HOI4 ülke önerisi

Almanya veya ABD İtalya ve İngiltere arasında kaldım bir taraftan.

Cephede zorlanıyorsan Almanya ile, denizde zorlanıyorsan İtalya'yı, havada zorlanıyorsan İngiltere'yi, ekonomik olarak zorlanıyorsan ABD'yi seçebilirsin. Oynadıkça ve kaybettikçe öğreniyorsun.
Örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada cephe ve hava konusundan birkaç şey öğrenebilirsin.

Cephede zorlanıyorsan Almanya ile, denizde zorlanıyorsan İtalya'yı, havada zorlanıyorsan İngiltere'yi, ekonomik olarak zorlanıyorsan ABD'yi seçebilirsin. Oynadıkça ve kaybettikçe öğreniyorsun.
Örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada cephe ve hava konusundan birkaç şey öğrenebilirsin.

Peki hocam Türkiye oynamak mantıklı mı?
Osmanlı kurmak varmış onun için iç savaş gerekiyor.

Osmanlı yolu bence çok güçsüz gerçekten çok az manpowerınız oluyor ve gelişmek uzun sürebiliyor. Ne kadar seviyede oynamayı biliyorsunuz bilmiyorum fakat oyunun en rahat oynadığınız en güçlü ülkesi bence Amerika'dır. En rahat kısmının altını çizmek isterim çünkü Japonya size savaş ilan edene kadar sadece bekliyorsunuz ve başka ülkelerin size gelmesi zor. Eğer bilginiz varsa birkaç ay içinde Japonya'yı düşürüp Almanya'nın fişini çekmeye gidebiliyorsunuz. Eğer ele geçirilme korkusu olmadan kolay oynayabileceğiniz ülke önerisi isterseniz Almanya, İngiltere, Amerika bence başta geliyor.

Şöyle bir ekleme yapayım benzerini üstte arkadaş yapmış biraz detay vereyim. Eğer kara ordum oyuna başladığım gibi güçlü olsun herkesi ele geçireyim diyorsanız Almanya oynamalısınız. Böyle yazdığıma bakmayın bazen Almanya ile sadece piyade ve tank oynayıp kazanabileceğini sananlar olabiliyor uçak olmazsa olmazdır.

Donanma ile denizlere hükmetmek için İngiltere, Amerika, Japonya veya İtalya oynayabilirsiniz. İtalya'nın donanması çok iyi olmadığı için biraz daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Japonya'da ise Çin savaşı var en sevmediğim cephedir.

Havanın çok bir olayı yok aslında major ülkelerin herhangi birisi ile havaya verdiğiniz öneme göre hava takaslarını sürekli kazanabilirsiniz. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı