Hissizlik, hiçbir şeyden zevk alamamak ve takıntılar

Faverin ne kadar oldu başlayalı? İşe yarar büyük ihtimal, yaramazsa başka ya da takviye bir ilaç verir doktor. Eğer OKB tanın konduysa depresyon ve anksiyete zaten OKB'nin bir sonucu-uzantısı. Diğer depresyon nedenleri ve kaynakları hali hazırda zaten olan depresyonu şiddetlendirir.

1 ay oldu ve 1 hafta bıraktım. Dediğim gibi ailemin zorlamasıyla 2 gün önce yeniden başladım ilaca.

Hocam ilaç yetmez, spor yapın, ailenizle dışarıya çıkın, arkadaşlarınızla dışarı çıkın veya çok sevdiğiniz herhangi biri de olabilir bu. Aynı durumu geçen sene yaşadım. Üniversitede okuyorum ve bölüm değiştirdim. Güncel bölümümü de dersleri görünce biraz sevmemeye başlamıştım. Ne yapacağım ne edeceğim derken, derslerin sadece akademik hayata katkısı olduğu aklıma geldi. Çoğu okuduğum dersi bir daha görmeyeceğim, kullanmayacağım aklıma geldi. Iş alanımın geniş olduğu aklıma geldi. Ben de psikiyatriye gittim ayrica 3,4 defa da randevuya gittim. Konuşmak iyi geldi. Ayrıca ilaç da verdiler ilk dönemler çok yardımı dokundu. 5-6 ay kullandıktan sonra stajım başladı, ilacın bana uyku ve yorgunluktan hissettirdiğini anladım o aylarda. Sonra doğru bir şey değil belki ama direkt kestim ilacı. Sanırım biraz bir şeylerle meşgul olmak da lazım hocam. Insana boş kalmak da yaramıyor. Yani diyeceğim şu kesinlikle konfor alanından çıkın yeni birşeyler deneyin. Yeni hobiler keşfedin, sevdiğiniz şeyleri yapın. Hayat kendimizi üzmek için çok kısa.

1 ay oldu ve 1 hafta bıraktım. Dediğim gibi ailemin zorlamasıyla 2 gün önce yeniden başladım ilaca.

Antidepresanları düzensiz kullanmak, hiç kullanmamaktan daha kötü. Mutlaka ve mutlaka doğru doz ve düzenli olarak kullanmalısın. Biraz toparlanma olduğunda, enerji kazandığında yürüyüş yaparak desteklersin tedavini.

Bu arada depresyondaki kişiye hobi edin, konfor alanından çık, spor yap vb. Tavsiyeler küfür etmek gibidir Senin yapacağın dediğim gibi önce düzenli ilaç sonra yürüyüş.

Ailem umarım bana engel olmazsa düzenli almaya devam edeceğim.

takıntılarıma gelirsek temizlik takıntım yok sadece el yıkama ama asıl takıntılarım PC ile alakalı format atmadan duramamak,
Seni çok iyi anlıyorum. Önceki yazdıklarının da tıpatıp aynısı bende de var. Özellikle yukarıda alıntıladığım kısım dikkatimi çekti. Bende böyle bir şey var gerçekten. PC'yi biraz kullandıktan sonra mahvolmuş hissiyatı geliyor ve tekrar tekrar format atmak istiyorum. Ellerimi de senkronize biçimde yıkıyorum. Hangi hareketleri yapacağımı önceden belirleyip o plana göre yıkıyorum ellerimi.
Faverin takıntılarıma iyi geldiğini söyleyebilirim büyük ölçüde tam iyi gelmişti ailem zorla bıraktırdı ilacı bana çok uyku yapıyordu çünkü
Yanlış bir hareket buradan bakınca. Doktorun ne dediği çok önemli. Varsın fazla uyku yapsın. Önemli olan sağlık. Ama dediğim gibi: Doktorun ne dediği çok çok önemli.

Kimileri diyor antidepresanlar zehir. Seni aptallaştırıyor, kalıcı cinsel isteksizlik yaratıyor gibi gibi. Cidden kafam çok karışık durumda o yüzden bıraksam mı devam mı etsem ilaçlarımı almaya kararsız kaldım.

Onu diyenler 21.YY'da cahil kalmayı becerebilen düşük IQ'lu kesim.

Onu diyenler 21.YY'da cahil kalmayı becerebilen düşük IQ'lu kesim.
Hastalığımdan mıdır benden midir bilmem ama kimseye güvenemiyorum. Güvenmek zorunda kalırsam bir şeye genelde tercih edilen şeylere hep başvuruyorum mesela tarayıcı olarak herkes Chrome kullanıyorsa demek ki güvenlidir deyip Chrome kullanıyorum. Kendi düşüncelerim yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…