Hint bülbülüne nasıl bakılır?

Fkorkmaz551

Hectopat
Evet arkadaşlar alalı 7 8 saat oldu bir erkek bir dişi aldım. Yuvalık, IP vb her şeyi koydum. Kafes de bayağı büyük.

1. Kalamar kemiği almadım sıkıntı olur mu ve alınır mı?

2. Hareketsiz ve ötmüyorlar. Ben ortamı tanıyorlar diye düşünüyorum ve de az yem yiyorlar. Ölürler mi?

3. Ne zaman salmalıyım? Yarın salmayı düşünüyorum. İyi bir fikir mi?

1) Kalamar kemiğini ileride de alabilirsiniz.

2) Hareketsiz ve ötmüyor olmaları ortam değişikliğinden kaynaklanır genelde. Aynı şekilde yeme içme sıklığı da az olur. Acele etmeyin, zamanla bu durum düzelecektir.

3) Ortalama 2 hafta sonra salın. Ortamı tanımalarına ve alışmalarına izin verin. Mümkün oldukça bu süreç içinde fazla rahatsız etmeyin.

1) Kalamar kemiğini ileride de alabilirsiniz.

2) Hareketsiz ve ötmüyor olmaları ortam değişikliğinden kaynaklanır genelde. Aynı şekilde yeme içme sıklığı da az olur. Acele etmeyin, zamanla bu durum düzelecektir.

3) Ortalama 2 hafta sonra salın. Ortamı tanımalarına ve alışmalarına izin verin. Mümkün oldukça bu süreç içinde fazla rahatsız etmeyin.

Daha iyi anlatamazdın valla ama ben yine de yarın salacağım kanatları acır diye korkuyorum.

Acele etmeyin derim şahsen. Kafeste kalsınlar bir süre.

Aslında bugün 3 kuş aldım 1 muhabbet 2 hint bülbülü muhabbet kuşu dişi yanında da erkek var aradan 5-6 saat geçince ikisini de çıkardım dişi uçmayı unutmuştu çok az düzeldi ama bu süreç içerisinde herhangi bir yere çarpmadı sizce aynı durum hint bülbülü içinde geçerli olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı