HOI 4 donanma önerisi

İngiltere kesinlikle kolonilerini korur. Zaten dediğim gibi her zaman değil ancak bazen bir çoşturuyor. O zaman kimse tutamıyor zaten İngiltere'yi.
Almanya Norveç'te yavaşlarsa ki muhtemelen yavaşlar, İngiltere tüm ordusunu oraya çekiyor. İtalyan donanması hızlı olursa ve çok asker basarsa Afrika'ya transfer yapılabilir. Mesela İtalya'daki 10 ayrı limandan 50 division asker çıkartılsa İngiliz donanması hepsine yetişemez. En azından 30 division Afrika'ya ulaşır. İkmal de Afrika'daki petrol ile sağlanır.

Ucuz ve güvenli diyor adam. "ucuz"dan ne anlıyorsun sen? Battleship yapacağına 2 tane ağır kruvazör yaparsın. Türkiye, Yunanistan gibi ülkeleri kastetti sandım adam. Elinde zaten 3-5 tane dockyard olacak, battleship yapmak istesen oyun sonunda anca indirirsin denize. Onların tamiri de olacak bir de. Battleship'i tamir ederken üretimin aksayacak. En önemlisi de o battleship için screening yapacak destroyer ve hafif kruvazörün olmayacak. Keklik gibi avlarlar o battleshipi. Random torpido bir gömer....

Güçsüz ülkeler için battleship ve carrier'ler eziyetten başka bir şey değil.
Ben Battleship bas dediğimi hatırlamıyorum. Ben hafiflerden bas dedim. (Adını tam hatırlamadığım için) İlaveten Submarin ile Battleship indirmek istiyorsa kolayca yapamaz. Zaten Battleship basan ülkede gemisini öylece ölüme terk etmez.

@sorunlar yorarlar donanmayı komutanlara ayırırken denizaltıların hepsini tek amiral altında toplayıp en fazla 6-8 denizaltı olacak şekilde task force'lara böl. Amirale tıkladığın zaman zaten "split" butonu çıkar. Task force'lara ayırdıktan sonra onları convoy raiding olarak gönderebilirsin.

Gemilere gelirsek... Şimdi elinde sancak gemilerin ve screening denen gemiler var. Sancak gemileri büyük gemilerdir, battleship gibi, ağır kruvazör gibi, uçak gemisi gibi. Screening gemileri de bu ağır ve yavaş hareket eden gemilerin yanlarında duracak, torpidolara vs. canlı kalkan görevi görecek ucuz maliyetli destroyer gibi, hafif kruvazör gibi gemiler olacak. Her bir büyük gemi için en az 4-5 screening gemisi lazım yoksa rakip denizaltı ve destroyerlar maganda topridolarıyla battleshiplerini hiç ederler.
Ben Battleship bas dediğimi hatırlamıyorum. Ben hafiflerden bas dedim. (Adını tam hatırlamadığım için) İlaveten Submarin ile Battleship indirmek istiyorsa kolayca yapamaz. Zaten Battleship basan ülkede gemisini öylece ölüme terk etmez.
Bilader, battleship'in yanına destroyer koymazsan torpidolar için atış talimi vermiş olursun düşmanına. Adam ucuz deyince ben güçsüz ülke oynuyor sandım. Güçsüz ülkeler hafif de olsa battleship'i hem üretemez, yıllar sürer hem de yeterli screeningi yapıp koruyamaz.

Bilader, battleship'in yanına destroyer koymazsan torpidolar için atış talimi vermiş olursun düşmanına. Adam ucuz deyince ben güçsüz ülke oynuyor sandım. Güçsüz ülkeler hafif de olsa battleship'i hem üretemez, yıllar sürer hem de yeterli screeningi yapıp koruyamaz.
Arkadaş güçsüz ülkeden felan bahsetmiyor. Konuyu okuyun önce. Hala kaç mesajdır aynı şeyden bahsediyorsunuz. Bende biliyorum dediklerinizi. Zaten arkadaşın amacı İngiliz donanması batırmak. Onun içinde Submarine yetmez. İlaveten ben Battleship bas felan demedim. Tutturdunuz Battleship diye.

Arkadaş güçsüz ülkeden felan bahsetmiyor. Konuyu okuyun önce. Hala kaç mesajdır aynı şeyden bahsediyorsunuz. Bende biliyorum dediklerinizi. Zaten arkadaşın amacı İngiliz donanması batırmak. Onun içinde Submarine yetmez. İlaveten ben Battleship bas felan demedim. Tutturdunuz Battleship diye.
Senin kafan mı güzel? Ben, senin "saçma" dediğin mesajımı yazdığımda konu sahibi Almanya falan dememişti. Gelip bana saçmalıyorsun diyen sendin. Ben de neden o öneriyi yaptığımı açıkladım, ülkeyi bilmediğimi açıkladım.

Battleshiple nasıl kapışacak diye sormuşsun mesajıma saçmalık dedikten sonra. Torpidolarla ve ağır kruvazörle kapışacak. Hani kruvazörlere ağır top da takılabiliyor ya?

Neyse daha da uzatma, saçmalıyorum ben, boş ver beni.

Senin kafan mı güzel? Ben, senin "saçma" dediğin mesajımı yazdığımda konu sahibi Almanya falan dememişti. Gelip bana saçmalıyorsun diyen sendin. Ben de neden o öneriyi yaptığımı açıkladım, ülkeyi bilmediğimi açıkladım.

Battleshiple nasıl kapışacak diye sormuşsun mesajıma saçmalık dedikten sonra. Torpidolarla ve ağır kruvazörle kapışacak. Hani kruvazörlere ağır top da takılabiliyor ya?

Neyse daha da uzatma, saçmalıyorum ben boş ver beni.
Kafam güzel değil merak etmeyin. Ağır top takmak mantıklı ancak ilk seçenek olmayabilir.

Kafam güzel değil merak etmeyin. Ağır top takmak mantıklı ancak ilk seçenek olmayabilir.
Torpidoların hasarı çok yüksek. Normalde işlevsiz kalıyorlar çünkü battleship sahibi ülkelerin 50-60 tane destroyeri, 10-20 tane hafif kruvazörü olduğu için büyük gemilere ulaşamıyorlar. Yeterli koruması olmayan donanmalarda torpidolar çok iş yapar. Bi' ara destroyerlara hiç top takmıyorlardı, full torpido oynuyorlardı.

Torpidoların hasarı çok yüksek. Normalde işlevsiz kalıyorlar çünkü battleship sahibi ülkelerin 50-60 tane destroyeri, 10-20 tane hafif kruvazörü olduğu için büyük gemilere ulaşamıyorlar. Yeterli koruması olmayan donanmalarda torpidolar çok iş yapar. Bi' ara destroyerlara hiç top takmıyorlardı, full torpido oynuyorlardı.
Evet baya yüksek olabiliyor. Bende bir ara öyle oynuyordum. 😂

Almanya ile İngiliz donanmasını batırmak istiyorsanız en az 40 dockyard şart. Ayrıca araştırma slotlarının birini ise deniz doktrini ve gemi-gemi silahlarına vermeni tavsiye ederim. Gemi dizaynlarına gelecek olursak; ilk önce çöp bir donanmaya battleship basmak sapıklıktan başka bir şey değildir. Adam akıllı screen gemisi olmayan bir donanmaya En az 11 bin maliyetli bir savaş gemisi koymak çok büyük bir hatadır. Tutupta bir Bulgaristan ile Yamato Class basarsan, o gemi English Channel'ı geçemez.
Destroyerler
Destroyerler çeşitli amaçlara göre tasarlanıp üretilebilir. Mesela anti-sub, torpido, AA vs. Donanmada çeşitli şekilde destroyer üretirsen daha verimli bir şekilde savaşacaktır.
AA, amacı uçakları düşürmektir. Bu yüzden dizayn ederken sadece anti air koyun. 10-20 parça AA destroyer yeterlidir.
Antisub, denizaltı avlar. Sadece dept charge koyun ve en önemlisi araştırmadan "active sonar" ı araştırın ve Antisub destroyerin içine koyun. Sonar denizaltıları tespit eder bu yüzden herhangi bir savaşta denizaltıları batırma ihtimali artar. 10 tane yeterlidir. Eğer Almanya ile savaşıyorsanız 15, belki de 20 tane bile basılabilir.
Torpido, büyük gemileri batırmaya yarar. Ama düşman screen gemilerini batıramadıysanız torpidoların battleshipe isabet etmesi düşük bir ihtimaldir. 20 tane yeterlidir.
Bunların yanına ortaya karışık hepsinden birer tane bulunan destroyerlerden da yaparsanız daha iyi olur.
Kruvazörler
Kruvazörler de destroyerler gibi gruplanabilir. Ama kruvazörlere en az iki seviye zırh vermelisiniz.
Submarine
Submarine, doğru kullanıldığında gerçekten iyi sonuçlar verebilir. Strike Force görevinde kullanarak tespit edilen düşman gemilerıne doğrudan saldırır. Kaliteli bir denizaltınız varsa gerçekten iyi sonuçlar görebilirsiniz.
Battleshipler
Battleshipler, ağır ve güçlü gemilerdir. Yuksek bir ateş gücü düşman gemilerıne büyük zarar verir. Ama screen gemileri olmadan çok yaşamaları beklenemez.
Şu an bu kadar yazabildim. Eğer yanlış anlattığım veya yanlış bir bilgi veriyorsam uyarın. Ayrıca söylemeyi unuttum, radar ve ateş kontrol sistemlerini araştırmayı sakın ihmal etmeyin.
Bu kanalı izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni donanma öğrendim ucuz ve güvenli donanma önerir misiniz?

Hangi ülke oynadığına göre değişir. Ayrıca donanma bu şekilde öğrenilmez, YouTube'dan rehber izleyebilirsin. Maxmarine donanma rehberini önerebilirim.
Japonya
Japonya ile ABD donanmasını yakalayamazsınız. O yüzden uçakla batırmak biraz zor. 200 geminiz varsa 10 battleship, 20 battlecruiser, 50 destroyer, 120 submarine düzeni iyi olur. Her aircraft carrier için en az 50 gemiyi güvenlik amaçlı yanına koyun. Aircraft carrierlara naval bomber koyun. ABD donanmasının geçebileceği kıyı yerlere (Filipinler, Japonya'nın sahip olduğu adalar vb.) Havaalanı inşa edin ve naval bomber basın.

sovyetler birliği
Sovyetler birliği'nin büyük sanayisi var ancak donanması birbirinden kopuk üç bölgeye dağılmış bulunmakta. Baltık filosunu Karadeniz'e geçirmek için büyük yol kat etmesi gerekiyor. Bu sırada İtalya tarafından batırılabilir. Sovyetler birliği'nde ana filonuz baltık filosu olsun. 2 aircraft carrier ve yaklaşık 80 gemiyle destekleyebilirsiniz. Ek olarak bir sürü submarine basarak Akdeniz'e gönderin. Almanya denizde rakibiniz olamaz.

Karadeniz filonuz küçük olabilir. Romanya hariç bir rakibiniz olmaz ki genelde en fazla 40 gemisi bulunur. Genellikle submarine ve küçük gemileri seçin. Değerli gemilerinizi Karadeniz'e yollamayın.

Sibirya en fazla zorlanacağınız yer olacak. Çünkü karşınızda Japonya var. Donanmayla giderseniz muhtemelen tüm donanmanız batırılır. Yaklaşık 100 gemi (battlecruiser/destroyer/submarine) hazırlayarak Sibirya'daki güvenilir bir limana koyun. Ele geçirilmemesine dikkat edin. Gemilerin olduğu liman ele geçirilirse gemiler denize kaçmak zorunda kalacaktır. Daha sonra işi a. B. D'ye bırakın. Eğer a. B. D, japon gemilerinin büyük kısmını batırırsa o zaman Japonya'ya kuzeyden çıkartma yaparsınız. Son olarak Sibirya'da büyük havalimanları inşa edin ve naval bomber basın.

Romanya
Donanmanız bu ülkeler arasından en güçsüzü. Genel amacınız Karadeniz'de savaşmak ve müttefik donanmasını boğazdan geçirmemek. Eğer gemi sanayinizi büyütebilirseniz 2 battlecruiser, 15 destroyer, 40 submarine ve bolca naval bomber iyi olacaktır. Gerekli DLC'lere sahipseniz mayın döşemeyi unutmayın. Romanya olarak yapabileceğiniz bir şey yok. En fazla sovyetler birliği ile savaşabilirsiniz.

İtalya
Donanma sizin için çok önemli. Eğer donanmayı kaybederseniz tüm kolonilerinizi kaybeder ve çıkartma tehlikesi altına girersiniz. İtalya'nın donanması güçlü olsa da rakiplerinin donanması çok daha güçlü. Fransa düşene kadar kesinlikle donanmayı çıkartmayın ve güvenli bir limanda üretime devam edin. Tarihsel olarak fransız donanması yakıldıktan sonra naval bomberlarınızla Akdeniz'deki bölgeleri bombalamaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 3.000 naval bombera ihtiyacınız var.

Aslında bence bunlara pek gerek yok multiplayer oynamıyorsa, mesela ben İtalya ile donanma focuslamıyorum, spg basıp alman fransızı düşürdükten sonrasında savaş başlamadan önce Almanya limanlarına geçirdiğim donanmamla çıkartma atıyorum. Donanma benim gözümde YouTube'dan izlemeden öğrenilmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı