Çözüldü HOI4 nasıl oynanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lbs99229

Centipat
HOI4'e yeni başladım. Normalde Age of History 2 oynardım ama Age of History 2 çok kolaylaştığı için HOI4'e başladım. HOI4'e başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Sadece orduyu bir kenara toplayıp saldıracağımı biliyorum. Allowdiplo hilesi ile savaş açıyorum. Nasıl asker basıldığını bilmediğim için en fazla aşağıdaki resim gibi yapabiliyorum.

Dosya Ekleri

• 2024-10-04_14-24-14.png
    2024-10-04_14-24-14.png
    1 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle bu sekmeye geliyorsun.

Hangi tür asker üreteceksen onu seçiyorsun ben piyade üretmek istediğini varsayarak piyade üzerine anlatacağım.

Piyadenin üzerine gelip train diyorsun.

üretim 4.png

Sol kısımda Üretilen askerleri gösterir. Fotoğrafta 1 tümen asker üretiyorum daha fazla üretmek istersem Add Unit yazan kısma tıklaman lazım klavye ile shift tuşuna basılı tutup basarsan 5 er tane üretirsin klavyeye dokunmadan sadece tıklarsan 1 er 1 er üretisin bu bilgi pek önemli değil ama vermiş bulundum :D

üretim 2939231.png

Askerleri Ülkenin hangi şehrinde üretmek istediğini No Location set yazan kısıma sol tıklayıp seçiyorsun.

1728048142055.png

Tıkladıktan sonra Ülkenin neresinde üretecekseniz yeşil kısımdan seçiyoruz seçmek için sol tıklıyoruz. Kırmızı yerlerde asker üretilmiyor bu bölgeler genellikle deniz aşırı topraklar veya askerden arındırılmış bölgeler oluyor.
1728048179789.png

Her tümen asker Ekipmana ihtiyaç duyar, ihtiyaç duyduğu ekipmanları öğrenmek için Edit yazan kısma tıklaman lazım. ( öğrendikçe bunlara bakmana bile gerek kalmayacak.)

üretim 3.png

Tıkladıktan sonra karşına böyle bir ekran gelecek.
Bu ekranda + şeklindeki yerlere tıklayarak tümene daha fazla birim ekleyebilirsin bu önemli ama şimdilik atlıyorum.

Ekranın sağ kısmındaki yerde Gerekli bilgiler yer alıyor.

edit 2414321412.png

Buradaki bilgiler yalnızca ekipman için değil Birimin hızını Muharebe esnasındaki az çok ne yapacağını gösteriyor burasıda önemli ancak şimdilik burayıda atlıyorum.

combat witdh.png

Gelelim ekipmana.
Fotoğrafta yazan yazılardanda anlaşılacağı gübü bu birliğin ne kadar ekipman kullanacağı belli oluyor.

Benim 1 Tümen asker üretmem için:

9600 Manpower
0 benzine ( bu motorize birliklerde lazım.)
12 Topçuya
910 Tüfeğe
30 Destek ekipmanına

Adsız.png

Gelgelelim bu ekimanları üreteceğimiz yere.

Ekranın Sol üstünden Bu simgeye gelip sol tıklıyoruz.
dadasd.png

Tıkladıktan sonra karşımıza böyle bir ekran çıkıyor.
silah.png

Aşağıdaki yerlerden Üreteceğiniz ekipmanları bölüm bölüm olarak ayrıldığını göreceksiniz.

Zaten simgelerden de anlaşılıyor.
üretim 23321.png

İhtiyaç duyduğunuz ekipmanları Bölümlerden bularak sol tıklayın
tank.png
uçak.png
prodoction.png

Ekranın sol üstünde bulunan bu simgeye sol tıklayarak açıyoruz.

1728048364388.png

Açtıktan sonra karşımıza böyle bir ekran gelecek

1728048442887.png

Bu ekranda ihtiyacın ekipman sayısı yazıyor + yazanlar açık olmayan ve artıya geçen ekipmanları gösteriyor örneğin +53 tane trenim varmış.

Kırmızı renkteki yani eksideki ekipmanları gösteriyor bu ekipmanları yukarıda da anlattığım üzere prodoctions kısmından üretmen lazım. Bu ekipmanları ürtettikçe askerlerine ekipmanlar dağıtılacak ve savaşta daha çok verim alacaksın.

Şimdilik bu kadar yolun açık olsun !

Biraz gecikti ama oldu galiba :D
HOI4'e yeni başladım. Normalde Age of History 2 oynardım ama Age of History 2 çok kolaylaştığı için HOI4'e başladım. HOI4'e başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Sadece orduyu bir kenara toplayıp saldıracağımı biliyorum. Allowdiplo hilesi ile savaş açıyorum. Nasıl asker basıldığını bilmediğim için en fazla aşağıdaki resim gibi yapabiliyorum.

Hocam 1 aydır oynayıp nasıl öğrenemediniz ben 2 günde öğrenmiştim video falan seyredin YouTube'dan ben tek Almanya'yla oynuyorum o yüzden tek onun focus treesini biliyorum Türkçe yama falan kurabilirsiniz Steam'den aldıysanız.

Hocam 1 aydır oynayıp nasıl öğrenemediniz ben 2 günde öğrenmiştim video falan seyredin YouTube'dan ben tek Almanya'yla oynuyorum o yüzden tek onun focus treesini biliyorum Türkçe yama falan kurabilirsiniz Steam'den aldıysanız.
Hocam rehber videoları oldukça uzun ya da parçalı, izlemesi sıkıcı oluyor. Önerebileceğiniz 30-40 dakikalık bir videolar var mı? Evet Steam'de oynuyorum. Bildiğim kadarıyla Türkçe yamada hatalı çeviriler var.

Hocam rehber videoları oldukça uzun ya da parçalı, izlemesi sıkıcı oluyor. Önerebileceğiniz 30-40 dakikalık bir videolar var mı? Evet Steam'de oynuyorum. Bildiğim kadarıyla Türkçe yamada hatalı çeviriler var.

Hocam bana göre hatalı değil Türkçe yama ben kullanıyorum.
Açıkçası ben video izlemedim ben kendim oynaya oynaya öğrendim eğer bilmediğiniz bir şey varsa sadece YouTube'a veya ChatGPT'ye yazıp bilgi alabilirsiniz.

Kuracalayarak öğrenmek daha eğlenceli olur, takıldığın yerde YouTube yazıp aratırsan ilgili videolar çıkacaktır, emin ol tahmin ettiğinden çok daha kolay bir oyun.

Oyunu hile kullanarak öğren bence. Ben öyle yapmıştım. Rehber izleyerek çok az şey öğrenirsin. Oynayarak öğrenmeye bak. Oyun zor bir oyun değil bu arada. Hatta baya kolay.

Oyunu hile kullanarak öğren bence. Ben öyle yapmıştım. Rehber izleyerek çok az şey öğrenirsin. Oynayarak öğrenmeye bak. Oyun zor bir oyun değil bu arada. Hatta baya kolay.
Hocam ben sadece savaş başlatmasının hilesini biliyorum, başka bir hile bilmiyorum. İnternette birkaç yerdeki hilelere baktım ama o hilelerin ne işe yaradıklarını hiç anlamadım. Asker basma hilesini biliyorsanız bana söyler misiniz? Teşekkürler.

Asker basma hilesi tam olarak yok. Yani önce silah üretim manpower basıp sonra asker üretmen lazim buda baya bir komut ediyor.

Sana birkaç hile kodu vereyim:
ic: anında fabrika üretmeye yarar
Manpower [miktar] = insan gücü asker üretmekte kullanılır.
Allowdiplo: kısıtlama olmadsn hertürlü diplomatik şeyler yapılabilir savaş açma ilişki geliştirme vb.
Yesman: AI ülkeleri her türlü diplomatik olayı kabul eder ittifak vb.
Annex [ülke id]: İd yazılan ülkr ilhak edilir çok zor durumda kalmadıkça kullanmanı önermem oyun zevki bırakmaz.

Şimdilik bence bunlar yeterli fazla hile kullanma zevk alamazsın.

Asker basma hilesi tam olarak yok. Yani önce silah üretim manpower basıp sonra asker üretmen lazim buda baya bir komut ediyor.

Sana birkaç hile kodu vereyim:
ic: anında fabrika üretmeye yarar
Manpower [miktar] = insan gücü asker üretmekte kullanılır.
Allowdiplo: kısıtlama olmadsn hertürlü diplomatik şeyler yapılabilir savaş açma ilişki geliştirme vb.
Yesman: AI ülkeleri her türlü diplomatik olayı kabul eder ittifak vb.
Annex [ülke id]: İd yazılan ülkr ilhak edilir çok zor durumda kalmadıkça kullanmanı önermem oyun zevki bırakmaz.

Şimdilik bence bunlar yeterli fazla hile kullanma zevk alamazsın.
Hocam asker nasıl üretiliyor? YouTube'a hoi4 asker nasıl üretilir yazdım ama sadece rehber videolar çıktı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı