Hocamız ders anlatmıyor

mustafa ary

Decapat
Hoca dediğimiz kişi okulun ilk gününden nasıl biri olduğunu belli etti. Okulun ilk günü öğretmenler masasınıa oturmuş hayattan yorulmuş mu desem 90 yaşındaki teyzenin konuşması mı desem o şekil bir konuşma ile bize merhaba çocuklar ben ingilizcw öğretmeniniz dedi.

Hiç istek yoktu o dersten sonra edebiyat dersi vardı edebiyat hocam çok heyecanlı okula gelen biz değilizde kendi gibi çok heyecanlı bir şekilde derse geçti konuştu ben genelde bir dersi 1 derste anlamam ama o hocanın anlattıklarını anladım ilk dersinden.

Bu İngilizce hocamız hergün bu sayfayı çevirin gelin yarın okutayacağım diyor ders anlattığı yok hergün burayı evde çevirin gelin okuma parçalarını kendimiz çevirip geliyoruz okuyoruz kendinin yaptığı hiçbir şey yok neredeyse anlattığı konuları yüzeyden anlatıp geçiyor çok sorumsuz bir hoca derste konuşanlar oluyor konuşmayın çocuklar diyor geçiyor telefonuna dalıyor bize test veriyor kendi telefonu ile uğraşırken biz test çözüyoruz arkadaşımla bilgi alışverişi yapıyoruz.

Bugün sınıftaki arka sıralar konuşmanın dozunu biraz artırdı müdür geldi sınıfa hocaya konuşanların ismini verin dedi diğer ders bir kişiye görev verdi dediği şey ağzını açan konuşan konuşurken ders ile ilgili olması önemli değil dedi herkesi yaz dedi bu çocuk neredeyse bütün sınıfı yazdı sınıfta hiç konuşmayan çocuk arkadaşında silgisini istedi onu bile yazdı, biz ise bilgi alışverişi yaptık yazdı. Bir çocuğu ise konuşuyor diye yazdı. Çocuk en arka sırada kimse yok yanında ve kitap kolik biri kitaptan başını kaldırmıyor sonunda herkesin isimini ve numarasını müdüre verdi müdür ben rehberlikçiye vereceğim dedi.

Sınıfta çoğu kişi bende dahil çoğu kişi haksız yere yazıldı ama kendi adam akıllı ders anlatsa dinlenecek.

Bu hocanın dersimize girmemesi için neler yapabiliriz?

Yardımınız için şimdiden teşekürler.

Yazı uzun ve genel olarak boş içerikle dolu ilk paragrafa bakılırsa. İlkokul, ortaokul ya da lisede isen müdür yardımcına gidip durumu bildirmen gerekir kitaba göre. Ama muhtemelen sen bunu yapınca seni mimleyecekler. Bu yüzden anonim olacak şekilde ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu izah et. Birkaç hafta içerisinde geri dönüşü bir şekilde olmazsa (mesela müdür haftalık konuşmasında "bazı kendini bilmezler hocalarımızı şikayet ediyormuş" gibi ifadeler kullanabilir) il milli eğitim müdürlüğüne ve CİMER'e yaz.

boş içerikli bir yazı ise hiç girmeseydin müdür yardımcısı kendi hocasını öveceği için gereksiz okuluna müfettiş gelse bu hoca kötü mü diyecek benim amacım ingilizce dersinden kalmamak kalırsam geriye dönmek zor lise 1.sınıftayım baştan kaybedersem herşey biter hem o parayı boşa mı alsın bize bişi öğretsin diye alıyor

@Vavien. bey yanlış düşünüyorsunuz bence. Ben bu yazıda boş denilecek bir şeye rastlamadım. Arkadaşımız güzelce olanı anlatmış. Dersi almak istemesi onun en doğal hakkıdır. Siz tek başınıza müdüre veya müdür yardımcısına giderseniz sizi takmazlar büyük ihtimal, olayı ailenize güzel bir şekilde izah ederseniz faydalı olabilir.

Eğer ilerleyen günlerde hocanın size yüklenmesi ile baş edebilecek bilgi birikimine sahipseniz, yani derste ne sorarsa sorsun o dersin üstesinden gelebilecekseniz ailenize söyleyin müdür yardımcınızla iletişime geçsinler fakat bu konuşma yüzünden çocuğumuza derste de eziyet edilmesin diye üstüne basa basa belirtsinle . Ya da sınıf arkadaşlarınız da bu durumdan rahatsızsa ortak bir karar alıp hepiniz ailelerinize söyleyin.
Ya da bu topa hiç girmeyip sınıfça kimse kimseyi satışa getirmeyecekse hocanızın bizzat kendisi ile konuşun. Bu dersi bu şekilde verimli geçiremediğinizi fayda sağlayamadığınızı söyleyin atar gider yapar ve buradan sonra işleri çirkinleştirirse de ailelerinize söylersiniz.

Yapılacak ilk şey bu konuyu bizzat hocanıza götürmek, anlatımıyla ilgili şikayetiniz olduğunu, dersin ağırlığını hep size yüklediğinizi söylemeniz, yüksek ihtimal önemsemeyecektir. İlk adım formaliteydi, sonraki şikayet noktanız üst mecralar, size sorduklarında hocanızla konuştunuz mu diye onun cevabını vermiş oluyorsunuz ilk hocanızla konuşarak. Sınıfça imza toplayıp, velilerinizi de işin içine kattınız mı , dikkate almaları gerekiyor. O da olmadı, hep birlikte gönderebileceğiniz en üst kuruma durumu anlatan dilekçe gönderin, dilekçeler resmi kurumlarda bir ay içerisinde cevaplanmak zorunda, dava açılabilir gönderen tarafınca dikkate almazlarsa. Saydıklarım dışında bu durum için alternatif bir çözümü yok hocanızın vicdanına kalmış ki buradan varmış gibi gözükmüyor.

Yazılanlar için teşekürler herkesin yardımı için yarın kendi ile konuşmayı deneyeceğiz tersleyeceğini bildiğimiz halde o da olmadı cimer gibi yerlere başvuralım tüm sınıflarca.

Son düzenleyen: Moderatör:
O da olmadı CİMER gibi yerlere başvuralım tüm sınıflarca.
CİMER'den sonuç çıkması çok zor. Cevap gelmesi ise aylar bile sürebiliyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü en geç 3 gün içerisinde döner, ya da durumu soruşturur.
Ama it iti ısırmaz diye bir laf var. Maalesef defalarca tanık oldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı