İnceleme Hogwarts Legacy İnceleme

Nesini beğenmediniz?
Yalnızca 21 saat katlanabildim. Sinematikler, NPCler aşırı ruhsuz. Bir RGP oyunu olarak geçiyor ancak RPG ile alakası yok. Hikaye desen vasat, hiçbir şekilde beni içine çekemedi; zaten 21. saatte bırakma nedenimde buydu. Optimizasyon desen zaten yerlerde. İncelemeniz güzel ancak oyun gerçekten sabredilebilecek gibi değil.

Witcher 3'ü 200 saat oynamış ve 3 kez bitirmiş biri olarak söylemeliyim ki Hogwarts Legacy kendini o kadar oynatamaz bana. Witcher 3 çoğu yönden daha iyi bir oyundur diyebilirim. Ekstra olarak beklentim eğer oyun kendini aksiyon RPG olarak tanımlıyorsa bana verdiği seçim hakları bir işe yaramalıdır. Son olarak zevkler ve renkler tartışılmaz oynayan memnunsa ne mutlu bana keşke bende o kadar zevk alabilseydim.
Dipnot: Oyunu araya başka bir oyun vs. sokmadan günde ortalama 10 saat gömerek 4-5 günde bitirmişimdir ama sadece merakımdan ve oynayacak oyun bulamadığımdan oynadım.
Sanırım bu oyunun sevilmeme nedenlerinden biri de bence bu oldu. İlk olarak deprem sırasında çıkması ile insanları olumsuz psikolojisine denk geldi. İkinci olarak insanların hızlı hızlı oynanıp, tadını çıkartarak oynamamaları. İkisinin birleşimi gerçekten de yeterli sevmemek için. Ben özellikle deprem psikolojisinden çıkmayı bekledim bu oyun için. Çok zordu çünkü. Sonra yavaş yavaş saatlik saatlik oynadım. Hala oynuyorum gerçi evrenin içinde olmak beni mutlu ediyor. Dediğiniz gibi zevkler değişebilir. Belki ileride zevk alırsın oynarsan tekrar.

Yalnızca 21 saat katlanabildim. Sinematikler, NPCler aşırı ruhsuz. Bir RGP oyunu olarak geçiyor ancak RPG ile alakası yok. Hikaye desen vasat, hiçbir şekilde beni içine çekemedi; zaten 21. saatte bırakma nedenimde buydu. Optimizasyon desen zaten yerlerde. İncelemeniz güzel ancak oyun gerçekten sabredilebilecek gibi değil.
İkimizin bu kadar uç kutuplarda olmamız beni şaşırttı açıkçası.

Oyunu bitireli 2 hafta falan oluyor. B*ktan ta ötede bir hikayesi var. House Cup'u okulda yaşanan son olaylardan sonra ekstra puanlar kazanıp alıyorsunuz ve oyun bitiyor. Bitirir bitirmez sildim. Genelde açık dünyayı keşfedip silerdim ama açık dünya diye bişeyi yok. Yeni jenerasyon oyunu olarak çok fazla eksiği var. Daha önce oyuna kısa bir inceleme attım zaten. Açık dünyası kötü. Bugwarts Legacy olarak da çıkabilirmiş oyun aslında. Tek sevdiğim olay lanetlenmiş tüm hedefleri tek Avada Kedavra ile öldürebilmek oldu. Geri kalan hiçbir şeyi beğenmedim. Teşekkürler Avalance Software.
Hogwarts Legacy Screenshot 2023.03.05 - 20.28.46.88.png

Son düzenleme:
Oyunu bitireli 2 hafta falan oluyor. B*ktan ta ötede bir hikayesi var. House Cup'u okulda yaşanan son olaylardan sonra ekstra puanlar kazanıp alıyorsunuz ve oyun bitiyor. Bitirir bitirmez sildim. Genelde açık dünyayı keşfedip silerdim ama açık dünya diye bişeyi yok. Yeni jenerasyon oyunu olarak çok fazla eksiği var. Daha önce oyuna kısa bir inceleme attım zaten. Açık dünyası kötü. Bugwarts Legacy olarak da çıkabilirmiş oyun aslında. Tek sevdiğim olay lanetlenmiş tüm hedefleri tek Avada Kedavra ile öldürebilmek oldu. Geri kalan hiçbir şeyi beğenmedim. Teşekkürler Avalance Software.
Eki Görüntüle 1699512
Ben artık aynı oyunu oynadığımızı düşünmüyorum. Bence bu oyun ülkemizde değeri geç bilinecek oyunlardan biri olacak.

Ülkemizin önde gelen oyun eleştirmenleri tarafından eleştirilen konular çok fazla etkilemiş Türk oyuncuları anladığım kadarıyla. Herkes ön yargılı yaklaşmış.

87/100 bir oyundu benim için. Açık dünyası dizayn olarak güzel düzenlenmiş ama etkileşim ve Npc performansı eksiydi kendi adıma. Hikayesi güzeldi ama bir Witcher 3 kadar içine çekemedi. Witcher 3'ü ilk oynayaşımda 75 saatte sadece 8 günde bitirdiğimi düşürsek. Görsel kalite yine çok iyi olmasına rağmen epik değildi. Savaş sistemi, kombat bence yeterince iyiydi. Yani güzel bir oyundu her anlamda ama kült diyemem.

Güzel inceleme elinize sağlık.

Neden Witcher ile kıyaslıyorum? Çünkü ikisi de kitap uyarlaması oyun, ikisi de fantastik diyarlar barındırıyor, külliyatları var, Aksiyon RPG oyunları. Bazı ufak farklar haricinde çok benzerler.

87/100 bir oyundu benim için. Açık dünyası dizayn olarak güzel düzenlenmiş ama etkileşim ve Npc performansı eksiydi kendi adıma. Hikayesi güzeldi ama bir Witcher 3 kadar içine çekemedi. Witcher 3'ü ilk oynayaşımda 75 saatte sadece 8 günde bitirdiğimi düşürsek. Görsel kalite yine çok iyi olmasına rağmen epik değildi. Savaş sistemi, kombat bence yeterince iyiydi. Yani güzel bir oyundu her anlamda ama kült diyemem.

Güzel inceleme elinize sağlık.

Neden Witcher ile kıyaslıyorum? Çünkü ikisi de kitap uyarlaması oyun, ikisi de fantastik diyarlar barındırıyor, külliyatları var, Aksiyon RPG oyunları. Bazı ufak farklar haricinde çok benzerler.
Bu arada gerçekten yapımcılar Witcher 3 'ten ve God of War' dan çok ders çıkarmış. İncelemede de bahsettim Witcher 3'ün o çok sevilen arayüzü ve yan hikaye işlenişi bu oyunda çok ama çok benzer. Bunun dışında birkaç benzer ufak tefek birkaç yön daha var.

God of War ile de çatışma mekanikleri ve ana hikaye atmosferi çok benzer. Aslında Avalanche Software bu konuda bence akıllıca hareket etmiş. Zaten piyasada olan ve çok sevilen iki oyundan alabileceği şeyleri almış.

Bu oyunda beğenilmeyen noktalara baktığım zaman hep benzer şeyleri görüyorum. Ana hikayenin bayağılığı, boş açık dünya, yetersiz RPG durumu. Aslında burada beklenti-hayal kırıklığı durumu var. Bunun dışında bir de ülkemizdeki YouTube oyun eleştirmenlerinin eleştirileri var. İnsanlar bu oyunu ön yargı ile oynadılar bir nevi.

Berbat bir oyun, optimizasyonu rezalet, açık dünyası rezalet(elden ring witcher 3 en kötü cyberpunk açık dünyası bile kat kat iyi hatta en eski falloutun bide daha iyi) , npcler ile etkileşim yok denecek kadar az adamın yanında kara büyü yapıyorsun tepki bile vermiyor, hikaye desen yok, kombat desen düşman çeşitliliği aşırı az bu yüzden bi yerden sonra kendini çok tekrar ediyor, bu oyunu bekliyordum tam bir balon olarak çıktı 10 üzerinden 2-3 zor veririm.

Açık dünyada görev yapayım dedim yan görevlerden belki zevk alırım diye açık dünyada gexebilmek için bile derslerden büyüleri öğrenmek gerekiyor büyülere giriyosun ders adına bişey yok dandik bi sinematik koymuşlar o kadar

Berbat bir oyun, optimizasyonu rezalet, açık dünyası rezalet(elden ring witcher 3 en kötü cyberpunk açık dünyası bile kat kat iyi hatta en eski falloutun bide daha iyi) , npcler ile etkileşim yok denecek kadar az adamın yanında kara büyü yapıyorsun tepki bile vermiyor, hikaye desen yok, kombat desen düşman çeşitliliği aşırı az bu yüzden bi yerden sonra kendini çok tekrar ediyor, bu oyunu bekliyordum tam bir balon olarak çıktı 10 üzerinden 2-3 zor veririm.

Açık dünyada görev yapayım dedim yan görevlerden belki zevk alırım diye açık dünyada gexebilmek için bile derslerden büyüleri öğrenmek gerekiyor büyülere giriyosun ders adına bişey yok dandik bi sinematik koymuşlar o kadar
Enis Kirazoğlu'nun bu oyun hakkında yapmış olduğu videoyu izlediniz mi?

Hayır izlemedim neden
Genelde onun videosunu izleyen insanlar sabit onun görüşlerini sergiliyorlar çünkü. Şu an bu oyunu YouTube oyuncularından duydukları ve gördükleri ile eleştiren saçma bir kesim var. Senin onlardan olmamana sevindim. Enis Kirazoğlu ile de son döneme kadar zevklerimiz aynıydı. Son zamanlarda bayağı ayrıldık.

Bu oyunu sevmeme nedenlerinizi anlıyorum ama Türkiye de değeri geç bilinecek oyunlardan biri olacak bence.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı