Hızlı bir şekilde yağ nasıl yakılır?

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Haziran başına kadar 68 kilo civarını düşmek istiyorum. Şu anki yağ oranım %21 civarında bel ölçüsü ile. Bunu %10 düşürmek istiyorum, bacaklarımda daha çok yağ var.

Bunun için yaptıklarımda şu şekilde.
5D1F2ED0-894C-449B-A8F2-D44D9FF3CF3E.jpeg

Beslenmem.

Sabah: Muzlu yulaf lapası ve lor peynirli omlet.
Ara öğün: 25-30 tane badem ve elma (makro dengelemek için bazen ara öğün yapmıyorum)
Akşam: Balık, tavuk, kırmızı et veya ton balık ve bulgur pilavı (bulgur pilavını makro dengelemek için bazen yemiyorum)

Toplam günlük 2100 kaloriye yakın alıyorum bu bazen 1700 oluyor off günlerde.

Bunlar dışında yapmam gereken başka bir şey var mı? L-karnitin sanırsam daha hızlı yağ yaktırdığını söylüyorlar.
@emircanunlts @T21

Son düzenleme:
Sanırım daha yenisiniz fitness konusunda. Size verdiği hareketler, yeni başlayan birisinin yapacağı hareketler.

CLA ve L-Karnitin sizi antrenman esnasında ve kardiyo esnasında daha fazla zorlayıp, terletip, yağ yakmanıza yardımcı olur.

Daha ağır ve daha yorucu bir antrenman da daha iyi yağ yakmanızı sağlar fakat size verdiği antrenman daha çok başlangıç.

Bunun haricinde sık sık kabız oluyorsan posalı meyve veya yemiş tüketebilirsin.

Antrenman biraz yeni başlayanlara yönelik gibi duruyor, vücudunuz spora alıştıysa değiştirebilirsiniz.

Bacak ve kalça için Leg Press, Hip Thrust, Lunge, Squat yapabilirsin.

Son düzenleme:
Bol su tüketerek detoks içeceklerinden yapabilirsin. İp atlamanı tavsiye ederim. 15 20 dakika atlanan bir IP yarım saatlik bisiklete(sabit tempo) eş değer olduğunu söyleyebilirim. Antrenmanını akşam yemeğinden sonra mı yapıyorsun çünkü karbonhidrat deponu akşam yemeğinde vermiş. Antrenmandan önce bulgurlu ya da pirinçli bir öğün yemek antrenman performansını arttırır. Tabii bu dediğim antrenman saatinin ne zaman olduğuna göre değişir. Çünkü sabah kahvaltısı ile ara öğünden sonra arada ciddi bir açıklık var.

@Patrixcs yulafın içine kırmızı meyveleri yani antioksidan içerenleri de ekleyebilirsin, yağ yakımına yardımcı olurlar.

Supplement olarak L-Karnitin/CLA/Kreatin tüketebilirsiniz, protein ihtiyacınızı karşılayamıyorsanız protein tozu da alabilirsiniz.
Sanırım daha yenisiniz fitness konusunda. Size verdiği hareketler, yeni başlayan birisinin yapacağı hareketler.

Cla ve l-karnitin sizi antrenman esnasında ve kardiyo esnasında daha fazla zorlayıp, terletip, yağ yakmanıza yardımcı olur.

Daha ağır ve daha yorucu bir antrenman da daha iyi yağ yakmanızı sağlar fakat size verdiği antrenman daha çok başlangıç.
Ekim'den beri spor yapıyorum. Fakat son 2 aydır düzenli yapıyorum şu an 25 kilo verdim. Bu başladığımdan beri 3'üncü program şu an. Sadece l-karnitin kullansam yeterli olur mu? Yaz geldiğinde plaj vücudu ile girmek istiyorum.

Yeni program alayım mı? Bu 2 aylık program şu an mart 15'te yazdılar.

L-karnitin olarak hangisini alayım?
Bol su tüketerek detoks içeceklerinden yapabilirsin. İp atlamanı tavsiye ederim. 15 20 dakika atlanan bir IP yarım saatlik bisiklete(sabit tempo) eş değer olduğunu söyleyebilirim. Antrenmanını akşam yemeğinden sonra mı yapıyorsun çünkü karbonhidrat deponu akşam yemeğinde vermiş. Antrenmandan önce bulgurlu ya da pirinçli bir öğün yemek antrenman performansını arttırır. Tabii bu dediğim antrenman saatinin ne zaman olduğuna göre değişir. Çünkü sabah kahvaltısı ile ara öğünden sonra arada ciddi bir açıklık var.
Sporu ara öğünden sonra yapıyorum. 4-5 gibi filan ara öğünü 1-2'de yiyorum.

Ekim'den beri spor yapıyorum. Fakat son 2 aydır düzenli yapıyorum şu an 25 kilo verdim. Bu başladığımdan beri 3'üncü program şu an. Sadece l-karnitin kullansam yeterli olur mu? Yaz geldiğinde plaj vücudu ile girmek istiyorum.

Yeni program alayım mı? Bu 2 aylık program şu an mart 15'te yazdılar.

L-karnitin olarak hangisini alayım?

Sporu ara öğünden sonra yapıyorum. 4-5 gibi filan ara öğünü 1-2'de yiyorum.

Buna da bakabilirsiniz.

2 ay olmasına rağmen size verdiği hareketler, daha 1. günü olan birisine verilen hareketler (kardiyo hariç).

Eğer sert çalışıp vücut yapmak istiyorsanız bu hareketler yetersiz. Tavsiyem, split olarak çalışmanız.

Göğüs-Triceps (toplam 13-14 hareket arası)

Sırt-Biceps (Toplam 8-9 hareket arası)

Bacak-Omuz(Toplam 12-15 hareket arası)

Maksimum ağırlık-tekrar.

Buna da bakabilirsiniz.

2 ay olmasına rağmen size verdiği hareketler, daha 1. günü olan birisine verilen hareketler (kardiyo hariç).

Eğer sert çalışıp vücut yapmak istiyorsanız bu hareketler yetersiz. Tavsiyem, split olarak çalışmanız.

Göğüs-triceps (toplam 13-14 hareket arası)

Sırt-biceps (toplam 8-9 hareket arası)

Bacak-omuz(toplam 12-15 hareket arası)

Maksimum ağırlık-tekrar.
Spor hocama daha ağır program vermelerini istesem olur mu? Ben programa pek takılmıyordum.

Spor hocama daha ağır program vermelerini istesem olur mu? Ben programa pek takılmıyordum.
Yani bence daha iyi olur çünkü size full-body çalıştırıyorlar ve 2 ay oldu diyorsunuz. Full-body normal olarak 2-3 hafta sürer ve biter, 2 ay sürmez.

Bu programla maksimum kaslarınızı ısındırırsınız, bunlarla vücut yapmak çok çok zor.

Bence programa takılmayın, kendi programınızı oluşturun. Herkesin vücudu farklıdır.

45 kilo vermiş biri olarak. Kendimde uyguladığım sonuç aldığım tavsiyem. Eğer bir sağlık sıkıntın yoksa tansiyon, şeker vb. Sabah aç karın ile yüksek tempo cardio,ip atlama öneririm bunu her gün değil haftanın 2 günü yapıyordum. Haftanın 2 günü sert ağırlık ant sonrası 30dk hafif tempo bisiklet veya eğimli yürüyüş yapıyordum aralarda 1 gün off vererek bu şekilde devam ettim. Beslenme olarak cardio önceleri l-karnitin + filtre kahve(içerisine yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağı çok değil) aç karnına yağ yakımını destekler. Temiz yağ almak, en iyi yağ yakicidir. Kuruyemiş,balık, zeytinyağı kahvaltılarında ceviz tüketebilirsin. Uzun yazdım sana uygun taktikleri deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı