HM55 chipset notebook işlemci önerisi

Aldevs

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
(Çalınan PC Özellikleri)

İşlemci: Intel® Core İ5 2430M

Ram= 4 GB

Depolama= 240 GB Turbox SSD

GPU 1:Intel® HD Graphics 3000

GPU 2:AMD Radeon™ HD 7430M

(Şuanki :D)

İşlemci: Intel® Core İ3 370M

Ram= 4 GB 1333 MHZ Dual

Depolama= 320 GB WD HDD

GPU 1:Intel® HD Graphics (1. nesil)
Merhaba. HM55 chipsetli bir notebookum var. İşlemci yükseltmeyi düşünüyorum ama hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Şu an Intel i3-370M kullanıyorum. CPU-Z screenshotlar'ını da ekliyorum.

Sistem Bilgileri
1685720131936.png

1685720166949.png

Hocam yonga seti olarak i5 hatta dört çekirdekli i7'ye bile destek var ama aynı model ya da farklı modellerde hiç kullanılmış mı diye bir araştırma yapmak gerekli. Ben HP G62 seri dizüstüleri hep araştırdım, kendi kitapçığında bile dört çekirdekli i7 yazmıyordu. Yoksa çok ucuza bulmuştum i7 740QM'i ama almadım. Bari dedim TDP değeri ve çekirdek sayısı aynı olsun ama saat frekansı artsın, o yüzden i5 560M aldım. Üstelik yeni işlemciyi aldıktan sonra BIOS destekleme meselesi de var, Casper işin içine girince daha da şüphelendim :)

Bu listeden herhangi biriyle değişim yapabilirsiniz ancak alacağınız işlemci de çok fark ettirmeyecektir. Bulabilirseniz i7 640M bakın.
Eki Görüntüle 1803848

Çok fark ettirmemesinin sebebi nedir hocam?

Hocam yonga seti olarak i5 hatta dört çekirdekli i7'ye bile destek var ama aynı model ya da farklı modellerde hiç kullanılmış mı diye bir araştırma yapmak gerekli. Ben HP G62 seri dizüstüleri hep araştırdım, kendi kitapçığında bile dört çekirdekli i7 yazmıyordu. Yoksa çok ucuza bulmuştum i7 740QM'i ama almadım. Bari dedim TDP değeri ve çekirdek sayısı aynı olsun ama saat frekansı artsın, o yüzden i5 560M aldım. Üstelik yeni işlemciyi aldıktan sonra BIOS destekleme meselesi de var, Casper işin içine girince daha da şüphelendim :)
Performans ve sıcaklık farkı oldu mu hocam?

Çok fark ettirmemesinin sebebi nedir hocam?

Performans ve sıcaklık farkı oldu mu hocam?
Çekirdek sayıları aynı, izlek sayıları aynı. Hiç fark ettirmez demiyorum, çok fark ettirmez diyorum. O da turbo frekansından dolayı fark olur. i7 940XM takabilseniz o zaman güzel bir fark hissederdiniz ancak kalınlıkları uymuyor sizin kartınıza aynı soket olmalarına rağmen.

Sıcaklık ile ilgili sorduğunuz soruya gelirsek elinizdeki işlemci 90 derecelere dayanabiliyor, yerine önerdiğim ise 105 derecelere kadar dayanabiliyor.

Çekirdek sayıları aynı, izlek sayıları aynı. Hiç fark ettirmez demiyorum, çok fark ettirmez diyorum. O da turbo frekansından dolayı fark olur. i7 940XM takabilseniz o zaman güzel bir fark hissederdiniz ancak kalınlıkları uymuyor sizin kartınıza aynı soket olmalarına rağmen.

Sıcaklık ile ilgili sorduğunuz soruya gelirsek elinizdeki işlemci 90 derecelere dayanabiliyor, yerine önerdiğim ise 105 derecelere kadar dayanabiliyor.
Kalınlıkları uymadığında nasıl bir sorun çıkıyor hocam?

Diğer bileşenler için sıkıntı olur, o yüzden olmaz. Upgrade istiyorsanız ilk önerdiğim ürüne yönelebilirsiniz.

Tamam hocam. Önerileriniz için çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı