Homatics Box R 4K Plus vs Mecool 2 KM Plus

melihkesen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba evet aynı segment değil fiyat farkı var. 2400 TL sizce Homatics'e o fark değer mi?
Oyun filan oynamam, cihazda 16 GB'de yeter.
Bir kere alim uzun yıllar kullanmak amacım, teşekkürler.

Ek:
Mecool KM2 Plus lisanslı 4K Android Media Player.

Homatics Box R 4K Plus lisanslı Android TV box rose Gold (4 GB RAM/32GB depolama)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba evet aynı segment değil fiyat farkı var. 2400 TL sizce Homatics'e o fark değer mi?
Oyun filan oynamam, cihazda 16 GB'de yeter.
Bir kere alim uzun yıllar kullanmak amacım, teşekkürler.

Ek:
Mecool KM2 Plus lisanslı 4K Android Media Player.

Homatics Box R 4K Plus lisanslı Android TV box rose Gold (4 GB RAM/32GB depolama)

Uzun yıllardan kasıt nedir? Sadece streaming uygulamaları (Netflix, Disney, Youtube, IPTV vs..) için kullanacaksanız her ikisi de muhtemelen 3 yıl kadar bariz bir yavaşlama olmadan götürür. 4. ya da 5.yıldan sonra streaming uygulamaları da sonuçta zamanla güncellendiği için (yeni Android cihazlara daha uygun şekilde optimize edildikleri için vs..) bu cihazların donanımları sabit kalacağı için yavaşlamaya başlar.

Uzun yıllardan kasıt nedir? Sadece streaming uygulamaları (Netflix, Disney, Youtube, IPTV vs..) için kullanacaksanız her ikisi de muhtemelen 3 yıl kadar bariz bir yavaşlama olmadan götürür. 4. ya da 5.yıldan sonra streaming uygulamaları da sonuçta zamanla güncellendiği için (yeni Android cihazlara daha uygun şekilde optimize edildikleri için vs..) bu cihazların donanımları sabit kalacağı için yavaşlamaya başlar.
Ozaman depolama(oyun oynamıyorum) ethernet (100mps yeter) ram farkı aradaki fiyat farkına değmez mecool alınabilir öylemi

Ozaman depolama(oyun oynamıyorum) ethernet (100mps yeter) ram farkı aradaki fiyat farkına değmez mecool alınabilir öylemi

Bence evet. Oyun oynamayacaksanız, depolama önemli değilse yeter. Ben yıllardır Amazon Fire TV Stick kullanıyorum, GeForce NOW kurup oyun da oynayabiliyorum 2019 üretimi bir cihaz mesela. 8GB hafızası var, üzerine oyun falan kurmadığım için sadece kullandığım streaming uygulamaları için 8 bile yeterli.

Hatta Next Start 4K bile yeter streaming uygulamaları için sık sık 1500 TL civarına düşüyor o da lisanslı bir cihaz.

Ek olarak Dreamstar Nova 4K 'da sıkça tavsiye edilen 1800 bandında bir cihaz. Depolaması 32GB mesela ona da bakabilirsiniz. Şimdi lazım olmaz ama ileride uygulama yükleye yükleye dolarsa diye düşünürseniz.

Bence evet. Oyun oynamayacaksanız, depolama önemli değilse yeter. Ben yıllardır Amazon Fire TV Stick kullanıyorum, GeForce NOW kurup oyun da oynayabiliyorum 2019 üretimi bir cihaz mesela. 8GB hafızası var, üzerine oyun falan kurmadığım için sadece kullandığım streaming uygulamaları için 8 bile yeterli.

Hatta Next Start 4K bile yeter streaming uygulamaları için sık sık 1500 TL civarına düşüyor o da lisanslı bir cihaz.

Ek olarak Dreamstar Nova 4K 'da sıkça tavsiye edilen 1800 bandında bir cihaz. Depolaması 32GB mesela ona da bakabilirsiniz. Şimdi lazım olmaz ama ileride uygulama yükleye yükleye dolarsa diye düşünürseniz.
Dreamstar 4K da dahil ozaman bu listeye

Şimdi gördüm eklemişsiniz 😂

@chaturanga Mecoolun diğer iki cihazdan (Next,Dream) üstünlüğü işlemcisi arada çok fark olurmu kasma donma gibi

Evet hepsinin incelemeleri var nette bolca, Next Start 4K, Dreamstar Nova, Mecool MK2 hepsini izleyip karar verin. Donanım gücü olarak sanırım Mecool en iyisi olabilir ama emin değilim. Yani Homatics'e o kadar para vermeye değmez sizin kullanım yönteminize bakılınca ama Mecool ile diğerleri arasındaki fiyat farkına değebilir. (Ama araştırın tam emim değilim, forumda birisi Mecool'un işlemcisi Dreamstart Nova 4K'dan daha iyi demişti, Next Start 4K üçü arasında işlemci olarak en düşüğü anladığım kadarıyla.

Evet hepsinin incelemeleri var nette bolca, Next Start 4K, Dreamstar Nova, Mecool MK2 hepsini izleyip karar verin. Donanım gücü olarak sanırım Mecool en iyisi olabilir ama emin değilim. Yani Homatics'e o kadar para vermeye değmez sizin kullanım yönteminize bakılınca ama Mecool ile diğerleri arasındaki fiyat farkınadeğebilir. (Ama araştırın tam emim değilim, forumda birisi Mecool'un işlemcisi Dreamstart Nova 4K'dan daha iyi demişti, Next Start 4K üçü arasında işlemci olarak en düşüğü anladığım kadarıyla.

Hocam açıkçası çok takip etmediğim için işlemciler arasındaki fark nedir hiçbir fikrim yok. Next Start 4K ile Mecool KM2'nin işlemcisi aynı ama biri X biri Y miymiş yani? Ne fark var araştırın siz ben cidden bilmiyorum :)

Daha güçlü işlemcili olanı alırsanız tabi bir süre daha fazladan takılma vs olmadan kullanmanıza katkı yapabilir. Bilgisayarlardaki gibi düşünün. Ama bu fark streaming uygulamalarında fark edilebilir derecede olur mu bilemiyorum.

Şu kıyaslamada üçü arasındaki farklar var ama işlemciler arasında ne fark var ben tam olarak anlayamadım hepsi benzer gibi sanki :)

Yalnız Dreamstar Nova 4K için FPS değerinin 30 olduğu yazılmış, diğerleri 60 fps diyor. Bu bilgiler ne kadar doğru bilemiyorum bazen hatalı veriler olabiliyor. Kendi sayfalarından teyit etmek lazım.

Next Start 4K Amazon'da 1399'a inmiş, (Prime abonesiyseniz) çok iyi fiyat bence.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı