Hobi Önerisi

Merhaba, öncelikle herkese iyi geceler. Şu aralar hobi arayışı içerisindeyim. Sürekli yapılabilecek veya sürekli yapılamasa bile zevk verecek hobi önerileriniz var mıdır? Mesela örnek olarak marangozluğu önerdiniz diyelim, marangozluğa ilk kez başlayanlar için detaylı önerilerinizi bekliyorum. Aklımda şu an amatör fotoğrafçılık, kendi oluşturduğum alfabe ile günlük veya metin yazmak var. Onlar hakkında da önerileriniz var ise önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim. :)
Hobi olarak sakın yahudi yakma da.

Mesela ben hikaye yazıyorum, daha yeni başladım. Hayal gücümün artması için saçma sapan da olsa çizgifilmler, fantastik,bilim-kurgu vs bir çok animasyon ve ya film izliyorum. Öneririm çünkü gerçekten insanı garip bir şekilde mutlu ediyor. Hikayeniz bittiğinde veya başka bir hobiniz varsa, bitirdiğinizde işte bunu ben yaptım hissi gerçekten insanı mutlu ediyor.

Bileğini ve kolunu iyi kullanıyorsan eğer tenis oynayabilirsin. Bunun yanı sıra basketbol da ekleyebilirim.

Kendi hobilerimden örnekler vereyim. Siz seçin. :)

-Blender gibi bir 3D yazılımı öğrenmek. Kendi dünyanızı tasarlamak çok zevkli oluyor. Bir ton öğreniyorsunuz.
Tek zevkli olmayan şey renderi beklemek. Özellikle yüksek örnek sayısı ve çözünürlük kullanıyorsanız ölüm.

-Yazılım dili öğrenmek. Her konuda işinize yarar.

-Elektronik öğrenmek. Edindiğim en güzel hobilerden biri. Arduino ile yazılım donanım bir arada öğrenmesi çok güzel ve ufuk açıcı.

-Balık tutmak. Oltanıza hiç balık gelmese bile zevkli oluyor. Gelince daha bi zevkli oluyor. Hem spor hem hobi. Stres atıyor karşılığında balık alıyorsunuz. Bir arkadaşla beraber olta atmak daha zevkli. Bir anda kendinizi kim daha çok balık tutacak yarışında bulabiliyorsunuz.
(Eğer hiç balık tutamamışsanız evdekilere rezil olmamak için balıkçıdan birkaç balık satın alıp ayıbınızı(!) örtebilirsiniz :D)

-Motor ya da bisiklet sürmek. Yine arkadaş ile daha güzel olan bir hobi-spor. Şahsen cips ve içecek ile dağların zirvelerine çıkıp manzarayı izleyip son hız aşağı inmek aksyon dolu, tehlikeli ve eğlenceli.

-Doğa yürüyüşleri. Yine yalnız kalmamakta fayda var. Doğayı inceleye inceleye gitmek ferahlatıcı. Hele bir de Tomb Raider ve Bear Grylls hayranı iseniz ormanlara çok farklı göz ile bakıyorsunuz; engebeli zeminlerde, devrilmiş ağaçlarda parkur yapabiliyorsunuz.

-Herhangi bir müzik aleti çalmayı öğrenmek. Ben piyano çalmayı öğrendim. Gerçekten beyni ve koordinasyonu geliştiriyor. Yaklaşık 5 yıldır çalıyorum.

-Uzay gözlemi. Merakınız varsa teleskop almanızı öneririm. Neredeyse her açık gecede çıkar gökyüzünü izlerim. Ne kadar küçük ve önemsiz olduğunu hissettiriyor insana. İnsanoğlunun hırsalrını sorgulatıyor.

-Mikroskobik dünya gözlemi. 100TL'ye aldığım (sanırım 6 sene oldu) 3 ayarlı mikroskop ile bakmadığım bir şey kalmadı. Gerçek anlamda evde bulunabilecek her şeyi inceledim. Elime iğne batırıp kanımı inceledim, saç, toz, kutikula, epidermis, her türlü sebze meyve örneği... (Ağzımı açık bırakan gözlemlerden en etkilisi sperm incelememdi. Kuyrukların yukarı aşağı sinüs grafiği gibi bir hareket değil de dairesel hareket yaptığını o sırada öğrendim. Çok farklı duygular yaşıyorsunuz kendi ürünlerinize bakınca.) İnsana önemini gösteriyor.
(Şu sıralar mikroskobu genelde elektronik işler amacıyla kullanıyorum.)
Önerileriniz için teşekkürler, mesela diyelim ki balıkçılığa başladım. Önerdiğiniz bir olta vb. var mıdır ? Açıkçası balıkçılığı bende düşünmüştüm lakin milletin içinde olta atmayı deneyip başkalarının suratına denk gelmesinden korktuğum için vazgeçmiştim :D

Önerileriniz için teşekkürler, mesela diyelim ki balıkçılığa başladım. Önerdiğiniz bir olta vb. var mıdır ? Açıkçası balıkçılığı bende düşünmüştüm lakin milletin içinde olta atmayı deneyip başkalarının suratına denk gelmesinden korktuğum için vazgeçmiştim :D
Bir marka-model olarak önerim yok. Ben de alırken satıcının önerdiklerinden bir tane aldım. Sadece uzunluğuna ve ağırlığına baktım. Elinize rahat geleni alın. Çok da pahalı almayın. Kırılsada üzülmeyeceğiniz bir fiyat olsun. Uzun olması çok daha uzağa atmanızı sağlıyor. Almanyadan yeni bir tane aldım. 1.8 metre. Çok daha taşınabilir ve kontrol etmesi kolay ancak diğeri kadar uzağa atamıyorum doğal olarak. Uzun olta ile başlamanızı öneririm.
Öğrenirken tenha yerlerde atın ve kanca takmayın. Sadece ağırlık bağlayın ve atıp çekin. Eliniz alışınca kanca takabilirsiniz.
Olta alırken üzerinde önerilen ağırlık aralığı yazar.

Benim kullanmdıklarım şunlar:
-Uzun oltam: 3m fiberglas (Sınır yük: 6-10Kg, Önerilen ağırlık: 40-80g) (Bu olta ile öğrendim. Amatörlüğe dayandı. :D) Güçlü orta-uzak atışlar için. Karadan atışlar için uygun.
-Kısa oltam 1.8m fiberglas (Sınır yük:1-3Kg, Önerilen ağırlık: 5g-20g) Hafif ve orta-yakın mesafe atışları için. Daha çok kayıkta kullanmaya uygun.
-Ağırlıklar: 35-40g
-Kanca tipi: 10'lu kanca. Tüy rengi olarak yeşin, turuncu ve beyaz kullanıyorum.

Öneriler:
-Elinizle balık tutmaktan tiksinmemeniz gerekiyor, ağzından kancayı çıkartmayı öğrenmelisiniz.
-Giderken yanınıza yoğurt kovası gibi bir kova alın. Kapağna 5 cm çaplı delik açın. içine deniz suyu doldurun ve tuttuğunuz balıkları içine atın.
-35-40g'lık ağırlıklar tadında, güzel atılıyor. Yanınıza bolca alın(7-8 tane). Zira en çok takılıp kopan ağırlıklar oluyor.
-Yanınıza en az 4-5 tane kanca grubu alın. (5 tane 10'lu kanca gibi) (Kopmada 2. sıra)
-Yedek 1-2 tane fırdöndünüz olsun. En nadir kopan budur. Aynı zamanda fırdöndü için düğüm atmayı öğrenin.
-Balık tuttuktan sonra ellerinizi kurulamak için bir havlu alın. Ellerinizi pantolona silme gibi bir alışkanlık edinmeyin. :D
-Çakı alın. İçinden çıkılmaz takılmalarda ya da dolanmalarda tek çare misinayı kesmek oluyor.
**Kancalar konusunda çok dikkatli olun. Kolay girer zor çıkar. Şükürler olsun başıma kötü bir şey gelmedi ancak hala tırsarım atarken.

Merhaba, ameliyatımdan sonra karides hobisine başlamıştım. İlerledikçe biraz hastalık boyuta geldi ve 3.tane nano tank kurulumu yapmıştım. Hem farklı türler hemde bitki ve tasarım olarak oldukça keyifli bir hobidir.

Dosya Ekleri

• 10553827_923486234348198_8737474396473176355_o.jpg
    10553827_923486234348198_8737474396473176355_o.jpg
    273,9 KB · Görüntüleme: 92
  • 12015228_1112291172134369_3046997377892700738_o.jpg
    12015228_1112291172134369_3046997377892700738_o.jpg
    185,9 KB · Görüntüleme: 97
Merhaba, ameliyatımdan sonra karides hobisine başlamıştım. İlerledikçe biraz hastalık boyuta geldi ve 3.tane nano tank kurulumu yapmıştım. Hem farklı türler hemde bitki ve tasarım olarak oldukça keyifli bir hobidir.
Mesela böyle bir hobiye başlamak istiyorum diyelim, neler gerekli ? (Bir çok öneriye böyle cevap veriyorum lakin muhtemelen bazılarını gerçekleştiremeyeceğim ama olsun en azından böyle hobilere başlamak isteyen kişilere bir rehber olmuş olur.)
Biraz klasik olacak ama kitap okuyor musun? Bence okuyorsundur ama yine de sorayım dedim.
Kitap okuyorum, buldukça tabii. Dün gece mesajlarınıza cevap verecektim lakin ''Mesela''dan önce ''Ve'' yazdığım için uyarı aldım :(

Mesela böyle bir hobiye başlamak istiyorum diyelim, neler gerekli ? (Bir çok öneriye böyle cevap veriyorum lakin muhtemelen bazılarını gerçekleştiremeyeceğim ama olsun en azından böyle hobilere başlamak isteyen kişilere bir rehber olmuş olur.)

Kitap okuyorum, buldukça tabii. Dün gece mesajlarınıza cevap verecektim lakin ''Mesela''dan önce ''Ve'' yazdığım için uyarı aldım :(

Giriş seviyesi bakımı çok daha kolay karidesler var. (Neocaridina türleri) Bu türlerin fazla bir gereksinimi olmuyor. Akvaryum zeminine karideslerin renklerine göre siyah hagen kum ya da dere kumu kullanılabilir. Bitki olarak java moss, christmas moss alıp yosunları alacağınız lav taşlarının ya da mangrow, yati köklerine bağlayarak dekor yapabilirsiniz. Filtre olarak pipo ve şelale filtre olabilir fakat ben pipo filtre öneririm. Zamanla süngerin üzerinde bakteriler oluşur ve karidesler için besin kaynağı olur. Bunların öncesinde her canlı için geçerlidir. Akvaryumu kurarken bakteri kültürünün oluşması için en az 1.ay sistem boş olarak çalıştırılmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı