HM55 LGA1151 anakart i9 9900KF işlemci destekler mi?

Hocam Sistem Windows 11 istiyorum kullanım amacı ağirlikli olarak araştirma yani Office işlemleri 32 GB RAM düşünüyorum Google de sekme açacağım

Windows 11 bunlara kurulamaz? Mini PC şart mı?

Özellikle 32 GB RAM desteği bulunduğundan bu sistemi istiyorum hocam

Alanım dar hocam maalesef

Termal açıdan biraz sorun yaşatabilir zira adanadayım hocam.

Günümüz ve ilerisi için çok yetersiz hocam, boşa masraf yapma, hem dahili GPU yetersiz hem işlemci yetersiz. Tavsiyem bütçeyi arttırıp Lenovo ThinkCentre veya ASRock mini PC modellerine bakmam.

Merak ettim 32 GB RAM isteyen ne araştırması yapacaksın hocam?

Günümüz ve ilerisi için çok yetersiz hocam, boşa masraf yapma, hem dahili GPU yetersiz hem işlemci yetersiz. Tavsiyem bütçeyi arttırıp Lenovo ThinkCentre veya ASRock mini PC modellerine bakmam.

Merak ettim 32 GB RAM isteyen ne araştırması yapacaksın hocam?

Hocam elektrik elektronikle ilgileniyorum ve bigisayar donanım teknolojileriyle ilgileniyorum bu sistem yetebilir diye düşünüyorum çok da fazla param yok açıkçası. :)

LGA1155 soket anakart, i3-i5-i7 2. ve 3. nesilleri destekliyor hocam.
Yongasetimiz Q65 ona göre 8 çekirdek işlemci varmıdır

Hocam elektrik elektronikle ilgileniyorum ve bigisayar donanım teknolojileriyle ilgileniyorum bu sistem yetebilir diye düşünüyorum çok da fazla param yok açıkçası. :)

Yongasetimiz Q65 ona göre 8 çekirdek işlemci var mıdır?

8 çekirdekli işlemci yok o sokette Xeon işlemciler dahil, 4 Core 8 Thread maksimum. 3000 TL bütçe ile zor maalesef. En azından 1. nesil Ryzen 5, Ryzen 7 sistem toplayamak daha mantıklı oyun oynamıyorsan ama mini PC olarak pek bulunmuyor.

Hocam şu anda elimdeki sistemi görsen vah vah edersin VIA chipset DDR 2 2 GB 667 MHz RAM CPU E2400 2.4 GHz Dual Core GF 7100 GS 512 MB :)

8 çekirdekli işlemci yok o sokette Xeon işlemciler dahil, 4 Core 8 thread maksimum. 3000 TL bütçe ile zor maalesef. En azından 1. nesil Ryzen 5, Ryzen 7 sistem toplayamak daha mantıklı oyun oynamıyorsan ama mini PC olarak pek bulunmuyor.

Oyun seven bir insan değilim hocam 😃

Hocam şu anda elimdeki sistemi görsen vah vah edersin VIA chipset DDR 2 2 GB 667 MHz RAM CPU E2400 2.4 GHz Dual Core GF 7100 GS 512 MB :)

Oyun seven bir insan değilim hocam 😃

Vallahi hocam standartlarımı karşiliyor sizin bir öneriniz var mı cçok ileride stajlarım var yeniden bir sistem düşünebilirim :)

Anladım. Hocam oyun oynamıyorsan ve ağır işlemler yapmıyorsan 32 GB RAM'i ne yapacaksın ki, 8 GB bile yeter. Bütçenin tamamına yakını RAM'e gider yoksa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı