sonuçları farklı zamanlarda yapılan testler ve 200 yazmaya şu an çıkamıyorum bile yardım edin ://
PC ilk aldığımda SSD testi yapmadım ancak birkaç gündür bir sorun olduğu bariz alınca böyle değildi.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark_20230212212513.png
    CrystalDiskMark_20230212212513.png
    22,8 KB · Görüntüleme: 90
  • CrystalDiskMark_20230212223409.png
    CrystalDiskMark_20230212223409.png
    22,8 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba birkaç gündür M.2 SSD de sanki bir yavaşlama sezer gibi oldum. CS'de maça girerken bazen yavaş açılıyordu harita ve sistemin henüz daha 2 aylık falan.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 işlemci.

Ekran kartı: ASUS Dual-RX 6650 XT-O8g Gaming ekran kartı.

Anakart: ASUS Prime B450M-K II anakart.

depolama: Hikvision Desire p HS-SSD 512 GB 2500/1025MB/s

RAM: (2x) Hikvision U10 8 GB 3200MHz DDR4 Gaming RAM.

3 gün önce de BIOS güncellemesi gelmiş onu da az önce yaptım ve CrystalDiskMark üzerinden test yaptım sonuç hala aynı durum vahim :(
Aşağıdaki test sonuçları farklı zamanlarda yapılan testler ve 200 yazmaya şu an çıkamıyorum bile yardım edin ://
PC ilk aldığımda SSD testi yapmadım ancak birkaç gündür bir sorun olduğu bariz alınca böyle değildi.

SSD'nin yeni modeli çıkınca eskisini yavaşlatıyolar biraz sanssızlık olmuş sen aldıktan 2 ay sonra yeni model çıkmış olabilir.

• Düşük alan.
  • TRIM komutu devre dışı veya mevcut değil.
  • AHCI modu devre dışı.
  • Önyükleme sırası yanlış yapılandırılmış.
  • Bilgisayara veya SSD'ye virüs bulaşmış.
  • BIOS güncel değil.
  • SATA bağlantı noktası veya kablosunda bir sorun var.
  • Düşük RAM.
  • Bu nedenlerle olmuş olabilir.

Başlat’a tıklayın ve cmd yazınKomut İstemi’ne sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Aç’a basınBu Komutu kopyalayıp yapıştırın – fsutil behavior query DisableDeleteNotifyEnter tuşuna basın Şimdi, sonuç olarak alırsanız TRIM etkindir ama 1 alırsanız, TRIM devre dışı demektir. Eğer sonuç olarak 1 alırsanız bir sonraki adıma geçin .
Bu Komutu kopyalayıp yapıştırın – fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0 yazın
Enter tuşuna basın.

• Düşük alan.
  • TRIM komutu devre dışı veya mevcut değil.
  • AHCI modu devre dışı.
  • Önyükleme sırası yanlış yapılandırılmış.
  • Bilgisayara veya SSD'ye virüs bulaşmış.
  • BIOS güncel değil.
  • SATA bağlantı noktası veya kablosunda bir sorun var.
  • Düşük RAM.
  • Bu nedenlerle olmuş olabilir.

Başlat’a tıklayın ve cmd yazınKomut İstemi’ne sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Aç’a basınBu Komutu kopyalayıp yapıştırın – fsutil behavior query DisableDeleteNotifyEnter tuşuna basın Şimdi, sonuç olarak alırsanız TRIM etkindir ama 1 alırsanız, TRIM devre dışı demektir. Eğer sonuç olarak 1 alırsanız bir sonraki adıma geçin .
Bu Komutu kopyalayıp yapıştırın – fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0 yazın
Enter tuşuna basın.
Hocam dediğiniz test komutunu yapıştırdım ve böyle gözüküyor ikinci aşamaya geçeyim mi ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (102).png
    Ekran Görüntüsü (102).png
    49,7 KB · Görüntüleme: 101

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı