Merhaba arkadaşlar ADSL Kullanıyorum olur da TT bizi de düşünüp yatırım yaparsa ankastre kutusunu ve binaya gelen kabloyu değiştirirler mi?
Emin misiniz?Bende değişmedi.
Bende değişmedi kardeş.Emin misiniz?
Benim kutumun içi biraz vahim durumda da gelirse değişmesi iyi olur.
ADSL dolapları elektriksiz içerisinde herhangi bir DSLAM cihazları olmayan santralden direk gelen kablolardır. VDSL dolaplar ise santralden kutuya fiber kablo gelip DSLAM cihazı ile bakıra dönüşüp içerisinde elektrik bulunan bir aktif saha dolapıdır.Kutunun üzerinde bağlı olduğunuz dolap yazar bu durumda değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Acaba değişim sebebi nedir @TeknoFix29 içerisindeki teknolojinin VDSL kaldırmaması mı?
Bahsi geçen kutu dolap değil hocam bu ;ADSL dolapları elektriksiz içerisinde herhangi bir DSLAM cihazları olmayan santralden direk gelen kablolardır. VDSL dolaplar ise santralden kutuya fiber kablo gelip DSLAM cihazı ile bakıra dönüşüp içerisinde elektrik bulunan bir aktif saha dolapıdır.
Tamam siz ankastre kutusundan bahsediyorsunuz. VDSL olduktan sonra bu kutunun değişmesine göre yok ama eğer çok eski ve paslı ise değişmekte fayda var.Bahsi geçen kutu dolap değil hocam bu ;Eki Görüntüle 607659
Tamam siz ankastre kutusundan bahsediyorsunuz. VDSL olduktan sonra bu kutunun değişmesine göre yok ama eğer çok eski ve paslı ise değişmekte fayda var.
Binadaki ankastre değişmiyor hayır. Sadece eski ADSL saha dolabından yeni VDSL TIP-7 saha dolabına aktarım yapıyorlar ekipler o kadar. Altyapınız VDSL gözüküyorsa zaten ekibler bu aktarım işini yapmışlardır.Bizim binada eski ankastre kutusu değismemis galiba ama 2 mahalle uste tip 7 saha dolabi koymuslardi 1 sene once altyapı sorguladimda 133 metre 77 Mbps port var diyor yabi ankastre kutusu VDSL için değişmesine gerek yok mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.