Hive OS ekranında kartımın markası görünmüyor

dyingme

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2021
Mesajlar
1.164
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığım kartı rige ekledim ama diğer kartların markaları görünürken bu kartın markası görünmüyor NVIDIA yazıyor ve diğer kartlara göre düşük mh veriyor, bütün sürücüler güncel, ne yapmam gerek?
 
Kartınızın modeli ne? Nvidia'nın güncel sürücüleri madenciliği engellemek için mh düşürüyor. Sorununuz bu olabilir. LHR kırılınca Nvidia da sonraki sürücülerinde böyle bir engelleme yaptı. Mayıs'ta veya daha önce çıkmış sürücülerden birini deneyin.
 
Sorun onunla ilgili değil, sanırım düşük Mh verme sebebini buldum, kart ilginç şekilde 90 dereceyi geçince termal boğaza giriyor ve kendini kısıyor, normalde bunu 110 derecede yapması lazım, kartın markası INNO3D 3080 Ti ichill.
Ama halen daha Hive OS'da neden kart isminin görünmediğini bulamadım her şey güncel olmasına rağmen bu durum ilginç.
 
Sorun onunla ilgili değil, sanırım düşük Mh verme sebebini buldum, kart ilginç şekilde 90 dereceyi geçince termal boğaza giriyor ve kendini kısıyor, normalde bunu 110 derecede yapması lazım, kartın markası INNO3D 3080 Ti ichill.
Ama halen daha Hive OS'da neden kart isminin görünmediğini bulamadım her şey güncel olmasına rağmen bu durum ilginç.

Uzun süre kazım yapınca bazen bende de düşme oluyor. Ben de oc ayarları fazla mı geliyor diye düşünüyordum. Benimki de ısınma sorunu olabilir o zaman.

Sürekli düşük mh ile kazıyorsa o zaman sorun sürücünün engellemesi oluyor. Mayıstan sonraki sürücülerde Nvidia böyle bir engelleme yaptı. Sürücüyü güncelleyince olduğunu fark edip forumda yazmıştım. Lhr kartlarda ancak eski sürücülerle tam güçte kazabiliyoruz.

Catastrophe sorun ne anlamadım? Kanıt mı istiyorsunuz? Ben konu sahibine yazıyorum, siz mesajlarıma beğenmedim bırakıyorsunuz. Bu bölümdeki başlıklara bakarsanız kaç kişi güncel sürücü nedeniyle sorun yaşadı ve dediğimiz şekilde çözüldü. Mh sürekli düşükse sorun sürücü, sonradan düşüyorsa başka. Söylediğim bu. Yanlış bir şey söylemiyorum. Konu sahibinin sorunu ısıymış.

 
Son düzenleme:
1660ti Asus ve Gainward kartlarım bu şekilde. Ek olarak PNY A2000 kartım. @sens4k @porsuk26

@porsuk26 senin anlamadığın nokta şu,
Yeni aldığım kartı rige ekledim ama diğer kartların markaları görünürken bu kartın markası görünmüyor NVIDIA yazıyor
dediğin driver olayı ile kartın hiveos tarafından okunan markası farklı şeyler. Dediğinde haklısın evet MH düşürüyor o driver ama kartın markasını da değiştirmiyor değil mi?
Arkadaş yeni kart takmış ama belli ki farklı marka olduğundan(INNO3D) diğer markalar gibi ismini görememiş onu sormuş. Driver ile alakası yok konunun. Bazı kartlar bu şekilde olabilir. Bu kadar, bitti.
 

Dosya Ekleri

  • GPU.JPG
    GPU.JPG
    25,3 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Sürücü olayını marka isminin çıkmamasıyla ilgili yazmadım. Ben sadece düşük mh sorunuyla ilgili yazdım. Düşük mh+güncel sürücü deyince aklıma o geldi ama sorunu ısıdan kaynaklıymış. Marka isminin çıkmaması da sorun değilmiş, o konuda sen yardımcı oldun. Sonrakinde de ben ona ek olarak yazmadım oradan karıştı o zaman 👍
 
Arkadaşlar mesajlardaki öneriler ve bilgiler için teşekkür ederim, düşük Mh sorununu çözdüm, epey araştırdıktan sonra son aldığım kartın markası INNO3D ve Gainward marka kartların düşük Mh verme nedeni orijinal bioslarıymış, BIOS değiştirince (ben tavsiye üzerine EVGA BIOS'u yükledim), Mh sorunu kalktı, termal darboğaz da yapmıyor, Hive OS üzerinde kartın markası da BIOS'tan dolayı EVGA görünüyor. BIOS yükleme konusunda deneyimi olmayanların bunu yapması tavsiye edilmiyor, sıfır kartları garanti dışı bıraktığından bu konuda dikkatli olunması gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı