Hız yapmak için motosiklet önerisi

Neden son an, şöyle açıklayayım. 1000cc motor kullanana kadar insan motorlar hakkında tecrübe kazanıyor. Alacağı veya almak isteyeceği motoru aşağı yukarı kafasında belirliyor. En fazla 2-3 seçenek arasında kalır. Kimse "Bana aşırı güçlü motor önerin demez.". Diyorsa motordan anlamıyordur, hızla işi olmaz. Konu sahibinin daha inandırıcı olması lazım. Motor zaten tehlikeli bir hobi. Bunu en üst seviyeye taşıması için belli bir bilgi birikime ihtiyaç var. Yoksa kamera taksın son anlarını izleyelim, yaptığı hatadan ders çıkaranlar olur belki.
Yurtdışında insanların 125cc 250cc motorlarlamı başladığını zannediyorsun ? Keşfetinize eminim düşüyordur. 8-10 yaşında çocuklar Bmw gs sürüyor. Ayrıca bana anlatma ben 50 cc den 1000cc ye bir sürü motor sürdüm. Daha geçen gün 2024 model suzuki gsxs1000 test sürüşünü yaptım. Üç farklı modu vardı en düşük modda basit bir 450sr gibi gaz tepkisi sunuyordu. Yani aldıktan sonra kendine güvenine göre hepsinin modunu ayarlayabiliyorsun. Bence şu gölgenizden korkmayı bırakında kendinizi geliştirin yurtdışında çoluk çocuğun yüzüne bakmadığı motorlardan korkuyorsunuz.

Ben zaten her büyük cc motor süren ölüyor demedim, yeni başlayacak kişi pek yaşamaz gereksiz muhalefete gerek yok.
Sen önce bir sür sonra gel umarım sana da nasip olur bir gün lullanmak.

IMG_7488.jpeg

Geçen günkü test sürüşü etkinliğinden bir kare paylaşmak istedim. Birşeyi sürmeden etmeden kesin yargılara kapılmayın gidin bakın bayiler bazen etkinlik yapıyor gidin test motorlarını deneyin.

Yurtdışında insanların 125cc 250cc motorlarlamı başladığını zannediyorsun ? Keşfetinize eminim düşüyordur. 8-10 yaşında çocuklar Bmw gs sürüyor. Ayrıca bana anlatma ben 50 cc den 1000cc ye bir sürü motor sürdüm. Daha geçen gün 2024 model suzuki gsxs1000 test sürüşünü yaptım. Üç farklı modu vardı en düşük modda basit bir 450sr gibi gaz tepkisi sunuyordu. Yani aldıktan sonra kendine güvenine göre hepsinin modunu ayarlayabiliyorsun. Bence şu gölgenizden korkmayı bırakında kendinizi geliştirin yurtdışında çoluk çocuğun yüzüne bakmadığı motorlardan korkuyorsunuz.

IMG_7488.jpeg

Geçen günkü test sürüşü etkinliğinden bir kare paylaşmak istedim. Birşeyi sürmeden etmeden kesin yargılara kapılmayın gidin bakın bayiler bazen etkinlik yapıyor gidin test motorlarını deneyin.
Bu kalıplaşmış yargı sadece ülkemizde var. Yurtdışında insanlar 80 90 beygir motorlar ile başlıyor. Bizde ise 125cc motor sürmeye korkuyorlar bundan seneler evvel otelde çalışıyordum 16 yaşında bir ingiliz çocuk vardı samimi olmuştuk çocuğun mt07 si babasının da mt09 u vardı beraber her hafta sonu tur yapıyorlarmış. Bana gittiği yerleri vs. Göstermişti. Birde şu büyük cc motor sürmeden aaa ooo diyenler var arkadaşlar gidin bir sürün deneyin neymiş ne değilmiş görün ondan sonra zaten gelip diyeceksiniz ki evet korkulacak bir şey yokmuş. Şuanki yeni nesil motorlarda gücünü istediğiniz gibi kısabiliyorsunuz. 1000cc 180 beygir motoru 250cc 25 beygir motormuş gibi de kullanabiliyorsunuz artık. Bunun yanı sıra bir sürü güvenlik önlemi de cabası. Kimse gidipte sadece gaz ve freni olan 1998 model r1 al sür demiyor. Ki ben bu forumda 125cc motor alma fazla olur diyenleri de gördüm. Lütfen biraz geliştirin kendinizi. Eğitim alın gerekirse eğitim önemlidir. Gidin kayıt olun bir ileri sürüş kursuna. Bakın üstat sofuoğlunun oğluna 5 yaşında neler sürüyor. Diyeceksiniz ki o eğitim alıyor sizde alın abi. Brezilyada 8 9 yaşında çocuklar ne eğitim be birşey var bmw gs bmw k1600 gibi motorlarla ön kaldırıp plakalık sürtüyor. Millet başarıyor. Bir söz vardır çok hoşuma gider yıldızları hedef al ulaşamasan da en azından göğe çıkarsın diye. Hedefleriniz olsun. Kendinize gerçek bir motorcuyum diyorsanız gidin eğitim alın istediğiniz motoru sürün. Eğitimin çalışmanın elinden hiç bir şey kurtulmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bakın bunlar bulduğum bir kaç örnek bu çocuklar 10 yaşında ya var ya yok bile. Onlar sürüyorsa 20 yaşında 30 yaşında adam mı süremeyesin. Çocukların daha ayağı yere bile yetişmiyor. Gerisini siz hesap edin. Kendinizi geliştirin tavsiyem sürüş kursuna yazılın ileri sürüş eğitimi alın mutlaka motora ve trafiğe olan bakış açınız değişecek.

Son düzenleme:
Yurt dışında insanların 125CC 250CC motorlarlamı başladığını zannediyorsun? Keşfetinize eminim düşüyordur. 8-10 yaşında çocuklar BMW GS sürüyor. Ayrıca bana anlatma ben 50 CC'den 1000CC'ye bir sürü motor sürdüm. Daha geçen gün 2024 model Suzuki GSXS1000 test sürüşünü yaptım. Üç farklı modu vardı en düşük modda basit bir 450sr gibi gaz tepkisi sunuyordu. Yani aldıktan sonra kendine güvenine göre hepsinin modunu ayarlayabiliyorsun. Bence şu gölgenizden korkmayı bırakında kendinizi geliştirin yurt dışında çoluk çocuğun yüzüne bakmadığı motorlardan korkuyorsunuz.

Eki Görüntüle 2321922
Geçen günkü test sürüşü etkinliğinden bir kare paylaşmak istedim. Bir şeyi sürmeden etmeden kesin yargılara kapılmayın gidin bakın bayiler bazen etkinlik yapıyor gidin test motorlarını deneyin.

Bu kalıplaşmış yargı sadece ülkemizde var. Yurt dışında insanlar 80 90 beygir motorlar ile başlıyor. Bizde ise 125CC motor sürmeye korkuyorlar bundan seneler evvel otelde çalışıyordum 16 yaşında bir İngiliz çocuk vardı samimi olmuştuk çocuğun MT07'si babasının da MT09'u vardı beraber her hafta sonu tur yapıyorlarmış. Bana gittiği yerleri vs. Göstermişti. Bir de şu büyük CC motor sürmeden AAA ooo diyenler var arkadaşlar gidin bir sürün deneyin neymiş ne değilmiş görün ondan sonra zaten gelip diyeceksiniz ki evet korkulacak bir şey yokmuş. Şu anki yeni nesil motorlarda gücünü istediğiniz gibi kısabiliyorsunuz. 1000CC 180 beygir motoru 250CC 25 beygir motormuş gibi de kullanabiliyorsunuz artık. Bunun yanı sıra bir sürü güvenlik önlemi de cabası. Kimse gidip de sadece gaz ve freni olan 1998 model R1 al sür demiyor. Ki ben bu forumda 125CC motor alma fazla olur diyenleri de gördüm. Lütfen biraz geliştirin kendinizi. Eğitim alın gerekirse eğitim önemlidir. Gidin kayıt olun bir ileri sürüş kursuna. Bakın üstat sofuoğlunun oğluna 5 yaşında neler sürüyor. Diyeceksiniz ki o eğitim alıyor sizde alın abi. Brezilya'da 8 9 yaşında çocuklar ne eğitim be bir şey var BMW GS BMW K1600 gibi motorlarla ön kaldırıp plakalık sürtüyor. Millet başarıyor. Bir söz vardır çok hoşuma gider yıldızları hedef al ulaşamasan da en azından göğe çıkarsın diye. Hedefleriniz olsun. Kendinize gerçek bir motorcuyum diyorsanız gidin eğitim alın istediğiniz motoru sürün. Eğitimin çalışmanın elinden hiçbir şey kurtulmaz.

Bakın bunlar bulduğum birkaç örnek bu çocuklar 10 yaşında ya var ya yok bile. Onlar sürüyorsa 20 yaşında 30 yaşında adam mı süremeyesin. Çocukların daha ayağı yere bile yetişmiyor. Gerisini siz hesap edin. Kendinizi geliştirin tavsiyem sürüş kursuna yazılın ileri sürüş eğitimi alın mutlaka motora ve trafiğe olan bakış açınız değişecek.

Çalıntı motorlar, trafik gibi bir sürü etken var o çocukların önceden 50CC kullanmadığını nereden biliyorsunuz?

1000CC motoru başlangıç motorymuş gibi anlatmayın.
Adam düşük modu kullanıp "AA 1000CC motor ne kolaymış" dese bile diğer modları kullanmak isteyecek.
En sonunda son moda gelip 200+ hızlara çıkacak ama daha önce bu kadar hızı görmediği için bir anda çıktığı için "son anları" olacak.

Konu sahibinin ehliyeti yoksa, motor hatta bisiklet deneyimi bile yoksa ne yapacaksınız?
Brezilya'lı çocuklar yapabiliyor diye bizlerde yapabiliyoruz diye bir mantık mı var?

Ben ilk kullandığımda motorun gazını ayarlayamıyordum siz 1000CC başlasın diyorsunuz.
Ben konu sahibinin bir anlık hevesle bu konuyu açtığını düşünüyorum.

Çalıntı motorlar, trafik gibi bir sürü etken var o çocukların önceden 50CC kullanmadığını nereden biliyorsunuz?

1000CC motoru başlangıç motorymuş gibi anlatmayın.
Adam düşük modu kullanıp "AA 1000CC motor ne kolaymış" dese bile diğer modları kullanmak isteyecek.
En sonunda son moda gelip 200+ hızlara çıkacak ama daha önce bu kadar hızı görmediği için bir anda çıktığı için "son anları" olacak.

Konu sahibinin ehliyeti yoksa, motor hatta bisiklet deneyimi bile yoksa ne yapacaksınız?
Brezilya'lı çocuklar yapabiliyor diye bizlerde yapabiliyoruz diye bir mantık mı var?

Ben ilk kullandığımda motorun gazını ayarlayamıyordum siz 1000CC başlasın diyorsunuz.
Ben konu sahibinin bir anlık hevesle bu konuyu açtığını düşünüyorum.
Benim çevremde ömrü hayatında bisiklet sürmeden 40 yaşında hevesle yazılıp ehliyet alıp kendine gs veya africa twin alıp çantalarını yükleyip türkiye turu yapan çok abi tanıdığım var. Ayrıca zaten kimse al direk otobana çık ve 300 saat üzeri hızla gir demedi ilk kez alan adam zaten öyle bir şey yapmaz. Yapan da kendi tercihidir ozmaan belki dediğiniz olur. Benim demek istediğim şey alıp tevazu ile yaklaşıp eline hakim olacak kullanıcılar için. Farkındaysanız eğitim alın diyorum. Eğitim aldıktan sonra zaten istediğini sürer. Konu troll veya değil. Benim yorumumun hitap ettiği kiyle belli. Ayrıca motorlar çalıntı veya değil. Sürüyorlar mı sürüyorlar. İsterse hurdalıktan çıkma olsun. Ayrıca konuyu yazan arkadaşın tecrübesini bilemeyiz ama dediğim şey herkes için geçerli iyi bir eğitim ile sürülemeyecek hiçbir motor yok.

Ve size sorum lütfen dürüstlük ile cevaplayın bugüne kadar sürdüğünüz en güçlü motosiklet nedir ? Yani ricam yalan dolan olmadan söyleyin. Çünkü ben zaten en küçüğünden en büyüğüne bir çok motor zaten sürdüm neyin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Benim babam 30 sene bu devlete trafik polisliği yapmış şahin polisi. Seneler evvel r60/7 model motor ile devriye yapmış birisi ben kendimde ileri sürüş eğitimi almış ve 10 senedir motosiklet kullanan bir insanım. Ve bu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Ve eğitim alın cümlesini defalarca vurguladım farkındaysanız eğitim çok önemli. Bakış açınızı değiştirir. Ben çok çok da gördüm 100cc honda beat scooterla ölen tanıdıklar da oldu neden çünkü serserilerdi trafik magandasıydılar. Ama bu camiada 40 yaşında 1200cc motorla başlayıp türkiye turu yapan abilerimde oldu. Herşey sürenin kafasında bitiyor.

Son düzenleme:
Ayrıca zaten kimse al direk otobana çık ve 300 saat üzeri hızla gir demedi ilk kez alan adam zaten öyle bir şey yapmaz. Yapan da kendi tercihidir ozmaan belki dediğiniz olur.

Dediğimizde bu zaten motor isteyen biri "ben hız yapmalık aşırı güçlü motor istiyorum" demez.
Bütçesini belirtir istediği CC ve türü belirtir bizde öneri yaparız.
Bu arkadaşın konusu troll konuya benziyor.

Ve size sorum lütfen dürüstlük ile cevaplayın bugüne kadar sürdüğünüz en güçlü motosiklet nedir ?
Ben günlük olarak profil fotoğrafımdaki xsr700'ü kullanıyorum. Yaz kış yağmur çamur demeden tcssiz bir makine kullanıyorum. R1200gs de kullandım, suzuki gsxs1000 de kullandım. Bunları uzun uzun kullandım. O yüzden sepsifik olarak yazdım. Arkadaşımın olup da bien az bunlar kadae güçlü motorlar da kullandım. 4 silindir makineler şakaya gelmez. Ton başına 500-600 beygire tekabül ediyor o 4 silindirli 1000cc ve üzeri motorlar. Son hız olarak 320-330 görüyorlar. Hele supersport ise daha da yüksek süratleri görüyor.

Konu troll veya değil.
Konumuz zaten bu konunun troll olması. Bu konuyu belki a1 ehliyet almaya bile yaşı yetmeyen birinin açması. O yüzden konu troll dedik zaten. Son anlarını yaşarsın dedik.

Konunun troll olmasını da geçtim,
Mesela neden 16 yaşında A ehliyet alamadığımızı hiç düşündün mü? O yaşlarda kanı kaynayan çocukların altına ton başına 400-500 beygir üreten canavarlar vermemek için. Hiç ehliyeti olmayan birisi A ehliyetini 24 yaşında alabiliyor. Neden? Madem 1000cc ile başlanıyor neden 16 yaşında 1000cc kullanılmıyor? 40 yaşındaki adam kendini bilir. Ölüm riskini anlar. Bana bir şey olmaz dememeyi öğrenmiştir. Ama motora yeni başlayacak, 16 yaşındaki çocuk bu ayrımları yapamaz. Ben de 16 yaşında çok deli ve hızlı kullanıyordum. Şimdi sadece defansif sürüşe odaklanıyorum. Tehlikenin farkındayım. Eskisi kadar hız yapmıyorum. O yüzden 40 yaşında 1200cc ile başlamış adamı 16-18-20 yaşında motora başlamış biriyle bir tutamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı