Hızlı şarj adaptörü ile doldurulan telefonun şarjı hızlı mı biter?

Nasıl 3 gün kullanabiliyorsunuz anlamıyorum telefonum tam şarjda 11 saat ekran süresini rahat veriyor ama 1 gün dayanıyor bana. Max 1.5 dayanabildi. Herhalde günde min 8 saat telefon kullandığımdan. Yani siz aktif kullanmış oluyorsanız ben telefonla bütünleşmiş oluyorum.
Güç tasarrufu açık şekilde kullanıyorum, çok ağır şekilde kullanmıyorum. Spotify, Netflix, Youtube şeklinde kullanıyorum.

Ayrıca garanti olarak 10-12 saat YouTube'da geçiyor, uyurken bir şeyler dinliyorum. Maksimum %15 şarjı gidiyor.
 
iPhone 11 + orijinal 20W Apple hızlı şarj adaptörü birlikte kullanıyorum. Çok kısa sürede tam şarja ulaşıyor ve sosyal medya kullanmama rağmen tam şarj 2 gün gidiyor. Orijinal aksesuarlarla hızlı şarjı kullanmanızı tavsiye ederim. Aldığınız hizmetin kalitesini arttırıyor.
 
Öyle bir şey yok ama pil sağlığının düşmesinde olumsuz etkiler yaratabilirmiş öyle bir şey okumuştum.
Eski tür pillerde böyle şeyler vardı, yeni piller (lityum iyon) şarj edildikçe maksimum verimliliğe ulaşıyor. Telefonu ilk aldığınızda içindeki şarjı bitirip %100 şarj etme, şarjdayken kullanmama gibi konular da geçerli değil uzun süredir. İstediğiniz zaman şarjdan çıkarıp şarja takabilirsiniz. Aksine; lityum iyon pillerde bataryayı tamamen bitirirseniz asıl o zaman zarar vermiş oluyorsunuz.
 

Geri
Yukarı