Hızlı Harddisk ve RAM Önerisi

Şimdi Ben 1 TB Harddiske baktım fakat yorumlara baktım da Gur Gur Gur ses çıkıyor diyor. Biride çok ısınıyor demiş. Bana daha iyi şekilde sessiz ve az ısınan model varsa biliyorsanız önerir misiniz?

m3Rt adlı arkadaşın dediği gibi RAID yapcağım. Onun için 1 TB 2 adet alacağım. Performans bakımından aynı özellikte hangi Harddiski önerirsiniz? Bu arada Recep Bey siz hangi model Harddisk kullanıyorsunuz?

WESTERN DIGITAL - Western Digital WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB Sata3 6Gb/s - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Son düzenleyen: Moderatör:
Seagate Model Numarası : ST2000DM001 2TB.
Seagate Model Numarası :ST1500DM003 1.5 TB.

Her Seagate Harddisk aynı değil, yukardakiler yeni nesil 7200.14 sürüm HDD'lerdir. Sitelerdeki fiyat farkları bundan dolayıdır.Alırken eğer son teknoloji kullanmak istiyorsanız (Fiyat yüksek) nesil sürümüne dikkat edin.(Önceki nesil 7200.12)

Bir de teknoloji satın alırken dikkat edilmesi gereken şey : İnternette araştırırken mutlaka kendi kullanım alanınıza göre objektif yorumlara dikkat edin

Örneğin bir arkadaş yorumunda Seagate firmasının eskisi gibi şaşalı olmadığını belirtmiş ; Bu bir yanılsamadır yani şuna benzer piyasada Samsung TV'lerin çok sükse yapması ya da Apple Cep telefonlarının aslında verilen fiyata karşılık teknolojiyi sağlamadığını ancak diğer firmaların daha üstün ya da benzeri modelleri piyasaya çıkarmasıyla anlayabiliyoruz.

Hiçbir firma kötü değildir , sadece sizin kullanım alanınıza ve zevkinize uygun olanı iyidir. Örneğin yıllardır sürüp giden "İntel mi Amd mi hangisi daha iyidir?" sorusu gibi . Benim tavsiyem; hiçbir gruba ve düşünceye bağlı kalmamak en iyi sonucu verir .

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı