Hızımın hiç bir şekilde 16Mbit olmaması

Kızıl Elma

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Arkadaşlar biraz önce TTNET çağrı merkezini aradım. 1 aydır sürekli kopma, hız düşmesi vb. sorunlar yaşıyordum. Ablacığım arıza kaydı oluşturmayın teknik ekip yönlendirin arıza kaydını 1 aydır yapıyorsunuz bi' işe yaramıyor dedim. Her neyse konuştuk halletik.
Bir soru sordum benim internetim 8Mbit'e kadar ben testlerde 6.50Mbit falan görüyorum dedim. İnternet hızımı 16Mbit yapmak istiyorum ama alt yapım desteklemiyor dedim. Hiç bir şekilde 16Mbit yapamazsın santrale uzaksınız bulunduğunuz noktayı(evi) değiştirmeniz gerekiyor dedi.
Gerçekten de hiç bir şekilde olmuyor mu? 16Mbit internet kullanamaz mıyım veya TurkNet'e falan geçiş yapsam? İllaki evimi değiştireceğiz internet için.

Sizin evin orada altyapısı en iyi olan kimse ona geç. Diğer firmaları arayıp altyapıları olup olmadığını öğrenebilirsin. Ya da Uydunet'in sitesinden binanda olup olmadığına bakabilirsin.

Çevremdekiler hep TTNET kullanıyor. 8Mbit'den daha fazla kullanan olduğunu sanmıyorum. Kasımda sözleşmem bitiyor daha 5 ay var. Bıktım bu TTNET'den adamlar çağrı merkezinden hiçbir şeyi halledemiyor. Türk Telekom'a gidin orayla konuşun dediler.

Dostum biliyorsun minimum hız 16 megabit oldu, beni aradılar altyapıyı oluşturduk 16 megabit yapalım dediler, tamam dedim ben de. Ama malesef 12 megabit civarında falan şu an, zaten 8 megabitken de en fazla 7 görüyordum.
Ben de aradım bildirdim ama yapacak bir şey yok, o kadar da sordum altyapınız yeterli mi bak, ona göre geçeyim diye.

16Mbit'e geçiş yapmıyorlar ki alt yapınız yeterli değil diyorlar. UyduNet'e baktım çok güzel tarifeler var ama onun içinde kablo tv olması gerekiyormuş. Burada olduğunu sanmıyorum. Yüreğir/ADANA.

Alt yapısı olup olmadığını sormak için Uydunet veya Turkcell ile görüşün. Eğer yoksa Uydunet için kaymakamlığa başvuru yaparak, Turkcell için binadaki sakinlerden imza toplayarak Turkcell'e başvurduktan sonra alt yapı getirebiliyorsunuz. Bu sayede 16 MBit hıza kavuşabilirsin. Başka türlü pek mümkün değil.

Daha ne olsun hocam 12 megabit az mı

Hocam apartmanda oturmuyorum. 3 katlı evde bi' mahalle de oturuyorum. Biraz önce arkadaşla konuştum yan evde oturuyor onlarda da böyle sıkıntı varmış.

3 katlı evde bina oluyor benim bildiğim 2 katlı veya 10 katlı olması önemli değil. Alt yapı döşeneceği için oturanlardan onay(imza) alman gerekli.

3 kişinin imzasıyla alt yapı döşeyeceklerini sanmıyorum. Bulunduğum yerde kablo tv olsa UyduNet'e geçeceğim. Mail attım bakalım var mıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…