Hobbit kitapları arasında fark var mı?

Keias

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, tolkien orta dünya kitaplarına başlamak istiyorum, başlangıç olarak Hobbit alacağım ama bu dört kitap karşıma çıkıyor, aralarında içerik farklılıkları var mıdır bilmiyorum araştırma yaptım herhangi bir açıklama bulamadım, bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• Kitap_202308141615279217875.jpg
    31,2 KB · Görüntüleme: 104
  • Kitap_202310211559148153342.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 95
  • Kitap_202307061055521124069.jpg
    32,8 KB · Görüntüleme: 77
  • Kitap_20230201154500114299613.jpg
    16,4 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yok diye biliyorum.
Son koyduğunuz 2 fotoğraftaki İthaki olanlardan siyah olan yeni baskı olması lazım, fakat tam emin değilim.

@Esperoja hocam daha iyi biliyor olabilir.

Sayfa sayılarında aman aman farklar yok.
Altıkırkbeş'e ait bir kitabım hiç olmadı, dolayısıyla çevirmen kalitesini hiç bilemiyorum, kontrol etmedim.
Ama gerek çevirmenleri, gerek illüstrasyonlarıyla İthaki gerçekten çok iyi bir yayınevi.
Eğer finansal anlamda sıkıntılarınız yoksa Tolkien Mirası içerisinde yer alan özel basımı öneririm. Hatta alabiliyorsanız direkt Tolkien Mirası'nı alın.
Haricinde ise attığınız siyah kapaklı basım da aynısı zaten mirasta yer alanla.

Beyaz olanın bir de renkleri tam tersi; kapağı altın, yüzüğü beyaz basımı var. Bulabiliyorsanız onu da alabilirsiniz. Resimli, özel bir baskısıdır gene.

Son düzenleme:
Altıkırkbeş yayınlarından Hobbit'i ortaokuldayken okudum, İthaki çevirisi ve basımını da üniversitedeyken okudum. İthaki bence çok daha iyi bir çeviriye sahipti.

Çevirmenin adını bilmiyorum ama Tolkien külliyatında kullanılan literatüre daha hakim biri olduğunu düşündüm okurken. Altıkırkbeş yayınlarında sadece Hobbit değil diğer Tolkien kitaplarında da fazla çeviri hatası vardı. Özellikle Kayıp Öyküler Kitabı 1 ve 2'de çeviri gerçekten kötü.

Şu anda kütüphanemde duran Hobbit kitabı beyaz kapaklı olan İthaki. Önerebilirim, zaten muhtemelen 2 İthaki kitabında da çeviri aynıdır. Sadece yeni basımlarla yayınevi bazı geribildirimlere göre hataları düzenleme ya da tasarımda görsel değişim yoluna gidebiliyor.

Son düzenleme:
Kitap içeriği aynı, ancak yazımında elbette fark olur. Çünkü çevirmenler farklı, İthaki yayınlarından alabilirsin İthaki olan 2 kitabın tek farkı kapak tasarımı ve ufak düzenlemeler. Yeni olan kırmızı ancak hangisi ucuzsa onu al geç.

Yorumlarınız için teşekkürler, Amazon'dan siyah kapaklı olanı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…