ahmetSTFU
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 7800X3D / GIGABYTE 9070XT / Patriot Viper Venom 32GB RAM 6000MHz / ASUS PRIME B650M-R / Bitfenix MH100 Black 750W 80+ Bronze
2 yol var.
Hissedarlarla anlaşıp satacaksınız. Sizin durumunuzda %99.9 ihtimalle tarlalar miras yoluyla (intikal) elbirliği ile mülkiyet olduğu için tüm hissedarların bunu kabul etmesi gerekir. Bir mirasçı bile kabul etmese bu ihtimal ortadan kalkar.
İzale-i şuyu davası açarak mahkeme yolu ile satacaksınız. Bu gibi durumlarda çok yaygın bir yaklaşımdır. Kendiniz de dava açabilirsiniz ancak bir avukat ile süreci yönetmenizi tavsiye ederim. Avukat hissenizin satışı üzerinden komisyon (yüzde) isteyecektir. Süreç şöyle işler: Maliklerden herhangi biri izale-i şuyu davasını açar > mirasçılara ön alım hakkı verilir > mirasçılar kendi aralarında çözemiyorlarsa mahkemebilirkişi yönlendirir > bilirkişi gidip keşif yapar, taşınmazlara değer biçer ve mahkemeye sunar > taşınmazlar bilirkişinin belirlediği değerin yarısından ihaleye çıkar, açık artırma ile satış yapılır (ilan.gov.tr), bu kısımda ön alım hakkı düşmüştür > taşınmazlar satılır, hisselere göre mirasçıların ibanlarına yatırılır > avukat davayı açanın hissesinden komisyonunu alır.
Değerleme uzmanıyım, aynı zamandabilirkişilik yapıyorum (izale-i şuyu, kira tespit, kamulaştırma vb). Böyle davalara çok kez gittim. Aynı zamanda dedemin tarla ve daireleri için halihazırda içinde olduğum bir izale-i şuyu dava sürecim var. Biraz uzun sürer ama paranızı alırsınız.
Herhangi bir ek sorunuz olursa uygulamaların ve süreçlerin direkt içinde olduğum için cevap veririm. Bilmeden yorum yapanların yorum ve fikirleri kafanızı karıştırmasın, süreç çok nettir. Yoruma da kapalıdır.
Hocam bende dava açıp diğer hissedarlarla uğraşmadan satılmasını istiyorum fakat dava sanırım çok uzun sürüyormuş. Ayrıca değerinin çok altına gidiyormuş sanırım. Sarı siteden o bölgedeki ilanlara baktığımda yol kenarları M.2'si 2500TL'den falan gidiyor müstakil tapuların.
Ayrıca tüm hissedarlar kabul ederse müstakil tapuya çevrilebiliyormuş sanırım bu doğru mu? Eğer doğruysa tüm hissedarlara bunu nasıl bildireceğim çünkü hepsini tanımıyorum ve teker teker mi ulaşmam gerekir?