Hoca yalan söylediğimi anladı ne yapmalıyım?

denizyıldızı

Decapat
Özel ders aldığım hoca var sıfırdan başlamaya karar verdik. Normalde anlamam herkesten onda anlıyordum. Son iki haftadır hastayım hoca aradı hastayım dedim aradan 4 gün geçti. Ödevide yapmamıştım. Hocaya söz verdim ve bana sürekli ya başlıyorsan başla ikimizi yorma adamakıllı dersimizi ilerletelim sen istmiyorsun okumuyacaksan okumayabilirsin gibi sen ortada kalmış gibisin öyle geliyor diyordu ve sürekli beni köşeye çekiyordu, karar ver diye. Bende başladım çalışmaya, iyi gidiyordu. Bu sefer aradığında farklı yerdeyim dedim ama değildim zil çaldı ve ortaya çıktı yalan, tekrar aradığımda yapma ya böyle şeyler ne gerek var yakışmıyor dedi git video izle hallet dedi. İtiraz ettim üstüne sonra konuşuruz dedi kapattık. Ama itiraz da ettim hatamı kabul etmedim, en başında yalan söylemeseydim kızardı yine köşeye çekerdi diye çekindim. Ne yapmalıyım? Adamın güveni kalmadı ne ders anlatır anlatsa da, eskisi gibi adamakıllı istekli anlatacağını düşünmüyorum. Sizce ne gibi yol izlemeliyim?

Çok karışmış, ne anlattığınızı anlamadım. Hocanıza karşı bir yalan söylediyseniz uygun bir uslupla bunu açıkça kendisine söyleyin ve özür dileyin.

En başta yapacağın şey gönlünü almaktır. Bu görgüsüzce bir davranıştır. Sonrasında da onun zamanının kıymetini ve senin amacını ortak noktada buluşturan bir karar alınmalıdır (devam etmek/devam etmemek)

Hocanla bu durumu düzeltmek istiyorsan önce dürüst olup hatanı kabul etmelisin. Ona açıkça "yalan söylediğini, bunun yanlış olduğunu fark ettiğini ve bir daha tekrarlamayacağını" söyle, dürüst olmak en mantıklı seçenek. Asıl amacının çalışmak ve derslere odaklanmak olduğunu samimi bir şekilde ifade et. Güvenini yeniden kazanmak için derslerine düzenli çalış, ödevlerini yap ve söylediğin her şeyde net ol. İnsanlar hataları affedebilir, önemli olan değişim göstermektir eğer sen net olursan hoca seninle çalışmak isteyecektir.

Çok karışmış, ne anlattığınızı anlamadım. Hocanıza karşı bir yalan söylediyseniz uygun bir uslupla bunu açıkça kendisine söyleyin ve özür dileyin.

Hastaydım ödevi de tam yapamadım hoca da önceden bu yola başlanmadan önce ya adam gibi ben okumak istyorum de ya da gidip A101 de çalışıp iyi yerle gelen var okumayıpta yapabilirsin dedi sürekli köşeye çekiyordu en son adam gibi çalıştım başladık. İki haftadır hastayım arıyor hastayım diyorum adam tekrar arasa bu kız hep hasta der ve üstüne ödev yapmamıştım. En sevmediği hareket bunu pat diye söylesem. Ödev nereden çıktı yapmadın mı? Yaptı biliyorum bak yapmışsın. Bence sen yine kararını ver okumuyacaksan oyalama parana yazık der diye düşündüm. O sırada attım başka yalan. Ama cidden hastaydım ve kapı zili çaldı dışarıda olmadığımı fark etti. Tekrar arayınca kızım neden böyle yaptın git kendine çalış ilerle falan dedi sinirlendi. İtiraz ettim. Üstüne hala şimdi yalana devam etsem ayrı dert etmesem yüzüne nasıl bakacağım ayrı dert. Hadi onu geçtim eskisi gibi nasıl bana ders anlatacak? Nasıl artık o gözle bakacak eskisi gibi istekli anlatmaz ne bileyim adam anlatmak için mala anlatır gibi seviyesini indiriyordu devlette çalışıyor fen lisesinde ve iyi anlatıyor anlatır mı bir daha öyle biliyorum benim hatam yüzünden oldu üstelik matematik temel yok yani rasyonellerdeyim o da çok uzun ne yapayım? Anladın mı?

Kanka çalıştığı okula gidip ona hediye mi alsam ya da pasta mı götürsem bilemedim?

Çalıştığı okula gidip hediye alacağım pasta mı götürsem yoksa hediye mi alsam yoksa ikisinde yapayım mı?

Son düzenleme:
Ya yok, ekstra bir şey yapmana gerek yok adam akıllı "hocam hata yaptık, affet" de geç büyüğünü bilen büyüğünden büyüktür, Fazla kuruntu yapıyorsun en kötü ihtimalle başka hoca ile konuşursun yani.

Seni vicdanen rahatlatan şey hangisi olacaksa onu yap... İlerleyen yıllarda bunu bir pişmanlık olarak hatırlamayı istemezsin.

Başka hocaya gidemem çünkü hoca mükemmel anlatıyor öyle kolay kolay herkesten anlamıyorum ayrıca itiraz da ettim senin yalan söylediğini orada anladım işte orada öyle yapíycaktın dedi bende yok hocam ne yalanı dedim şimdi gidip özür diledigimde ne diyeceğim ya.

Dostum aslında bu kadar gerilecek bir şey yok bence dürüstçe ve samimi bir şekilde özür dileyeceksin aslında hepsi bu. Eminim anlayışla karşılayacaktır seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…