HOI4 multiplayer sistemi nasıl işliyor?

1. Olarak yazdıklarınızın yarısını anlamadım
2. Olarak anladığım kadarıyla ben oyunu çok yanlış oynuyormuşum ve ekstra olarak çekoslovakyayı normalde savaşmadan almam gerekiyor. Ama alamadım. Yanlış focusa oynadım sanırım. Yardımcı olabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
2. Olarak anladığım kadarıyla ben oyunu çok yanlış oynuyormuşum ve ekstra olarak çekoslovakyayı normalde savaşmadan almam gerekiyor. Ama alamadım. Yanlış focusa oynadım sanırım. Yardımcı olabilir misiniz?
30 saatiniz var hocam çok normal herkes başta tökezler. HOI4 zaman isteyen bir oyun. Benim 600 saatim var ama 2k saatli competitive elemanları görünce titreme geliyor.
 
Oyunun başında bir arkadaşımdan aldığım tavsiye ile 1938 yılına kadar sivil fabrika bastım. Sonrasında tamamen askeri bastım. Rhinland miydi adını şuan hatırlamıyorum o focustan başladım. Sonra Avusturyayı almak için 500k asker olması lazımmış. Bende yoktu four year plan üzerinden devam ettim. Silaha 15, Destek ekipmanına 20, Motorizelere 10, Tanklara 15, Uçaklara da 5'er fabrika verdim. 1939 da Avusturya'yı aldım. Şuan çekoslovakyayı almaya çalışıyorum ama direk olarak bana gelmedi. Savaşla almayı denedim o zaman da Fransa bana saldırıyor ve bütün askerlerim Polonya sınırında olduğu için kaybediyorum. Yaklaşık 50 bölük piyade 24 bölük motorize ve nedenini anlamadığım bir şekilde 5 bölük tank var elimde. 24 bölük motorize basılırken 1 bölük bile tank gelmedi. Yani durum bu.
Eğer isterseniz Discord ekleyin oradan yardımcı olabilirsiniz çünkü hala anlamadığım çok şey var.
Discord adım: ℐ𝓂𝑜𝓇𝓉𝒶𝓁𝒮𝓌𝑒𝓇𝒹#6376
 
Son düzenleme:
Çok az askeriniz var kaybetme sebebiniz normal. Odakları açmanız gerektiği zamanda açamıyorsunuz veya başka odakları açtığınız için dünya tansiyonu çok yükseliyor olabilir bu durumlarda çeklerin kabul etmediği oluyor. Uçaklara az fabrika ve destek ekipmanlarına çok fabrika vermişsiniz. Tank ve uçak ağırlıklı ayarlayın fabrikalarınızı. 24 bölük motorize basmayın petrol sıkıntısı yaşayan bir ülke için ölüm gibi olabilir. Oyuna daha yeni başladığınız için arkadaşların anlattıklarını anlamama ihtimaliniz normal. Temel şeyleri size öğretebilecek bir arkadaşınız yoksa internetten başlangıç rehberleri izleyin. Daha sonra ülke bazlı rehberler izlemenizi tavsiye ederim. Maxmarine kanalı güzeldir ona göz atabilirsiniz. Başlıkta sorduğunuz soruya gelecek olursak oyunu tamamen öğrendiğinizi veya bilinmesi gereken çoğu şeyi bildiğinize emin olmadan yüksek oynama saatli insanların olduğu bir multiplayer oyuna girerseniz zevk alamazsınız.
 
MP için ortalama olarak birçok devleti bilmek gerekli oynanışını savaş taktikleri doktirinleri falan çözmek lazım asker templateleri ve bence en az 300-400 saat oynamak gerekli ben 250 saatte bir tane rpye girmiştim hiçbir şey anlamamıştım.


Donanma ve hava kuvvetleri o kadar gerekli değil oynadığı devlete bağlı.
Hava kuvvetleri HOI4'de de ve gerçek hayatta da en önemli şeydir. Irak'ında güzel ordusu vardı ama hava kuvvetleri olmadığı için kaybetti. Oyunda da baya önemli.
 

Geri
Yukarı