Hoca puanımı düşürür mü?

düşük not görmemişsin diyenlere bakma, sınırda bir not 5 puan daha düşük alsan kalıyormuşsun. kaydırma yaptığına eminsen bak kağıda. notun düşse de ikinciye çalışır düzeltirsin, zaten daha ne kadar düşebilir ki notun? kalsan da baraj dersi olmadığı için sorun olmaz.
Haklısın ama ben emin değilim, kaydırma yaptığımdan onun yerine sene sonunda öğrenirim. İşime yaramayacak ama olsun.
 
Optik ile yapılmış sınavda hoca kağıda bakmaz. Zaten optiğin amacı o. Sana puan vermişse de ne kadar vermiş olabilir ki? 20'yi 54 yapacak hali yok ve de nasıl fazladan vermiş puanı daha seni tanımıyor bile. (Eğer vermişse de alt tarafı 5-10 puan vermiştir.)

Zaten notlarından senin 2.sınavda çok daha iyi alacağın belli. Zaten hemen hemen kimseyi sınıfta bırakmazlar hocalar. Hem bırakmanın bile bir sürü sorunu var. Hoca gidip de seni sınıfta bırakması için idareden de onay (Yasal olarak zorunlu değil ama almadan yaparsa uğraşmak zorunda kalır. ) alması lazım sonra bir de işin içine veli de girer yine başı ağrır hocanın. Ne belalı öğrenciler kalmadı merak etme.

Git al hakkını. Normal şartlarda hocalar klasik sorularda inisiyatifine bağlı puan verebilir(belli miktarda) test veya benzeri durumlarda böyle bir hakkı bulunmuyor. Sana fazladan puan vermesi suç. Sonradan tekrar düşürmesi de (bu koşullarda) suç. Eğer şikayet edersen (İşin içine ailende girerse yine başı ağrır.)

Not: Ben de yakın zamanlarda liseden geçtim orta düzeyde başarılı biriydim. Babam da öğretmen ve uzun süredir de idarecilik yapıyor. Öğrencilerin bu zamanlardaki hakları aşırı fazla eskisi gibi hocaların borusu ötmüyor. Sana şunu da belirteyim sen yalan atsan bile(taciz vb.) birini işten attırabilirsin. Azıcık akıllı, mantıklı, düzgün konuştuktan sonra hoca kendini ispatlamaya çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı