- Makaleler
- 2
Hocam yapmayın ya çok kötü olmuşHarbiden şansınız yokmuş, ben 10 oyunda Portekiz'i anca 1 kere Axis'e katılırken gördüm. Gerçi geçen bana da uyuzluk yaptılar, İngiliz'leri Netherlands ile capital gemisiz bırakma achievement'i var, Faşist olup Axis'e katıldım, Fransa'yı %75 compliance ile kendime aldım, Amerika'da katılınca savaşa mecbur ona da gitmem lazım diye gemi üretimine odaklandım, barış ekranında İngiliz'i hayatta bırakıp tüm gemilerini alarak yapacaktım achievement'i. O yüzden de hem İspanya hem Portekiz'e %100 collaboration kurdum, 42 yılındaydık daha 45'e kadar beklemek istemedim İspanya'nın keyfini, Gibraltar'ı hemen düşüreyim dedim. İspanya'ya savaş açtım Allies'a katıldı dağ hattını kıramadım sonra Allies'a katıldı asker yığdılar falan. 1 yıl sonra tam tankları dizdim gireceğim Portekiz de Axis'e katıldı, savaşa girmedi ben hattı yarıp bunun sınırına ulaşana kadar, sonra benden 2-3 state çaldı. Hem o stateleri kaptırdım beleşçiye hem kendisini yiyemedim. Neyse ki o sırada naval Bomber'lar eşliğinde ürettiğim filom İngiliz'in bütün gemilerini batırmış achievement'i aldım direkt kapattım uyuz oldum Portekiz'e.
Aynı zamanda şöyle müthiş bir aptallık var, %100 compliance olunca aldığınız fabrika ve kaynak yüzdesini kontrol edin, diyelim ki 100 fabrika 100 demir var, %100 Compliance'de %100 fabrika, %110 kaynak alıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. %110 burada gerçekten çalışıyor, 110 demir alıyorsunuz direkt, yani toprağın sahibi adamdan daha çok çıkartıyorsunuz kaynak garip bir şekilde. Bunu şu şekilde kullanabilirsiniz hatta, diyelim ki dediğim Komünist Commonwealth oldunuz Polonya veya Litvanya ile, normalde gelen Compliance'nin yaklaşık 3 katını aldığınız için %100 compliance olan bir yerde Liberated Workers kanununu kullanırsanız %150 fabrika gibi komik rakamlara ulaşabilirsiniz
.
Portekiz'i denerseniz de Macau'yu %80 olunca compliance government yapıp onun üzerinden Çin'e savaş açabilirsiniz, barışta da Macau'ya Core topraklarını vereceğiniz için Japon'a toprak bırakmıyorsunuz %20 participation ile. Yol olarak da Proudly Alone'nin çok güzel bonusları var ya da two crowns yolu ile Brezilya'yı Core olarak alıp çok yüksek bir manpower ve fabrika sayısına da ulaşabiliyorsunuz. Bir de oyundaki en yüksek non-Core manpower bonusuna sahip ülke galiba, çok deli manpower alıyor her yerden.
Normal hocam O, bende uzun zaman öyleydim, şimdi yeni yeni sırf heyecan olsun diye Çin'den sonra tüm dünyaya savaş açarım Japonya ile muhtemelen![]()
Portekiz oynarken şunu ögrendim Mozambik ve Angola'yı core toprak yapıyoruz ama Mozambik ve Angola kukla olarak yapılırsa, Mozambik Güney Afrika topraklarını core alabiliyor. Angola'da aynı şekilde Çad, Kongo, Gabon, Ekvador Gine'si, Kamerun core yapabiliyor. Angola ile Latin Africa Union kurabiliyorsunuz.
Brezilya'yı Monarşi ile almıştım o yol ile yaptım galiba.
Faşist Ingiltere oynuyorum manyak birşey. Anglo-Sakson ülkeleri core, Italya, Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Irlanda core. Imperial federation erken gittiğim için kaybediyorum. 1940'da yaparsam ABD'de core toprağım oluyor. Oyunda gerilim tavan olunca. Herkese savaş ilan etmem kolay
Fransa komünist oldu ama hemen düşmedi normalde Paris'e girince düşüyordu. Bu surrender limit demokrasi'de mi erken düşmeye sebep oluyor?
Son düzenleme: