Rehber Hız Kaybı Yaşamadan Discord'a Girmek SplitWire-Turkey

Her yeniden başlatmada programı açmanıza gerek yok çünkü hizmet kurulumu ile çalışıyor.

04.08.2025 yeni güncelleme:
  • byedpı split tunnel adlı yeni bir yöntem eklendi. (Bal Porsuğu'na teşekkürler)
  • her bir kurulumda /logs dizinine günlük (log) dosyası oluşturma özelliği eklendi.
  • yeniden başlatma istemi eklendi.
  • küçük hatalar düzeltildi.
  • bireysel servis kaldırma butonları, tüm servisleri kaldıran tek bir butonla değiştirildi. (splitwire-turkey ile ilgili servisler)

Yeni sürümü SplitWire-Turkey Release 1.0.0 sayfasından indirip kullanabilirsiniz. Gerekli açıklamalar ve kurulum talimatları SplitWire-Turkey Github sayfasında mevcut.

Guncelleme icin yeni gelen setup dosyasini kurmak yeterli mi yoksa eski programi silip sifirdan kurmakmi gerekiyor GitHub'da bu tarz bir uyari veya baska bir şey goremedim sanirsam.
Sadece emin olmak icin soruyorum

Guncelleme icin yeni gelen setup dosyasini kurmak yeterli mi yoksa eski programi silip sifirdan kurmakmi gerekiyor GitHub'da bu tarz bir uyari veya baska bir şey goremedim sanirsam.
Sadece emin olmak icin soruyorum
Hocam gerçekten yerinde bir soru çünkü cevabını ben de bilmiyorum :D. InnoSetup kullanarak kurulum dosyası oluşturdum ancak bu konudaki ve diğer sitelerdeki dosya linklerinin değişmemesi adına versiyon numarası güncellemesi yapamıyorum. Dolayısıyla sürekli aynı sürümü kullanarak kurulum yapıyoruz ve bunun ne gibi sonuçlara yol açtığını test etmedim.
Kurulumu SplitWire-Turkey yüklüyken çalıştırmayı deneyip bana da bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Kurulum tamamlanırsa mantıken tekrar kurup çalıştırmakta bir problem olmayacaktır çünkü kurulum butonları hizmetleri kaldırıp sıfırdan kurulum yapılmasını sağlayan otomasyonlar olarak çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık hocam, deneyeceğim.

@cagritaskn sadece ByeDPI yöntemini denedim ve bir çok deneme yaptım. Şöyle sorunlar var.

1- Program ile ByeDPI yöntemini yükledim. Discord'u açmaya çalıştım ama açamadım, sebebi şu:
ciadpi.exe ve proxifyre.exe güvenlik duvarına takılıyor.
Görev yöneticisinden bu processleri durdurdum ve res klasöründen kendim manuel açtım. Güvenlik duvarı penceresi geldi ve izin ver dedim her ikisi için de. Sonra yeniden başlattım, ciadpi ve Proxifyre hizmetleri otomatik başladı, güvenlik duvarına eklendikleri için bu sefer sorun çıkmadı.

2- DNS DoH değil galiba.

Benim deneme yapabileceğim iki internet sağlayıcım var. Biri Turkcell Mobil diğeri Vodafone Mobil.

Vodafone düz DNS değiştirmeyi yiyor, DoH'a gerek duymuyor. Dolayısıyla programın da düzgün çalışıyor.

Turkcell Mobil ile denediğimde ise DNS olarak Google görüyorum evet ama Discord başlamıyor. Bir de DoH olduğuna emin olduğum NextDNS'i açıyorum o zaman Discord başlıyor.

Sanırım powershell ile ağ ayarlarında Google DNS adreslerini IPv4 ve IPv6 olarak ekliyorsun. Ama bu DNS over HTTPS sağlamıyor.

Çözüm önerilerim de şu şekilde.
1- ciadpi.exe ve proxifyre.exe güvenlik duvarı popup'ı açması için servis olarak yükleyip servisi başlatmadan önce bir kereliğine direkt dosya yolundan exe dosyasını başlatırım, güvenlik duvarı popup'ı çıkar, kullanıcı güvenlik duvarına izin verir. sonra process'i öldürüp servis olarak başlatırım.

2- DoH için dnscrypt-proxy kullanmak. dnscrypt-proxy'i servis olarak yüklerim, IPv4 DNS adresini de powershell ile 127.0.0.1 (dnscrypt-proxy'nin çalıştığı yerel IP) olarak ayarlarım. İstersen dnscrypt-proxy'nin nasıl çalıştığını daha detaylı anlatabilirim.

Son düzenleme:
Eline sağlık hocam, deneyeceğim.

@cagritaskn sadece ByeDPI yöntemini denedim ve bir çok deneme yaptım. Şöyle sorunlar var.

1- Program ile ByeDPI yöntemini yükledim. Discord'u açmaya çalıştım ama açamadım, sebebi şu:
ciadpi.exe ve proxifyre.exe güvenlik duvarına takılıyor.
Görev yöneticisinden bu processleri durdurdum ve res klasöründen kendim manuel açtım. Güvenlik duvarı penceresi geldi ve izin ver dedim her ikisi için de. Sonra yeniden başlattım, ciadpi ve Proxifyre hizmetleri otomatik başladı, güvenlik duvarına eklendikleri için bu sefer sorun çıkmadı.

2- DNS DoH değil galiba.

Benim deneme yapabileceğim iki internet sağlayıcım var. Biri Turkcell Mobil diğeri Vodafone Mobil.

Vodafone düz DNS değiştirmeyi yiyor, DoH'a gerek duymuyor. Dolayısıyla programın da düzgün çalışıyor.

Turkcell Mobil ile denediğimde ise DNS olarak Google görüyorum evet ama Discord başlamıyor. Bir de DoH olduğuna emin olduğum NextDNS'i açıyorum o zaman Discord başlıyor.

Sanırım powershell ile ağ ayarlarında Google DNS adreslerini IPv4 ve IPv6 olarak ekliyorsun. Ama bu DNS over HTTPS sağlamıyor.

Çözüm önerilerim de şu şekilde.
1- ciadpi.exe ve proxifyre.exe güvenlik duvarı popup'ı açması için servis olarak yükleyip servisi başlatmadan önce bir kereliğine direkt dosya yolundan exe dosyasını başlatırım, güvenlik duvarı popup'ı çıkar, kullanıcı güvenlik duvarına izin verir. sonra process'i öldürüp servis olarak başlatırım.

2- DoH için dnscrypt-proxy kullanmak. dnscrypt-proxy'i servis olarak yüklerim, IPv4 DNS adresini de powershell ile 127.0.0.1 (dnscrypt-proxy'nin çalıştığı yerel IP) olarak ayarlarım. İstersen dnscrypt-proxy'nin nasıl çalıştığını daha detaylı anlatabilirim.
Hocam testler için tekrar teşekkürler.
1. Haklısınız, güvenlik duvarı protokolü için izin istetmeyi gözden kaçırmışım. Ben de daha önce manuel olarak çalıştırıp debug yaptığım için bir sorun yaşamadım ancak bu kritik bir sorun. Bahsettiğiniz çözüm yerine ProxiFyre.exe ve ciadpi.exe için otomasyon içerisinde ayrı ayrı güvenlik duvarı kuralları oluşturabiliriz.

2. DoH'u bende açıyor. Windows 11 kullanıyorum ve gerek Windows ağ ayarlarına, gerek ncpa.cpl'den adaptörlere girdiğimde Google DNS'i ayarlı ve DoH'u açık şekilde görebiliyorum.
Bu yeterli bir çözüm mü bilmiyorum ancak şimdilik böyle kalması daha sağlıklı olacak çünkü antivirüs tespitlerinden zor kurtarıyorum programı. Her bir dıştan yüklenen program + hatalı pozitif demek maalesef.

İncelemeniz için DoH aktifleştiren ve Google DNS'i (birincil ve Quad9 olarak) DNS olarak fiziksel adaptörlere atayan PowerShell komut ve parametreleri:
Kod:
$i = Get-NetAdapter -Physical
$i | Get-DnsClientServerAddress -AddressFamily IPv4 | Set-DnsClientServerAddress -ServerAddresses '8.8.8.8', '9.9.9.9'
$i | Get-DnsClientServerAddress -AddressFamily IPv6 | Set-DnsClientServerAddress -ServerAddresses '2001:4860:4860::8888', '2620:fe::9'
# DoH şablonlarını temizle ve yeniden ayarla
$i | ForEach-Object {
    $adapterGuid = $_.InterfaceGuid

# Mevcut DoH ayarlarını temizle
    $dohPath = 'HKLM:System\CurrentControlSet\Services\Dnscache\InterfaceSpecificParameters\' + $adapterGuid + '\DohInterfaceSettings'
    if (Test-Path $dohPath) {
        Remove-Item -Path $dohPath -Recurse -Force -ErrorAction SilentlyContinue
    }

# Google DNS (8.8.8.8) için DoH ayarı
    $googlePath = $dohPath + '\Doh\8.8.8.8'
    New-Item -Path $googlePath -Force | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $googlePath -Name 'DohFlags' -Value 1 -PropertyType Qword | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $googlePath -Name 'DohTemplate' -Value 'https://dns.google/dns-query' -PropertyType String | Out-Null

# Quad9 DNS (9.9.9.9) için DoH ayarı
    $quad9Path = $dohPath + '\Doh\9.9.9.9'
    New-Item -Path $quad9Path -Force | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $quad9Path -Name 'DohFlags' -Value 1 -PropertyType Qword | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $quad9Path -Name 'DohTemplate' -Value 'https://dns.quad9.net/dns-query' -PropertyType String | Out-Null

# Google DNS IPv6 (2001:4860:4860::8888) için DoH ayarı
    $googleIPv6Path = $dohPath + '\Doh6\2001:4860:4860::8888'
    New-Item -Path $googleIPv6Path -Force | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $googleIPv6Path -Name 'DohFlags' -Value 1 -PropertyType Qword | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $googleIPv6Path -Name 'DohTemplate' -Value 'https://dns.google/dns-query' -PropertyType String | Out-Null

# Quad9 DNS IPv6 (2620:fe::9) için DoH ayarı
    $quad9IPv6Path = $dohPath + '\Doh6\2620:fe::9'
    New-Item -Path $quad9IPv6Path -Force | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $quad9IPv6Path -Name 'DohFlags' -Value 1 -PropertyType Qword | Out-Null
    New-ItemProperty -Path $quad9IPv6Path -Name 'DohTemplate' -Value 'https://dns.quad9.net/dns-query' -PropertyType String | Out-Null
}
Clear-DnsClientCache;

Belki Windows 10'da denediğim için DoH aktif olmuyordur hocam. Yerleşik DoH desteği yok çünkü. Bir de Windows 11'de deneyip haber vereceğim.
Çok mutlu olurum hocam. Bu arada Windows 11'de deneyip DoH'u aktif görürseniz şablon kısmında çıkan dns-query adresine takılmayın. Otomatik şablon seçiliyken Windows GUI'deki bir hatadan dolayı inaktif olan şablon adresi satırında yanlış query adresi görülebiliyor.
Windows 11 altındaki sürümler için destek sürdürmeyi düşünmüyorum. Aynı şekilde hotspot bağlantı ve tarayıcı desteği gibi. Programın asıl amacı Discord'a erişim sağlamak. (Eğitim amaçlı tabiki de :D ) Zaten çok merak edip gerçekten ihtiyacı olanlar YouTube kanalınız ve sosyal konularınızdan gerekli bilgileri edinebilir.

Benden kaynaklı bir hata olmuş sanırım hocam. Hem W10 hem W11, hem Turkcell hem Vodafone, 4 kombinasyonda da denedim sıkıntı yok çalışıyor.

Tek problem güvenlik duvarı problemi.
Halledeceğim hocam. Otomasyonla kural eklemeyi deneyeceğim eğer false positive çıkarsa kullanıcı girişiyle onay şeklinde ekleyeceğim.

Halledeceğim hocam. Otomasyonla kural eklemeyi deneyeceğim eğer false positive çıkarsa kullanıcı girişiyle onay şeklinde ekleyeceğim.
Düzelttim hocam. Artık Windows Güvenlik Duvarı'na gerekli inbound ve outbound kurallar ekleniyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı