Hogwarts Legacy'i 800 TL verip oynayamamak

Peki oynamadığın oyun hakkında bilip bilmeden neden yorum yapıyorsun? Burada performans sorunu var diyenler haksız ama sen oyunu oynamamış dahi haklısın.

Performansını biliyorum çervemeden oynayanlardan.

Oyun yapımcılarının oyunlarına Denuvo eklemesinin sebebi onlara 2-4 hafta arasında kırılmasını engellemek. Hogwarts Legacy gibi hikaye oyunları (God of War gibi büyük oyunlar hariç) ilk 2-4 haftadan sonra satış sayısında azalma olmakta. Denuvo sayesinde oyun 2.5 haftada kırılmış oldu ve oyun kırıldığı için bir sonraki büyük güncellemede Denuvo'yu oyundan kaldıracaklar. Ayrıca Steam overlay kapatarak FPS artışı oluyor fakat Denuvo kaynaklı olmadığını söyleyen arkadaşlar var. Çok fazla olmasa da her türlü etkilemekte çünkü Denuvo her birkaç saniyede bir dosya kontrolü yapmakta bu da CPU ve RAM kullanımı arttırmakta özellikle belli sistemden aşağıda olan kişilerde.

Oyunda ciddi ekran kartı kullanimi sorunu olustu hogsmadde mesela ekran karti kullanimi yuzde 40 lara dusuyor haliyle fpsde 55 lere dusuyor diger yerlerde gayet akici 4k yuksek ayarlarda 70 fps aliyordum
Hogsmadde 2k ya bile ceksem ekran karti kullanimi yuzde 40 larda ekran kartim 3070 bu arada ps5 de oynuyordum ingilizce diye pcdende almostim ordan turkce oynarim diye simdi 3 bucuk saat bile oynamis olsam steame durumu anlattim oyun demekko sorunluki sıkıntı yapmadan iademi gerceklestirdiler ps5 den devam etcem ingilizce olsada yağ gibi

Oyunu oynamadım bile ama fanboy ilan edildim tamam.
O zaman konuşmana hiç gerek yok, çevrendekiler oynayabiliyor diye oyun kusursuz bir oyun olmuyor. Oyun gereksiz fazla VRAM harcıyor, bu VRAM gereksinimi karşılayabilenler oyunu rahat rahat oynuyor ama en başından oyunun normalden fazla VRAM harcaması oyunun teknik açıdan sorunlu olduğunun bir göstergesi zaten?

1080p'de 10GB VRAM kullanımı normal bir kullanım değildir, 2K Ultra için bile 8GB çoğu oyunda yeterli geliyorken (bizzat kendim kullanıyorum) Hogwarts Legacy paşamın 1080p'de 12GB VRAM istemesi normal bir durum değil.

RAM kullanımları ayrı bir olay zaten, her zaman değil ama oyun yerine göre 13GB RAM kullanabiliyor, belki daha da artıyordur emin değilim. 13GB sadece oyunun harcadığı bellek miktarı bu arada, sistem ile birlikte değil. Sistem ile birlikte yaklaşık 24GB RAM kullanımı falan çıkıyor ortaya :D Ama dediğim gibi bu her zaman olan bir şey değil, neden oluyor bilmiyorum eminim geliştiricilerin kendileri de bilmiyordur.

O zaman konuşmana hiç gerek yok, çevrendekiler oynayabiliyor diye oyun kusursuz bir oyun olmuyor. Oyun gereksiz fazla VRAM harcıyor, bu VRAM gereksinimi karşılayabilenler oyunu rahat rahat oynuyor ama en başından oyunun normalden fazla VRAM harcaması oyunun teknik açıdan sorunlu olduğunun bir göstergesi zaten?

1080p'de 10GB VRAM kullanımı normal bir kullanım değildir, 2K Ultra için bile 8GB çoğu oyunda yeterli geliyorken (bizzat kendim kullanıyorum) Hogwarts Legacy paşamın 1080p'de 12GB VRAM istemesi normal bir durum değil.

RAM kullanımları ayrı bir olay zaten, her zaman değil ama oyun yerine göre 13GB RAM kullanabiliyor, belki daha da artıyordur emin değilim. 13GB sadece oyunun harcadığı bellek miktarı bu arada, sistem ile birlikte değil. Sistem ile birlikte yaklaşık 24GB RAM kullanımı falan çıkıyor ortaya :D Ama dediğim gibi bu her zaman olan bir şey değil, neden oluyor bilmiyorum eminim geliştiricilerin kendileri de bilmiyordur.
Ben de 1080p de 15,5gb ram kullanıyordu. Bazen şişip crash bile verdirtiyor.

Bende size söyle atayım anca 2k low dlss kalitede vram kullanimini dusurebiliyorsun onda bile ekran kartı kullanimi 2k yuksekdede 50 2k lowdada 50 oyun ciddi anlamda sorunlu bir sekilde pc oyuncularina satilmis. Allahtan ps5 de var steamden iade ettim ps5 de devam ediyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20230301_000207_010.jpg
    IMG_20230301_000207_010.jpg
    208,4 KB · Görüntüleme: 33
Nasıl kurabilirim?

Burada hızlı ve basitçe göstermiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı