Yurtdışında insanların 125cc 250cc motorlarlamı başladığını zannediyorsun ? Keşfetinize eminim düşüyordur. 8-10 yaşında çocuklar Bmw gs sürüyor. Ayrıca bana anlatma ben 50 cc den 1000cc ye bir sürü motor sürdüm. Daha geçen gün 2024 model suzuki gsxs1000 test sürüşünü yaptım. Üç farklı modu vardı en düşük modda basit bir 450sr gibi gaz tepkisi sunuyordu. Yani aldıktan sonra kendine güvenine göre hepsinin modunu ayarlayabiliyorsun. Bence şu gölgenizden korkmayı bırakında kendinizi geliştirin yurtdışında çoluk çocuğun yüzüne bakmadığı motorlardan korkuyorsunuz.Neden son an, şöyle açıklayayım. 1000cc motor kullanana kadar insan motorlar hakkında tecrübe kazanıyor. Alacağı veya almak isteyeceği motoru aşağı yukarı kafasında belirliyor. En fazla 2-3 seçenek arasında kalır. Kimse "Bana aşırı güçlü motor önerin demez.". Diyorsa motordan anlamıyordur, hızla işi olmaz. Konu sahibinin daha inandırıcı olması lazım. Motor zaten tehlikeli bir hobi. Bunu en üst seviyeye taşıması için belli bir bilgi birikime ihtiyaç var. Yoksa kamera taksın son anlarını izleyelim, yaptığı hatadan ders çıkaranlar olur belki.
Sen önce bir sür sonra gel umarım sana da nasip olur bir gün lullanmak.Ben zaten her büyük cc motor süren ölüyor demedim, yeni başlayacak kişi pek yaşamaz gereksiz muhalefete gerek yok.
Geçen günkü test sürüşü etkinliğinden bir kare paylaşmak istedim. Birşeyi sürmeden etmeden kesin yargılara kapılmayın gidin bakın bayiler bazen etkinlik yapıyor gidin test motorlarını deneyin.
Bu kalıplaşmış yargı sadece ülkemizde var. Yurtdışında insanlar 80 90 beygir motorlar ile başlıyor. Bizde ise 125cc motor sürmeye korkuyorlar bundan seneler evvel otelde çalışıyordum 16 yaşında bir ingiliz çocuk vardı samimi olmuştuk çocuğun mt07 si babasının da mt09 u vardı beraber her hafta sonu tur yapıyorlarmış. Bana gittiği yerleri vs. Göstermişti. Birde şu büyük cc motor sürmeden aaa ooo diyenler var arkadaşlar gidin bir sürün deneyin neymiş ne değilmiş görün ondan sonra zaten gelip diyeceksiniz ki evet korkulacak bir şey yokmuş. Şuanki yeni nesil motorlarda gücünü istediğiniz gibi kısabiliyorsunuz. 1000cc 180 beygir motoru 250cc 25 beygir motormuş gibi de kullanabiliyorsunuz artık. Bunun yanı sıra bir sürü güvenlik önlemi de cabası. Kimse gidipte sadece gaz ve freni olan 1998 model r1 al sür demiyor. Ki ben bu forumda 125cc motor alma fazla olur diyenleri de gördüm. Lütfen biraz geliştirin kendinizi. Eğitim alın gerekirse eğitim önemlidir. Gidin kayıt olun bir ileri sürüş kursuna. Bakın üstat sofuoğlunun oğluna 5 yaşında neler sürüyor. Diyeceksiniz ki o eğitim alıyor sizde alın abi. Brezilyada 8 9 yaşında çocuklar ne eğitim be birşey var bmw gs bmw k1600 gibi motorlarla ön kaldırıp plakalık sürtüyor. Millet başarıyor. Bir söz vardır çok hoşuma gider yıldızları hedef al ulaşamasan da en azından göğe çıkarsın diye. Hedefleriniz olsun. Kendinize gerçek bir motorcuyum diyorsanız gidin eğitim alın istediğiniz motoru sürün. Eğitimin çalışmanın elinden hiç bir şey kurtulmaz.Yurtdışında insanların 125cc 250cc motorlarlamı başladığını zannediyorsun ? Keşfetinize eminim düşüyordur. 8-10 yaşında çocuklar Bmw gs sürüyor. Ayrıca bana anlatma ben 50 cc den 1000cc ye bir sürü motor sürdüm. Daha geçen gün 2024 model suzuki gsxs1000 test sürüşünü yaptım. Üç farklı modu vardı en düşük modda basit bir 450sr gibi gaz tepkisi sunuyordu. Yani aldıktan sonra kendine güvenine göre hepsinin modunu ayarlayabiliyorsun. Bence şu gölgenizden korkmayı bırakında kendinizi geliştirin yurtdışında çoluk çocuğun yüzüne bakmadığı motorlardan korkuyorsunuz.
Sen önce bir sür sonra gel umarım sana da nasip olur bir gün lullanmak.
Geçen günkü test sürüşü etkinliğinden bir kare paylaşmak istedim. Birşeyi sürmeden etmeden kesin yargılara kapılmayın gidin bakın bayiler bazen etkinlik yapıyor gidin test motorlarını deneyin.
Bakın bunlar bulduğum bir kaç örnek bu çocuklar 10 yaşında ya var ya yok bile. Onlar sürüyorsa 20 yaşında 30 yaşında adam mı süremeyesin. Çocukların daha ayağı yere bile yetişmiyor. Gerisini siz hesap edin. Kendinizi geliştirin tavsiyem sürüş kursuna yazılın ileri sürüş eğitimi alın mutlaka motora ve trafiğe olan bakış açınız değişecek.
Son düzenleme: