Home Stüdyo Kurmak istiyorum

KrsatByzt

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler arkadaşlar. Ben home stüdyo kurmak istiyorum. Kuracağım homede rap müzik beat ve mix işleri yapacağım. Bütçem 1100 TL. Almak istediğim ürünler mikrofon, ses kartı, kulaklık ve mix. Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

Elimde bilgisayarın özellikleri şu şekilde:

• 8 g.b ram
  • 2 g.b 192 bit asus nvdia
  • 1 TB 7200 rpm
  • amd 4.0 ghz işlemcil

Sizce yeterli mi beat işleri, kayıt işlerinde kullanmak için?

Almak istediğim ürünler şunlar:

• Mikrofon
  • Ses Kartı
  • Kulaklık
  • Mix

Arkadaşlar doğru cihazlar için fazla para harcayabilirim çünkü amelelik yapıyorum. Stüdyo kurmak için bir hafta fazla çalışırım, sıkıntı olmaz. Bana cihaz önerirseniz süper olur. Sizce hangi mikrofonları hangi ses kartlarını tercih etmeliyim?
Rode nt1 a almayı düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Behringer Xenyx 1202 ile mixlerde iyi sonuç alır mıyım? Rode nt1 ile uyumlu ses kartı önerir misiniz?

- - - Güncellendi - - -

Umursayın artık bilgisi olan yok mu beyler? Bizler kardeşiz rapçiyiz.

Herkesin her konuda bilgisi yoktur ve bu forumda eğer bir konuda bilginiz olmadığı halde ahkam keserseniz ceza alırsınız. Bu röportajı okuyun. Ekipmanlar konusunda da bilgi verecektir ama daha ziyade yazılım konusunda ufkunuzu genişletecektir:

Röportaj: Ender Çabuker | Technopat

En önemlileri sırasıyla;

1. Ses Kartı (Başlangıç için Focusrite Scarlett 2i2 yada M Audio C400 olabilir. Alternatifleri de düşünülebilir.)
2. Referans monitör (Kesinlikle çok önemli, mümkünse Yamaha HS50, HS7 yada HS80 öneririm.)
3. Mikrofon (Belirttiğiniz üzere Rode serisi NT1 a yada NT2 a olabilir. Farklı marka/modeller de olabilir fakat mutlaka condenser mikrofon olsun. Ayrıca kayıt için pop filter da kullanın mutlaka. Kayıt sırasında "s" ve "p" patlamalarını önlüyor pop filter.)
4. Midi Klavye (M Audio'nun minimum 61 tuş modellerini öneririm. Altyapı hazırlarken işinize yarayacak.)
5. Yazılım (Studio One 3 öneririm.)

Yukarıdaki saydıklarım orta düzey home studio ekipmanlarıdır, önem sırasına göre yaptım sıralamayı. Yazılım hariç diğer ürünler için 2. el ürünleri de tercih edebilirsiniz fakat deneyerek alın mümkünse yada get ile alın sahibinden.com dan alırsanız. Böylece maliyet yarı yarıya düşer.

Dipnot: Müzik işi yetenek işidir. En iyi stüdyolarda, en iyi ekipmanlarla bile vasat müzik yapanları görüyoruz günümüzde... En pahalı sisteme sahip olmakla iyi müzik yapılmaz. İyi parçalar yapabilmek için iyi bir dinleyici olmak ve iyi bir kulağa sahip olmak gerekir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı