Hometech 10RC nasıl hızlandırılır?

569992

Hectopat
Arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce 2020'de nisan ayında babam bizim ekranı kırık olan ASUS laptopu tamirciye yaptırmak için götürdü. O tamirci de bu bayağı para eder yaptırması dedi. Babam da tabletlerin parasını sorduğunda o tamirci bir tablet önerip, sen o laptop+100 TL ver ve bu tableti al demiş. Hani babam o sıralar canlı ders vs. olduğu için alacaktı. Babam da kabul edip bizim için çok büyük manevi değeri olan i5 işlemcili (RAM vs hatırlamıyorum) PC'yi verdi. Üstüne üstlük bir de 100 TL verdi ve bu 1 GB RAM'li çöp Hometech 10RC tableti aldı. Almaz olaydı. Hiçbir şeye girmiyor, bak arkada uygulama yok sadece Instagram'da bile gezsen 1 FPS. Lanet olsun güzelim laptopumuz gitti. Daha önemlisi içindeki küçüklük fotoğraflarım ve ablamın fotoğrafları vardı. O benim küçüklüğümün bilgisayarıydı. Yazarken isyan ediyorum resmen. Şimdi küçüklüğümden birkaç tane fotoğraf ve bir adet çöp tablet kaldı. Acaba bu tableti bir nebze de olsa hızını nasıl artırırım? Ders falan çalışacağım zaten oyun vs. oynamaz.
Bu arada aklımda Android sürümünü düşürmek var. Ama bir türlü nasıl düşüreceğimi bilmiyorum. Çünkü tablet recovery moduna bir türlü girmiyor ve ben de hangi dosyayla onun sürümünü düşüreceğimi bilmiyorum. Not: Android sürümü 8.1.

Son düzenleme:
Yapacağın tek şey sıfırlamak. Ardından Play Store güncellemelerini kapatmak. Uygulamaları ne kadar güncel kullanırsan o kadar sistemi zorlar. Chrome kullanıyorsan misal gelen default sürüm ile devam et. Ayrıca Instagram gibi uygulamalarda da Lite olan sürümü veya eski uygulama apk'larından birini yükle derim. Depolama alanını çok doldurmadan bu şekilde medya amaçlı kullanırsın.

Yapacağın tek şey sıfırlamak. Ardından Play Store güncellemelerini kapatmak. Uygulamaları ne kadar güncel kullanırsan o kadar sistemi zorlar. Chrome kullanıyorsan misal gelen default sürüm ile devam et. Ayrıca Instagram gibi uygulamalarda da Lite olan sürümü veya eski uygulama APK'larından birini yükle derim. Depolama alanını çok doldurmadan bu şekilde medya amaçlı kullanırsın.

Android sürümü düşürebilir miyim ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı