HOI4 Kaiserreich Osmanlı odak ağacı

1648824084494.png

O zaman doğru ilerliyorum. Peki bir sorum daha olcak. Misal hiçbir yerde supply hub olmasa ve ben istanbuldan tren yolları ile dağıtsam. Bu durumun zararı olur mu? Yani supply hub o kadar gerekli mi? Çünkü inanılmaz pahalı. Çok geç inşa ediliyor.

Eki Görüntüle 1347637

O zaman doğru ilerliyorum. Peki bir sorum daha olcak. Misal hiçbir yerde supply hub olmasa ve ben istanbuldan tren yolları ile dağıtsam. Bu durumun zararı olur mu? Yani supply hub o kadar gerekli mi? Çünkü inanılmaz pahalı. Çok geç inşa ediliyor.
Suply Hub olmadan hiçbir işe yaramaz. Bu arada niye o kadar demiryolunu dolaştırıyorsunuz tile'ları sayıp en kısa yoldan inşa edin bir sonrakinde.

Suply Hub olmadan hiçbir işe yaramaz. Bu arada niye o kadar demiryolunu dolaştırıyorsunuz tile'ları sayıp en kısa yoldan inşa edin bir sonrakinde.
Dediğini anladım. Bir eyalete ucundan da bir ray hattı deyse orada faydalı oluyor. İçinde uzatamaya gerek olmuyor. Peki benim her eyalete bir supply hub eklememe gerek var mı? Mesela Van bölgesinde yok. Sen yan taraftaki supply hub'dan bir ray çekiyorsun. Bunun yerine van eyalatine suplly hub kursam ve oraya ray bağlasam farklı bir supply hub'dan aynı görevi mi görür? Kusura bakma dlc'nin videolarını izlesem de kafamda sorular kaldı.

Dediğini anladım. Bir eyalete ucundan da bir ray hattı deyse orada faydalı oluyor. İçinde uzatamaya gerek olmuyor. Peki benim her eyalete bir supply hub eklememe gerek var mı? Mesela Van bölgesinde yok. Sen yan taraftaki supply hub'dan bir ray çekiyorsun. Bunun yerine van eyalatine suplly hub kursam ve oraya ray bağlasam farklı bir supply hub'dan aynı görevi mi görür? Kusura bakma dlc'nin videolarını izlesem de kafamda sorular kaldı.
Tam olarak dediğini anlamadım ama kısaca açıklayayım.

Suply Hub'lar lojistiği yakındaki bölgelere dağıtıyor. Mesela Van'da bir tane hub var diyelim. Yakındaki birkaç kilometrekarelik alanın lojistik ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Eğer yakınlarda hubun taşıyabileceğinden daha fazla asker varsa önce ekipman tedariği zarar görüyor, sorun daha fazlaysa askerlerin açlıktan ölmeye başlıyor. Bu sorunu çözmenin 3 yolu var.

1) Suply huba tıkladığında at simgesine tıklayıp kamyona çevirirsen erzak hubtan kamyonla dağıtıma çıkar.

2) Daha fazla suply hub.

3) Rayları geliştirmek.

Tam olarak dediğini anlamadım ama kısaca açıklayayım.

Suply Hub'lar lojistiği yakındaki bölgelere dağıtıyor. Mesela Van'da bir tane hub var diyelim. Yakındaki birkaç kilometrekarelik alanın lojistik ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Eğer yakınlarda hubun taşıyabileceğinden daha fazla asker varsa önce ekipman tedariği zarar görüyor, sorun daha fazlaysa askerlerin açlıktan ölmeye başlıyor. Bu sorunu çözmenin 3 yolu var.

1) Suply huba tıkladığında at simgesine tıklayıp kamyona çevirirsen erzak hubtan kamyonla dağıtıma çıkar.

2) Daha fazla suply hub.
hoi4.png

3) Rayları geliştirmek.
3. şık harici çözmüş durumdayım. Şu an ray konusunun önemini anlamaya çalışıyorum. 4 tane supply hub düşünelim. Ben bunlardan aşşağıdaki olanı yanı Antalya tarafındaki rayı geliştirsem. Bunun ulaşım etkisini Bursa'da görür müyüm? Ya da bunun etkisini görebilmek için Bursa tarafında yer alan rayları da mı geliştirmem gerekir? Bunun tam olarak mekaniği nedir bilgin var mı? Biraz kafanızı yordum sizin de ama detaylı şekilde öğrenip sonrasında oyunda bunun üstünde durmak istiyorum. Sonrasında üstün körü geçip yanlış şeyleri temel edinmiş olacağım.

Hem burada hem de diğer konuda yardımcı oluyoruz 😀. Öncelikle ray geliştirme mekaniği düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Her ülkenin bir merkez Supply Hub'u vardır ve bütün erzak ülkedeki diğer Supply Hub'lara buradan dağıtılır. Siz değiştirmediğiniz sürece ana Supply Hub başkentinizdir. Supply Hub'ların arasında bağlantı kuran rayların seviyesinin etkilediği şey bağlandığı Supply Hub'un kapasitesini arttırmaktır. Yani 1. seviye ray ile ana merkeze bağlı olan Hub'lar maksimum 15 kapasiteye ulaşabilir ve daha fazlasını karşılayamaz. Zaten daha fazlasını karşılayamadığı için limiti aşarsa uyarı vermeye başlar. Örnek vermek gerekirse Ankara'daki Hub ile ana Hub'unuz arasındaki rayları seviye 5 yaparsanız Ankara'daki Hub'un kapasitesi 35 olacaktır. Eğer siz Kars veya Lübnan'daki Hub'un kapasitesini 35 yapmak isterseniz oraya giden ray üzerindeki bütün rayların seviyesini 5 yapmanız gerekir. Belki aklınızdan geçer diye yazıyorum bunu eğer bir Supply hub'a birden fazla ray bağlanıyorsa orasının limitini 35'e çıkartmak için bağlanan bütün rayların seviyesini 5 yapmanıza gerek yok sadece ana Hub ile bağlantı kurmasını sağlayacak yol üzerindeki rayların seviye 5 olması yeterlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı