Hızımın hiç bir şekilde 16Mbit olmaması

Ben yakın zamanda bizzat bilgi aldım. Hatta özellikle sordum. İsterse 20 katlı bina olsun hepsinden imza almalısınız ama 1 kişinin abone olması yeterli. O kişide zaten imzayı toplayan kişi oluyor. Ayrıca maille falan pek sağlıklı bilgi alamazsın. Ara ve detaylı bilgi al bence.

Detaylı bilgiyi annemden aldım burada kablo tv yokmuş. :D Yarın hattın abonesi olan dayım Türk Telekom'a gidecek. Oradaki ekipler alt yapıyı döşüyor değil mi? Ama TTNET deki kadın yapamazlar dedi. :D

Benim bahsettiklerim arasında TTNET yok. Ben diğer firmalar hakkında bildiklerimi ve yapman gerekenleri söyledim. TTNET'in nasıl bir yol izlediği hakkında pek bir bilgim yok. Malum 4 yıldır kendileriyle hiç bir şekilde ilişkim :D

Bu arada aboneliğinin bitmesine 5 ay varken başka bir firmaya geçiş yapman pek mümkün değil.

Dostum TTNET müşteri hizmetlerinin dediği doğru. Eviniz santrale uzak ise vaad edilen hızdan daha düşük hız alırsınız. Çünkü kullanılan kablolar bakır olduğu için, internet santralden sizin evinize taşınırken kayıplar oluyor. İki çözüm var ya santrale yaklaşmanız, yada yakınınıza yeni bir santral kurulması. Bu arada arkadaşım uydunet kullanıyor. Hızı falan güzel ama ping 500 ms. Oyun falan oynanmaz o kadar ping ile. 0.5 saniye ediyor. Çok gecikme olur. Bu konuyuda araştırmanızı tavsiye ederim.

Superonline Fiberi öğrenmeye çalışın. Altyapı varsa ona geçersiniz. Fakat uydunette dediğim gibi bir problem yaşıyordu arkadaş. Geçmeden önce araştırın. Sözleşmeyi fesh etme bedeli olarak 400 liradan fazla bir bedel çıkarmışlardı. 1 sene kullanacak mecburen.

Superonline fiber alt yapısı da yok, UyduNet de yok, TTNET fiber de yok. 6Mbit hızla takılacağız 5 ay mecburen bari AKK denen saçmalığı 100 GB yapayım. Ayın 15'indeyiz sürekli kopma, hız düşmesi yaşayarak AKK'nı 70 GB yapmışım.

Bende 24 MBit var ama AKK 75 GB neye yeterki. Geçenlerde 130 GB olmuştu fakat hızım düşmedi. Ne zaman düşürüyorlar şans işi bence o. Arkadaşlar öğrenci evinde 300 Gb yaptıkları oluyor. Düşmedi hiç hızları.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı