Çözüldü HOI4 Almanya ile Fransa'yı alamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

veysarmed

Picopat
Daha fazla  
Almanya ile oynuyorum, 150 tümenle bile Fransa'dan tek toprak parçası dâhi alamıyorum. Polonya düştükten sonra 100'e yakın tümen da oradan geliyor fakat durum aynı. İtalya'yı çağırıyorum, 2 ayda düşürüyor Fransa'yı. (2K'ya yakın yakın hava desteği uçağım var, tanksız, sadece piyade template'inde 2 top var.)

Çözüm
Almanya ile oynuyorum, 150 tümenle bile Fransa'dan tek toprak parçası dâhi alamıyorum. Polonya düştükten sonra 100'e yakın tümen da oradan geliyor fakat durum aynı. İtalya'yı çağırıyorum, 2 ayda düşürüyor Fransa'yı. (2K'ya yakın yakın hava desteği uçağım var, tanksız, sadece piyade template'inde 2 top var.)
Supply kontrol ettiniz mi?
Maginot Line'dan saldırmadığınızı varsayıyorum.
150 division varsa bile dediğim gibi supply olmazsa ve ordunun template düzgün bir şey değilse bir işe yaramaz. Ordunun gücü yoksa Supply israfı dışında bir şey değildir.
Uçaklarınızın template'i ayarlı ise iyi bir template mi?
İtalya normalde Fransa'yı dahi zor yener, dediğinizi nadiren gördüm.

Size önerim. Template'inize sadece 2 tane top koymak bir işe yaramaz. daha iyi bir template yapabilirsiniz. Tank yapmayı çözer iseniz Tank'ı orduları yarmak için kullanabilirsiniz. Uçakları da template olarak iyi ayarlayın.

Tabi DLC'siniz yoksa hem tank hem uçak olarak bir şey yapamazsınız.
Tank için: No Step Back
Uçak için: Blood Alone
150 division varsa bile dediğim gibi supply olmazsa ve ordunun template düzgün bir şey değilse bir işe yaramaz. Ordunun gücü yoksa Supply israfı dışında bir şey değildir.

Size önerim. Template'inize sadece 2 tane top koymak bir işe yaramaz. daha iyi bir template yapabilirsiniz. Tank yapmayı çözer iseniz Tank'ı orduları yarmak için kullanabilirsiniz. Uçakları da template olarak iyi ayarlayın.

Çözüm

Arkadaş doğru demiş. Öncelikle benelux ülkelerini almanız oradan fransada ilerlemeniz gerekiyor. (Belçik-hollanda-luxemburg). Alsas-Loren'de fazla fort var ve dağlık vs. ilerlemek cok zor oradan. Ya fortları ve altyapiyi bombalayip oradan gireceksiniz ki hic gerek yok ya da kolay olan beneluxtan.

150 division varsa bile dediğim gibi Supply olmazsa ve ordunun template düzgün bir şey değilse bir işe yaramaz. Ordunun gücü yoksa Supply israfı dışında bir şey değildir.
Uçaklarınızın Template'i ayarlı ise iyi bir template mi?

Size önerim. Template'inize sadece 2 tane top koymak bir işe yaramaz. Daha iyi bir template yapabilirsiniz. Tank yapmayı çözer iseniz Tank'ı orduları yarmak için kullanabilirsiniz. Uçakları da template olarak iyi ayarlayın.

Tabii DLC'siniz yoksa hem tank hem uçak olarak bir şey yapamazsınız.
Tank için: No step back.
Uçak için: Blood alone.

Hocam Supply tam. Maginot hattına asker bırakıp Polonya düştükten sonra benelux üzerinden ilerliyeceğim. Doğru anlamış mıyım? ( Üretim olarak top ve tüfek ağırlıklı üretiyorum, Fransa savaşına yakın full tanka abanıyorum.)

Hocam Supply tam. Maginot hattına asker bırakıp Polonya düştükten sonra benelux üzerinden ilerliyeceğim. Doğru anlamış mıyım? ( Üretim olarak top ve tüfek ağırlıklı üretiyorum, Fransa savaşına yakın full tanka abanıyorum.)
Maginot'a asker bırakmazsanız Fransa ertesi gün Frankfurt'ta, 2 gün sonra Münih'te ve 1-2 hafta içerisinde de Berlin'de olur zaten :D (işin espirisi).
Polonya Düştükten sonra eğer "illa da doğumdan çıkartma yememeyi garantilemek istiyorum" diyor isen Danimarka'yı aradan çıkar. İngilizler o koca donanma ile doğu prusyaya çıkartma atma meraklısı. Deniz kıyılarına garnizon koyman da gerekiyor.
Around Maginot focusunu yaparak war goal kazanıp dediğin gibi benelüksten ilerlemen gerekmekte. Benelüksten Paris'e de bir macera yaşayacaksın. Orduyu yönetirken aynı zamanda supply'a da dikkat etmelisin. Hava kontrolü de ayrıca önemli. Tanklar orduyu yarmaya uygun ise işiniz kolay. Top ve tüfek ağırlıklı üretirseniz, ordunuz tabiri caizse taş fırlatmaz ve toplar işlerini görür. O zaman Varşova biletinden sonra kendinize bir Paris bileti ayarlamayı unutmayın :D .

Ben size böyle anlatıyorum ama ben Hoi4'te o kadar da iyi değilim ne yazık ki ama ne yapmam gerektiğini bildiğim için size yardımcı olabiliyorum. Hoi4'te çok iyi değilim ama idare eder bir oynayışım var. Usta olmak kolay değil. Zaten son dlc çıktığından beri de doğru düzgün girmedim. Yeni focus tree'ye hakim değilim açıkçası, kısaca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

Maginot'a asker bırakmazsanız Fransa ertesi gün Frankfurt'ta, 2 gün sonra münih'te ve 1-2 hafta içerisinde de Berlin'de olur zaten :D (işin espirisi).
Polonya düştükten sonra eğer "illa da doğumdan çıkartma yememeyi garantilemek istiyorum" diyor isen Danimarka'yı aradan çıkar. İngiliz'ler o koca donanma ile doğu prusyaya çıkartma atma meraklısı. Deniz kıyılarına garnizon koyman da gerekiyor.
Around maginot focusunu yaparak war goal kazanıp dediğin gibi benelüksten ilerlemen gerekmekte. Benelüksten Paris'e de bir macera yaşayacaksın. Orduyu yönetirken aynı zamanda Supply'a da dikkat etmelisin. Hava kontrolü de ayrıca önemli. Tanklar orduyu yarmaya uygun ise işiniz kolay. Top ve tüfek ağırlıklı üretirseniz, ordunuz tabiri caizse taş fırlatmaz ve toplar işlerini görür. O zaman Varşova biletinden sonra kendinize bir Paris bileti ayarlamayı unutmayın :D.

Ben size böyle anlatıyorum ama ben HOI4'te o kadar da iyi değilim ne yazık ki ama ne yapmam gerektiğini bildiğim için size yardımcı olabiliyorum. HOI4'te çok iyi değilim ama idare eder bir oynayışım var. Usta olmak kolay değil. Zaten son DLC çıktığından beri de doğru düzgün girmedim. Yeni focus Tree'ye hakim değilim açıkçası, kısaca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

Tamamdır hocam deneyeceğim, teşekkür ederim bilgi için.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2025-01-29 131151.png
    Ek Açıklama 2025-01-29 131151.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Geri
Yukarı