Hobi olarak sakın yahudi yakma da.

Mesela ben hikaye yazıyorum, daha yeni başladım. Hayal gücümün artması için saçma sapan da olsa çizgifilmler, fantastik,bilim-kurgu vs bir çok animasyon ve ya film izliyorum. Öneririm çünkü gerçekten insanı garip bir şekilde mutlu ediyor. Hikayeniz bittiğinde veya başka bir hobiniz varsa, bitirdiğinizde işte bunu ben yaptım hissi gerçekten insanı mutlu ediyor.

Bileğini ve kolunu iyi kullanıyorsan eğer tenis oynayabilirsin. Bunun yanı sıra basketbol da ekleyebilirim.

Önerileriniz için teşekkürler, mesela diyelim ki balıkçılığa başladım. Önerdiğiniz bir olta vb. var mıdır ? Açıkçası balıkçılığı bende düşünmüştüm lakin milletin içinde olta atmayı deneyip başkalarının suratına denk gelmesinden korktuğum için vazgeçmiştim

Bir marka-model olarak önerim yok. Ben de alırken satıcının önerdiklerinden bir tane aldım. Sadece uzunluğuna ve ağırlığına baktım. Elinize rahat geleni alın. Çok da pahalı almayın. Kırılsada üzülmeyeceğiniz bir fiyat olsun. Uzun olması çok daha uzağa atmanızı sağlıyor. Almanyadan yeni bir tane aldım. 1.8 metre. Çok daha taşınabilir ve kontrol etmesi kolay ancak diğeri kadar uzağa atamıyorum doğal olarak. Uzun olta ile başlamanızı öneririm.
Öğrenirken tenha yerlerde atın ve kanca takmayın. Sadece ağırlık bağlayın ve atıp çekin. Eliniz alışınca kanca takabilirsiniz.
Olta alırken üzerinde önerilen ağırlık aralığı yazar.

Benim kullanmdıklarım şunlar:
-Uzun oltam: 3m fiberglas (Sınır yük: 6-10Kg, Önerilen ağırlık: 40-80g) (Bu olta ile öğrendim. Amatörlüğe dayandı. ) Güçlü orta-uzak atışlar için. Karadan atışlar için uygun.
-Kısa oltam 1.8m fiberglas (Sınır yük:1-3Kg, Önerilen ağırlık: 5g-20g) Hafif ve orta-yakın mesafe atışları için. Daha çok kayıkta kullanmaya uygun.
-Ağırlıklar: 35-40g
-Kanca tipi: 10'lu kanca. Tüy rengi olarak yeşin, turuncu ve beyaz kullanıyorum.

Öneriler:
-Elinizle balık tutmaktan tiksinmemeniz gerekiyor, ağzından kancayı çıkartmayı öğrenmelisiniz.
-Giderken yanınıza yoğurt kovası gibi bir kova alın. Kapağna 5 cm çaplı delik açın. içine deniz suyu doldurun ve tuttuğunuz balıkları içine atın.
-35-40g'lık ağırlıklar tadında, güzel atılıyor. Yanınıza bolca alın(7-8 tane). Zira en çok takılıp kopan ağırlıklar oluyor.
-Yanınıza en az 4-5 tane kanca grubu alın. (5 tane 10'lu kanca gibi) (Kopmada 2. sıra)
-Yedek 1-2 tane fırdöndünüz olsun. En nadir kopan budur. Aynı zamanda fırdöndü için düğüm atmayı öğrenin.
-Balık tuttuktan sonra ellerinizi kurulamak için bir havlu alın. Ellerinizi pantolona silme gibi bir alışkanlık edinmeyin.
-Çakı alın. İçinden çıkılmaz takılmalarda ya da dolanmalarda tek çare misinayı kesmek oluyor.
**Kancalar konusunda çok dikkatli olun. Kolay girer zor çıkar. Şükürler olsun başıma kötü bir şey gelmedi ancak hala tırsarım atarken.

Merhaba, ameliyatımdan sonra karides hobisine başlamıştım. İlerledikçe biraz hastalık boyuta geldi ve 3.tane nano tank kurulumu yapmıştım. Hem farklı türler hemde bitki ve tasarım olarak oldukça keyifli bir hobidir.

Dosya Ekleri

• 10553827_923486234348198_8737474396473176355_o.jpg
    273,9 KB · Görüntüleme: 92
  • 12015228_1112291172134369_3046997377892700738_o.jpg
    185,9 KB · Görüntüleme: 97
Mesela böyle bir hobiye başlamak istiyorum diyelim, neler gerekli ? (Bir çok öneriye böyle cevap veriyorum lakin muhtemelen bazılarını gerçekleştiremeyeceğim ama olsun en azından böyle hobilere başlamak isteyen kişilere bir rehber olmuş olur.)
Biraz klasik olacak ama kitap okuyor musun? Bence okuyorsundur ama yine de sorayım dedim.
Kitap okuyorum, buldukça tabii. Dün gece mesajlarınıza cevap verecektim lakin ''Mesela''dan önce ''Ve'' yazdığım için uyarı aldım

Giriş seviyesi bakımı çok daha kolay karidesler var. (Neocaridina türleri) Bu türlerin fazla bir gereksinimi olmuyor. Akvaryum zeminine karideslerin renklerine göre siyah hagen kum ya da dere kumu kullanılabilir. Bitki olarak java moss, christmas moss alıp yosunları alacağınız lav taşlarının ya da mangrow, yati köklerine bağlayarak dekor yapabilirsiniz. Filtre olarak pipo ve şelale filtre olabilir fakat ben pipo filtre öneririm. Zamanla süngerin üzerinde bakteriler oluşur ve karidesler için besin kaynağı olur. Bunların öncesinde her canlı için geçerlidir. Akvaryumu kurarken bakteri kültürünün oluşması için en az 1.ay sistem boş olarak çalıştırılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…