HOI4 historical AI focuses açık kalmalı mı?

Hocam nedense bi' gülme geldi okuyunca :). Acaba Faşistleşen Rusya görmekte mümkün olabilir mi acaba?
Bunların hepsini gördüm hocam ondan yazıyorum 🙂

SSCB'nin çökeceğini sanmıyorum. Fransa zaten oyun başında büyük oranda komünist destekçiye sahip oluyor. Direkt SSCB'yle ittifak kurdu🙂

@Bruz O zaman diğer kısımda yer alıp savaşı kazandırırsın. Yapay zeka sadece o savaşta ülkelerin tercih ettiği yoldan gidiyor, kararları ona göre veriyor. Sen karşılarına geçip istersen gene oyunu kazanırsın, illa kaybeden olmuyorsun.

Yani demek istediğin gerçek 2. Dünya Savaşı'ndaki olaylar sırasıyla oyunda da işleniyor ama üretilen silahlar, araçlar ya da güç vesaire tamamen ülkeye bağlı? İlla savaşı müttefikler kazanmıyor yani.

Yani demek istediğin gerçek 2. Dünya Savaşı'ndaki olaylar sırasıyla oyunda da işleniyor ama üretilen silahlar, araçlar ya da güç vesaire tamamen ülkeye bağlı? İlla savaşı müttefikler kazanmıyor yani.
Oyuncu istediği yoldan gidebiliyor. İstediği silah platformunu seçebiliyor, teknoloji ilerlemesini kontrol edebiliyor ve başka ideolojiye doğru geçiş yapabiliyor zamanla. Hatta istersen zamanla başka bir birlik daha kurup benzer ideolojideki ülkelerle savaşın yayılımını da değiştirebilirsin. Başka ülkelerin ideolojilerini değiştirmek için bir gruba destek verebilirsin. Neredeyse her şey oyuncuya kalmış durumda ancak o seçenek işaretliyken yapay zeka kontrolündeki ülkeler genellikle benzer zamanlarda benzer yollardan ilerliyorlar.

Oyuncu istediği yoldan gidebiliyor. İstediği silah platformuna ve ideolojiye doğru geçiş yapabiliyor zamanla.
Arkadaşın sorduğu soru: Eğer oyuncu olarak ben hiçbir şey yapmadan izlersem olaylar ve oyun içi teknoloji gerçek tarihteki gibi mi ilerliyor?

En azından benim anladığım bu 🙂

Arkadaşın sorduğu soru: Eğer oyuncu olarak ben hiçbir şey yapmadan izlersem olaylar ve oyun içi teknoloji gerçek tarihteki gibi mi ilerliyor?

En azından benim anladığım bu 🙂
Ben daha çok yapay zeka tarihsel olaylara göre ilerliyor olsa bile faşist olarak oyunu kazanabiliyor muyum gibi bir soru olarak algıladım. :D

İyi de açık olursa bu sefer müteffikler kazanacak? sonuçta savaşı müteffikler kazanıyor.
Mantıklı bir strateji ile müttefikleri def edebilirsiniz, müttefiklerin kırılma noktası İngiltere ile başlıyor ABD işin içine dahil olmadan İngiltere'yi teslim oldurursanız (iyi bir çıkarma ile) tüm Müttefik ülkeleri teslim oluyor. Toprakları paylaşıyorsunuz Mihver devletleriyle. Sovyet sınırına 120 tümen, İngiliz çıkarması için 48 bölük ve güçlü bir hava kuvveti ile işi halledersiniz. İngilizleri indirdikten sonra tüm birimlerinizi Barbarossa Harekatı için ayarlayabilirsiniz. Sovyetleri ve İngilizleri indirdikten sonra zaten oyunun kralı gibi birşey oluyorsunuz.
Ek olarak her daim Axis kazanmıyor, oyun sizin her ay her gün yaptığınız hareketlere göre şekillenebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı