Hızlı okuma teknikleri ve iç sesi susturmak

GT 710

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Telefon
Samsung A55 8/256
Masaüstü
Asus H110 M-K
Intel Pentium G4400 3.3GHz
MSI GT710 2GB
8+4 12 GB 2133MHz DDR4 RAM
1TB Toshiba HDD
FOEM 300W PSU
Windows 10 Pro
Ekipmanlar
Redragon Shiva
Hp m200
Gamenote h2016d
Bir süredir sosyal medyada karşıma hızlı okuma ile ilgili çok reklam çıkıyor. Bu işe merak saldım ama kesinliğini bilmediğim kurslara ya da eğitmenlere büyük ücretler ödemek istemiyorum. Daha önce dakikada 400 kelimenin üstüne çıkabilen oldu mu? Eğer yapılabiliyorsa nasıl yapabilirim?

Ben kursuna gitmiştim ilk zamanlar dakikada 600ü geçmiştim ama sonrasında egzersiz tekrarı yapmayınca düştü bu sayı.

Bir kurs bulursan oraya gidebilirsin çok pahalı olmaması lazım.

Bir süredir sosyal medyada karşıma hızlı okuma ile ilgili çok reklam çıkıyor. Bu işe merak saldım ama kesinliğini bilmediğim kurslara ya da eğitmenlere büyük ücretler ödemek istemiyorum. Daha önce dakikada 400 kelimenin üstüne çıkabilen oldu mu? Eğer yapılabiliyorsa nasıl yapabilirim?

Hocam bu işi sadece kurs ile değil Evde'de yapabiliriz mesela elimizdeki telefonlarla tabletlerle vaya en önemlisi kitaplarla.

800 civarına çıkmıştım hocam ama kursu ailemin zoruyla almıştım ve 8. sınıftaydım LGS'ye çalışıyordum o yüzden hiç önemsemeyip hiçbir etkinliği ödevi vs. yapmıyordum. Eğer hakkını verirseniz işe yarıyor yani.

Hocam bu işi sadece kurs ile değil Evde'de yapabiliriz mesela elimizdeki telefonlarla tabletlerle vaya en önemlisi kitaplarla.
İşte benim merak ettiğim bunu nasıl yapabileceğim.

Ben kursuna gitmiştim ilk zamanlar dakikada 600ü geçmiştim ama sonrasında egzersiz tekrarı yapmayınca düştü bu sayı.

Bir kurs bulursan oraya gidebilirsin çok pahalı olmaması lazım.
Yaşadığım bölgede kurs yok.

800 civarına çıkmıştım hocam ama kursu ailemin zoruyla almıştım ve 8. sınıftaydım LGS'ye çalışıyordum o yüzden hiç önemsemeyip hiçbir etkinliği ödevi vs. yapmıyordum. Eğer hakkını verirseniz işe yarıyor yani.
Söyleyebileceğiniz bir tüyo ya da basit bir teknik var mı?

İşte benim merak ettiğim bunu nasıl yapabileceğim.

Yaşadığım bölgede kurs yok.

Söyleyebileceğiniz bir tüyo ya da basit bir teknik var mı?
hocam haftada iki kitap bitirin ama anlamaya yönelik değilde süre tutarak kelimeleri hızlı okumaya çalışabilirsiniz yada bu taktikleri deneyebilirsiniz
Okuma hızınızı artıracak yöntemlerden bazıları şöyle sıralanabilir:
  1. İç Monologları Durdurun. ...
  2. Kelimeleri Öbeklere Ayırın. ...
  3. Okuduğunuz Bölümlere Geri Dönmeyin. ...
  4. Kılavuz Olarak Bir Parmak veya Kalem Kullanın. ...
  5. Göz Gezdirerek Okuma Tekniğini Deneyin. ...
  6. Temel Sorulara Yanıt Arayın. ...
  7. Kitap Okuma Alışkanlığınızı Güçlendirin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı