Selim C.
Kilopat
Daha fazla
Kürdistanın isyan bastırma yerine mutabakat diye bişey geldiyse onu seçin yoksa kürdistanı core yapamazsınız. Bu arada Kürdistanın isyanlarıyla uğraşmak istemiyorsanız kürdistanı salıp tekrar fethedebilirsin.@Silinen üye Oyunu oynarken farkettim. İstihbarat ajansının kurulumu için kullanılmış o sıra. Sonradan geri geldi fabrikalar. Ayrıca yabancı ülkeler benden hammadde temin edince bana fabrika sağlıyorlarmış. Onu da sonradan keşfettim. Bunun için de yüksek ilişkiye sahip olmak gerekiyor sanırım. Casuslar aracılığıyla diplomatik baskı kurarak bunu sağlayabiliyormuşuz. Bunu da yeniler için yazayım dedim. Belki okuyan olur.
@Shimada Sensei Teşekkürler. Doktrinlerde şu an ilk başta gemilere öncelik vermeyi planlıyorum. Ama yanına kara doktrini de eklerim tabi. Gemiye önem verme sebebim Akdeniz ve Ege'yi kontrol edebilmek. Ve gemilerin üretim süresi çok uzun. Bir an önce güçlü gemiler yapmak istiyorum. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi Ağır Kruvazörler ve Savaş Kruvazörleri gemi ağacımda yok. Bu ülkeme has bir durum mu, yoksa doktrinler veya odaklar ile mi açılacaklar bilmiyorum. Bir de bahsettiğim üst sınıf destroyerleri de üretemiyorum. Bunun sebebini de çözemedim halen. Bir yolu var mı üretebilmemin?
Bunun haricinde de tavsiyeleriniz üzere uçakların üretimini de rafa kaldırıyorum bir süre. Ama hala kendi birlik düzenimi oluşturamadım. Mevcut yöneticiler sağolsun -10 yıldız veriyorlar eğitimlerde. Milliyetçi düzene geçersem bu durum ortadan kalkacak sanırım. Bekliyorum sabırla. Bu birlik düzenlerini halen oluşturamadığımdan dolayı da özerk bölgede gerilim %40'lara çıktı. MP ekleyebilmem için de yıldız gerekli. O da dediğim gibi engelleniyor yöneticiler yüzünden. :/
Aslında türünün kolay örneklerinden, savaş mekanikleri güzel ancak diplomaside biraz sığ kalıyor.Türkiye haritada çok ortada sıkışık kalıyor ya maalesef. Yunanistan’a dalsan yandan Rusya sana dalıyor. Alttan İngiltere’ye dalsan hemen yandan Fransa geliyor
Ordu kurarken yandan statlarını aç kontrol et. Ne kadar supply harcıyor ne kadar fabrika ihtiyaç duyuyor falan diye. Ben Nazilerle oynarken başta iyiydi ama sonra dedim güzel bir vurucu birlik yapayım. Panzerler, ağır tank modern tan uçak savar ne varsa doldurdum. Üç adım gitse supply bitiyor ordu yerinde kalıyordu
Özellikle fethettiğin yerlerde yollar ve altyapıyı düzelt ki ordular rahat geçsin. Bir de kendine birlik yaratırken mutlaka mühendis ve sahra çadırını eklemeyi unutma yoksa direkt çöküyor birlik
Oyun zor cidden ama. Öyle çekeyim kılıcı dalayım yok maalesefStratejik ilerlemek gerek.
Topa sadece 1 askeri yetmez böyle yaparak hem tüfek hem top sıkıntısı girersin. Ayrıca top olmadanda yunan fethedilebiliyor çıkartma atarak(yunanı 1940 dan önce fethetmen lazım yoksa dediğin gibi itilmiyor) . Zaten kısa bir süre sadece tüfek basacaksın sonra normale döneceksin.Gerek var. Bosporus DLC'sindeki Türkiye ağacıyla sen savaşa girene kadar veya askeri fabrika badana kadar 2 fabrika yeterince silah üretir. Zaten başlangıçta yetecek kadar askeri var Türkiye'nin. Sen 48 tane boş asker diz sınıra ben 24 tane dolu askerle yok ederim orayı merak etme. Önemli olan sayı değil kalite. Combat width diye bir gerçek var.
Yunanlarla savaşırken top olmayan orduyla imkanı yok ittiremezsin o sınırı.
Bilmem bence sanki yeterli karmaşıklık ve zorlukta gibi. Daha da zorlasalar içinden çıkılmaz bir hal alıp oyuncuyu soğutma riski olabilirdi belki deAslında türünün kolay örneklerinden, savaş mekanikleri güzel ancak diplomaside biraz sığ kalıyor.
Diplomasi çok geride kalmış DLC'lerle biraz daha toparlarlar EU4 CK bu konuda daha iyi.Bilmem bence sanki yeterli karmaşıklık ve zorlukta gibi. Daha da zorlasalar içinden çıkılmaz bir hal alıp oyuncuyu soğutma riski olabilirdi belki deİkinci Dünya Savaşı düşkünü biri olarak beni tatmin ediyor diyebilirim oyuna aslında
Aynen EU ve CK'ya göre çok çok geride. Acaba savaş ve fethetme hızını yavaşlatmasın diye mi öyle düşündüler. Ya da bunu da böyle yapalım diyip geçmiş bile olabilirlerDiplomasi çok geride kalmış DLC'lerle biraz daha toparlarlar EU4 CK bu konuda daha iyi.
Irak onu neyiyle başardı ya. Seni nasıl geri ittirebildi neyi var ki elindeMevcut durum itibariyle savaş ilan ettiğim Irak, düşük Combat Widht'ine rağmen beni ittirerek topraklarıma girdi. Cidden son sürümde çok değişiklik olmuş.