Hiyerarşi nasıl oluşturuluyor?

AxiBorea

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar ben hiyerarşi'nin ne olduğunu biliyorum ama filozoflar nasıl hiyerarşi ortaya çıkarıyor bilmiyorum.

Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Kim söylüyor filozoflar hiyerarşi oluşturuyor diye? Hiyerarşi zamanla oluşan bir durumdur. Bazen kültürel, bazen siyasi, bazen iç güdüsel vs. vs.....

Hiyerarşi, temelde rütbe sistemidir. Örneğin; Askerlikte rütbe sistemi.. En altta er ve erbaşlar, en üstte ise orgeneral..

Hiyerarşinin o an ki durumunu filozof eleştirebilir mi? Eleştirebilir. Zayıf yönlerini, eksik yönlerini söyleyebilir. Sistem de oluşturabilir. Ama hiyerarşik düzen, hayvanlarda bile vardır. Aslanlar, maymunlar vs. vs...

Filozof elindeki hangi güçle hiyerarşik bir sistem oluşturabiliyor anlamadım. Hiyerarşinin tanımına vakıf olduğunuzdan emin misiniz?

Filozof elindeki hangi güçle hiyerarşik bir sistem oluşturabiliyor anlamadım. Hiyerarşinin tanımına vakıf olduğunuzdan emin misiniz?

Mesela filozof ya da hukukçular hangi tarzda düşünüyorlar ve devlet kurumunun hiyerarşisini ortaya çıkarıyor? Kabile veya diğer hayvanların topluluğunun hiyerarşisinden bahsetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı