Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?

BrkOz

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2017
Mesajlar
832
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette bu konuyla alakalı çok yorum var. Kimisi "ben yetkili servisim" diye başladığı yorumda "hızlı şarj almayın" demiş, kimisi de "araştırmacılar hızlı şarjın zararsız olduğunu söylüyor" demiş. O kadar çok zıt görüş var ki hangisi doğru bilemedim. Redmi Note 8 kullanıyorum ve 18W hızlı şarj aleti aldım. Bunun batarya ömrüne bir zararı olur mu?

- Batarya Kapasitesi 4000 mAh
- Şarj USB Type-C
- Batarya Teknolojisi Lithium Polymer (Li-Po)
 
Cihazın desteklediğinden daha hızlı edersen zararı olur. Tamamen kendi fikrim.
 
Cihazın desteklediğinden daha hızlı edersen zararı olur. Tamamen kendi fikrim.
Bildiğim kadarıyla cihazın desteklediğinden daha fazla güç gelirse telefon o fazla enerjiyi almıyor. Yanlış olabilir, bir yerlerden hatırlıyorum.
 
Hızlı şarj zararlı olsa üst segment ürünlerde kullanılmaz hocam, böyle bir nimetten faydalanın ben bugüne kadar hiç zarar görmedim.
 
Eğer üretici 30W destekliyor dediyse ve o güçte şarj ediliyorsa sıkıntı olmamalı. Ona bakarsanız pil ömrü için en sağlıklısı saatlerce yavaş şarj olması olmalı ama ön planda olan kullanışlı olması, o yüzden desteklediği kadarıyla hızlı şarj o kadar zararlı değil.
Gerçi ne kadar zarardan bahsediyorsak aynısı yavaş şarjda da geçerli olur, sonuç olarak o cihazlar da ona göre üretiliyor ki hızlı şarj destekliyor.
 
Cihazın hızlı şarj desteği varsa, zararı yoktur. Ama hızlı şarj desteği olmayan bir telefonu bir şekilde hızlı şarj etmeye çalışırsanız cihaza ve pil ömrüne zarar verebilir.
Redmi Note 8 kullanıyorum ve 18W hızlı şarj aleti aldım. Bunun batarya ömrüne bir zararı olur mu?
Cihazın orjinal şarj aleti mi? Değilse cihaza ciddi zararlar verebilirsiniz.
 
Zamanında bir dergide okumuştum, bir cihazın bataryası hızlı şarjla doldurulduğu zaman normal doldurmaya oranla daha hızlı bittiği yazılmıştı ve bir grafik de vardı. Arada çok büyük bir fark olmasa da o günden beri ihtiyaç duymadığım sürece hızlı şarj kullanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı