HOI4 Almanya için template önerisi

377660

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
9.873
Makaleler
9
Çözümler
57
Merhaba. HOI4 Almanya oynuyorum. Tüm DLC'ler bulunuyor. Yıl 38.
Şimdi ben oyunda biraz hızlı geliştim. Yani 37-38 senesinde İspanya savaşını bitirip polanya+çekleri annexledim. Şimdiki savaş Fransa arasında olacak ancak division template konusunda eksiklerim var.
Oyunun kendi yaptığı templateleri kullanıyorum. Template konusunda en ufak bilgim yok. Light tank basıyorum. Motor, zırh, güvenirlik gibi temel özellikleri fulledim ve öyle basıyorum. Günde 11 adet.
Sizden light tank+piyade için template önerisi istemekteyim. Bir arkadaş bunu önermişti:
'Tank template'.

1655458681265.png


'Piyade template'.

1655458698180.png


Bunlar iyi midir? Ekipman konusunda sıkıntım yok. 120'ye yakın birlik var ancak Fransa'yı biliyorsunuzdur ki geri itmek zor çünkü limanları da bir yandan tutmam gerekiyor (İngiliz çıkarması yüzünden. Donanmam fazla iyi değil.)
120 birliğin 80'i tank, geri kalanı piyade.

Son olarak isyan bastırmak için süvarileri kullanıyorum. Süvariler isyanları iyi bastırıyor diyorlar. Doğru mudur?
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Piyade + topçu supoort artilery Recon Company 40 24 with arası olirsa daha iyi olur bir de med 8 tane 6 tane mekanize 2 tane topçu.
 
Öncelikle birliklerinizin içeriğini doldurmaya çalışmayın. Support kısmında topçu birliği, savaş hastanesi ve hafif tank desteği yeterli. Tank birliğinizde de 2 tane sıraya 3 adet tank koyun ve yanındaki sıraya 1 ya da 2 adet motorize birlik koyun, bu size yeterli olacaktır ve birliğiniz arada kaldığı zaman kaybınız çok daha az olacaktır.

Limanlara bir kaç bölük yeterli olacaktır ve sakın Fransa'ya Maginot Hattı'ndan saldırmaya kalkmayın çünkü sınırda 10/5 kara hisarı var. Maginot'un etrafından dolaşın yani Hollanda, Belçika ve Lüxemburg'a saldırın. Nazi Almanyası'nın zaten donanması düşük olur hep, deniz bombardımanı uçağına yoğunluk verirseniz deniz savaşında geri kalmazsınız. Savaşı hızlıca bitirmek istiyorsanız paraşütçü birliği ile İngiltere'nin limanı olan bir yerin hemen bir toprak gerisine çıkartın paraşütçüleri ve limana saldırın, bu sayede limandan asker getirip savaşı kazanabileceksiniz Amerika katılmadan.
 
Bir de cas üret yoksa naneyi yersin 1940'dan sonra İngiliz çok uçak çıkarıyor 10 ka bir de anti Air koy yoksa ABD bomberları yok eder.

Marinde üret 40 with limana çıkmak için paraşütçüler ile çıkamazsan

Ajanlik aç.
 
Öncelikle 2500 saatim olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Arkadaşınızın önerdiği templateler yeterli ve güzeldir. Eğer resimdeki gibi piyade yapıp yani 7 piyade 2 topçu ile 20W yapıp top yetiştiremezseniz 10 piyadeden oluşan 20W birlikler kullanabilirsiniz. Ya da ikisini karıştırıp basabildiğiniz kadar toplu olanlardan basamadığınız yerde ise düz 20W piyade olanlardan basabilirsiniz.

İsyan bastırma kısmında ise hem garnizon olarak hem de normal birim garnizonu olarak atlı mantıklı bence. Zaten yapay zekaya karşı oynadığınız için çok çaba sarf etmenize gerek yok ben genelde 10W kürekli supportu/engineer içeren birimler şeklinde yapıyorum isterseniz MP yani military police ekleyebilirsiniz. Sadece şehirleri ve limanları koruma görevine verseniz yeterli zaten limanı ele geçiremedikten sonra boş toprağa çıkması bir anlam ifade etmiyor ve kalan garnizon birlikleriniz alana yetişip mevzuyu hallediyor genelde.

Fransa konusuna gelirsek Fransa'yı itmek ve düşürmek bu oyundaki en kolay şey olabilir. Kesinlikle maginot hattından saldırmak gibi bir hata yapmayın ve Belçika sınırından tanklarla saldırın. Zaten Paris'e kadar gelip Paris'e girdiğinizde Fransa düşüyor. Oyun başından beri yüksek miktarda Fighter ve cas basmaya özen gösterin savaşa girdiğinizde en çok işinize yarayacak şeyler onlar. Eğer uçaklar olmazsa veya sayıları yeterli gelmezse ordunuzun bel kemiği yok demektir.

İngiltere'ye çıkmak ise yine kolay ama Fransa'yı düşürmek kadar kolay değil tabii ki. Öncelikle donanmanızın büyük olmasına gerek yok. Yine oyun başından itibaren naval bomber basmaya başlayın. Naval bomber basımına Fighter ve cas kadar önem vermenize gerek yok. Fransa'yı düşürdükten sonra İngiliz kanalını sabah akşam naval bomber ile gemi bombalama görevine verin. Uçakları korumak için fighterlarınızı İngiliz kanalına hava üstünlüğü görevine verin. Bir süre sonra İngiltere gemilerini denizden çekecek ve tamire gönderecektir. Bu boşlukta donanmanızı İngiliz kanalına convoy escort olarak atayıp hızlıca çıkartma atabilirsiniz. Eğer İngiliz kanalındaki havayı sarı veya yeşil yapamıyorsanız ve uçak sayınız yeterli gelmiyorsa az uçak basmışsınız demektir. Oyun başladığında silaha verilmiş olan fabrikalardan 4-5 tane kısıp uçağa verebilirsiniz. Zaten Avusturya ve Çekoslovakya'yı ihlak ettiğinizde buralardan yeterince silah geliyor. İlerleyen yıllarda silah üretiminizi arttırmaya başlayabilirsiniz.

Son olarak 38 yılında yeni başlamış bir oyuncu olarak savaşta olmanız mantıklı değil. Size tavsiyem Almanya ile ilk başta sadece sivil fabrika basın 100 olduğu zaman anında askeri fabrika basmaya başlayın ve savaşa girene kadar sadece askeri fabrika basmaya devam edin. Mefo billsten gelen buffla beraber zaten çok hızlı basıyorsunuz ve hızlıca askerileşebiliyorsunuz. Savaşa ise tarihte olduğu gibi 39 yılının sonlarına doğru girin. Bol şans.
 
Son olarak 38 yılında yeni başlamış bir oyuncu olarak savaşta olmanız mantıklı değil. Size tavsiyem Almanya ile ilk başta sadece sivil fabrika basın 100 olduğu zaman anında askeri fabrika basmaya başlayın
5-6 Slot tamamen Sivil hocam. Anlamsız şekilde hızlı geliştim. Normal zorluk. Askerileşmeye daha yeni başladım.
Mefo billsten gelen buffla beraber zaten çok hızlı basıyorsunuz ve hızlıca askerileşebiliyorsunuz.
Mefo bende yok. Gelmiyor yani, yanlışıkla iptal ettim sanırım.
Savaşa ise tarihte olduğu gibi 39 yılının sonlarına doğru girin.
Normalde Almanya'da öyle yapıyordum. Bir baktım Sanayi uçmuş gitmiş. İspanya savaşı da bitti. Ekipmanlar hızlı basılıyor, Birlikleri çoğaltıp savaşa katıldım.
Fransa konusuna gelirsek Fransa'yı itmek ve düşürmek bu oyundaki en kolay şey olabilir.
Kara Hisarları çok fazla. Bide dağlık araziydi sanırım. Tanklar zor ilerliyor.
Yine oyun başından itibaren naval bomber basmaya başlayın. Naval bomber basımına Fighter ve cas kadar önem vermenize gerek yok.
Evet, 39 Naval Bomberi araştırıyorum. Bitsin hemen basacağım.
Fransa'yı düşürdükten sonra İngiliz kanalını sabah akşam naval bomber ile gemi bombalama görevine verin. Uçakları korumak için fighterlarınızı İngiliz kanalına hava üstünlüğü görevine verin.
Evet, öyle yapıyordum zaten. Ama bu sefer erken geliştiğim için 39 Navalı açamadım. 39'u açmadan basmıyorum.
Zaten Avusturya ve Çekoslovakya'yı ihlak ettiğinizde buralardan yeterince silah geliyor. İlerleyen yıllarda silah üretiminizi arttırmaya başlayabilirsiniz.
Günlük 450 civarı bir şey üretiyorum. Silah olarak. Light Tank 13, Mediuma geçeceğim. Medium daha iyi dediler. Uçak olarak Fighter Günde 3, Air Support günde 2.
Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı