HOI 4 vs EU4

MuhammedCan19

Centipat
Daha fazla  
HOI 4 ve EU4.
Arasındaki farklar nelerdir? Hangisi daha iyi ve zor multiplayer konusunda hangisi daha iyi.
En çok hangisi zevk veriyor.
Bir de ikisinin temel konuları nelerdir?

HOI4 ikinci dünya savaşını EU4 ise Orta Çağ'ı konu alıyor aynı şirketten çıkma zaten mekanik konusunda fazlasıyla benzerler. Zorluk konusuna bir şey diyemeyeceğim fakat bence HOI4 daha zevkli tanklarıyla olsun Supply'a dikkat etmezsen ülkenin gitmesi olsun ve mod desteğiyle beraber mükemmel modlarıyla rahat rahat 1K saatinizi gömebileceğiniz bir oyun. Fakat şunu belirteyim iki oyunda DLC'siz oynanmaz ve DLC'leri ucuz fiyatlar değil onu göz önünde bulundurun.

HOI4 daha güzel geliyor aynı ülkeleri bile oynayabiliyorum durmadan ama EU4 tam öyle değil bir ülke var ve zaten çok fazla seçeneği yok hep yapman gereken başlangıç aynı bitişte nasıl daha iyi başlangıç yaptığına göre değişiyor Avusturya oynarsın hre birleştirirsin, Osmanlı olursun durmadan fetih yapar koalisyonları ezersin, İngiliz alırsın yine 2 yol var ya büyük britanya olursun ya angevin yani çeşitlilik az bir yerden sonra da bence sıkıyor fakat HOI4 modlarla çok çeşitlenebiliyor.

Kısa soluklu 2.dünya savaşı yapmak istersen HOI4, uzun soluklu save e devam ede ede haftalarca oynamak istersen EU4. Ayrıca EU4 çok daha zordur. İki oyunda da full DLC ye sahibimdir HOI4'de 3000 den fazla saatim EU4 'de ise 1200 den fazla saatim vardır. Bir arkadaş EU4 de çok seçenek yok demiş ancak Protestan bir Osmanlı bile yapabilirsin sınırın yok açıkçası. İstersen tüm ırkı yunan olan bir Osmanlı bile yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı