HOI 4 vs EU4

HOİ 4 MÜ EU 4 MÜ ?


  • Oy verenlerin toplamı
    14
Bu türe yeni iseniz HOI4 öneririm anlaması daha kolay olacaktır. Fakat EU4 hakkında bir fikrim yok. 900 saat HOI4 oynadıktan sonra kafam almıyor yani başlayacaksan kolay gelsin.
 
HOI4'ü oynamak çok kolaydır. Oyunun geçtiği dönem kısıtlı. Sadece 2. Dünya Savaş'ı üzerine kurulu ve buradan senaryo üretmeniz lazım.

EU4'de oynanış mekanikleri çok iyi, tonlarca ayrıntı var, geniş zaman dilimi sunuyor ama bazı şeyler için DLC almak şart olabilir.
 
İki oyun da 14,75'e düştü. Cüzdanımda tam 15 TL var. Hangisini önerirsiniz?

İlk olarak HOI4 kolay bir oyun değil genel olarak çok kolay diyenler 50 60saat oynayıp tanklara atlı birlikle saldırıyordur :D EU4 oyunu daha zordur o konuda lafım yok ama HOI4 oyunu da kolay bir oyun değil. HOI4 daha yakın tarih olup alternatif tarihi pek olmayan bir oyunken EU4 tam tersi bir oyun. Ben tercihimi HOI4 oyunundan yana kılarım ama iki oyunda DLC'ler olmadan oynanmayacak oyunlar bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
EU4'ü oynamadığım için onun hakkında bir şey diyemeyeceğim ama Hoİ4 öğrenmesi biraz vakit alir (strateji oyunlarına yeni başladığınızı göz önünde bulundurarak söylüyorum) ancak öğrendikten sonra gayet güzeldir. Ben oyunda hiç ek paket falan almadan 500 saat zevk alarak oymamışımdır o yüzden bence ek paket almaniza (en azından şimdilik) gerek yok diyebilirim. İkisi de hoşunuza gitmezse Civilizations 5 de deneyebilirsiniz ikisinden de çok daha basittir.
 

Geri
Yukarı