Hollanda'dan vatandaşlık için hak talep edebilir miyim?

Üzülmedim ki

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, direkt konuya geçeyim. Annem Hollanda'lı (aslen Türk ama orada doğmuş yani T.C. Vatandaşı.)Kimlikte doğduğu yer olarak Hollanda gözüküyor bir arkadaşım söyledi Hollanda'dan vatandaşlık veya oturma hakkı talep edebilirsin diye böyle bir şey var mıdır?

Bir arkadaşın annesi Hollanda'daydı oraya gitti vatandaş oldu gelmedi. Annen Hollanda vatandaşıysa yırtabilirsin. Gideceğin hiçbir yer doğduğun kendi toprağının değerini hissettirmez bunu da bil. Mülteci sıfatı ile tamamen yabancı bir kültüre empoze olmak kolay değil.

Bir arkadaşın annesi Hollanda'daydı oraya gitti vatandaş oldu gelmedi. Annen Hollanda vatandaşıysa yırtabilirsin. Gideceğin hiçbir yer doğduğun kendi toprağının değerini hissettirmez bunu da bil. Mülteci sıfatı ile tamamen yabancı bir kültüre empoze olmak kolay değil.
Vatandaşlık alan adam mülteci sıfatı taşımaz :)

Vatandaşlık alan adam mülteci sıfatı taşımaz :)
Avrupa'da Türk olunmaz. Katar'daki işçi Pakistanlılar kadar değerin olmaz. Gidebiliyorsa birleşik devletlere gitsin ama Avrupa'da gerçekten Türk olmak çok zorlu ve utanç verici olur. Orada doğanlar alışmış ama sonradan giden adam yaşayacaklarını gururuna yediremez.

Avrupa'da Türk olunmaz. Katar'daki işçi pakistanlılar kadar değerin olmaz. Gidebiliyorsa birleşik devletlere gitsin ama Avrupa'da gerçekten Türk olmak çok zorlu ve utanç verici olur. Orada doğanlar alışmış ama sonradan giden adam yaşayacaklarını gururuna yediremez.

Ne yapıyorlar mesela Türklere Hollanda'da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Napıyorlar mesela türklere Hollanda'da?

Hiçbir şey yaptıkları yok, sadece kendini ezik hisseden kişiler orada da ezildiğini hissediyor hepsi bu. Aynı kişileri nereye koyarsan koy ezilecektir, plazada işe girse buradakiler beni eziyor der, köye gitse şehirden geldim diye beni eziyorlar der. İnsanın içinde ezilme hissi varsa gittiği her yerde ezildiğini düşünür.

Hiçbir şey yaptıkları yok, sadece kendini ezik hisseden kişiler orada da ezildiğini hissediyor hepsi bu. Aynı kişileri nereye koyarsan koy ezilecektir, plazada işe girse buradakiler beni eziyor der, köye gitse şehirden geldim diye beni eziyorlar der. İnsanın içinde ezilme hissi varsa gittiği her yerde ezildiğini düşünür.
Yok yani benim bazı uzak akrabalarım da hollandaya yerleşmişlerdi de, onlardan hiç böyle sıkıntılar duymadığım için şaşırdım bende. Gidenler genelde insanını över hatta.

Yok yani benim bazı uzak akrabalarım da Hollanda'ya yerleşmişlerdi de, onlardan hiç böyle sıkıntılar duymadığım için şaşırdım bende. Gidenler genelde insanını över hatta.

Diyorum ya eğer içinde ezilme hissi varsa orada adamların her dediğini "bunlar beni eziyor" diye yorumlarsın, diyelim sıraya girmedin görevli uyardı sıraya girin dedi "aha beni eziyorlar" dersin, yere çöp attın biri geldi uyardı "aha beni eziyorlar" dersin, sonra buraya gelince orada yaşam zor yaptığım her şey adamlara batıyor her şeyime karışıyorlar diye anlatırsın. Azıcık aklı başında kendine güvenen adamı kimse öyle kolay kolay ezemez. Hele şu zamanda homofobi ve ırkçılığa karşı adeta bir savaş açılmışken kimse kimseyi öyle durduk yere ezmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı