Honda Msx 125 nasıldır?

YouLose

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba, A1 ehliyeti ile alabileceğim motorlara bakıyordum. Şarjlı motosiklet kullanıyordum ancak hiç motor kullanmadım. Motora hafif ve küçük dediler boyum 176 kilo 65 bana uygun olur mu?
İlk motorum olarak kullanmakta zorlanır mıyım?
Fiyat olarak da avantajlı geldi bilen arkasaşl yardımcı olursa sevinirim.

176 boyunuz var gerçekten küçük bir motosiklet. Bacağınız gidona çarpabilir. Ama msx in fiyatlarında pek de yeni motor yok.

176 boyunuz var gerçekten küçük bir motosiklet. Bacağınız gidona çarpabilir. Ama msx in fiyatlarında pek de yeni motor yok.

Evet fiyatından dolayı ilgimi çekti baktım ama boy açısından iyi olmayacak gibi.

Bence çok küçük bir motor benim boyum 1.90 mesela üstünde kendimi hayal edemiyorum belki 1.55 boylu arkaşlar için mükemmeldir.

Hocam kullanım açısından kolaylık olur mu küçük olduğu için ilk motorum olacağı için soruyorum.

Sıfır olarak alacaksanız 81.600 TL'ye çok daha iyi seçenekler var açıkcası. Ancak 2. el alacaksanız 40.000-45.000 TL arası eli yüzü düzgün kullanılabilir modelleri bulunabilir gibi durmakta. Daha önce bu motoru kullanan görmedim ayrıca buna bağlı olarak kronik sıkıntıları hakkında da bilgim bulunmamakta ancak ortada Japon kalitesi olduğu için başınıza sorun açacağını düşünmüyorum. İkinci el bu bütçeler de alternatif Japon motosikleti olarak temiz CBR 125 veya R125 modellerinden ikisini de bulmak imkansız ayrıca bütçe artsa bile CBR 125 ve R125'in temizini bulmak yine çok zor. İlanlara bakarsanız fiyatı yüksek bile olsa çoğu motosikletin feleğin çemberinden geçtiğini görebilirsiniz. Eğer MSX boyutu sizin için sıkıntı değilse almanızı öneririm ancak çok küçük bir motosiklet olduğunu unutmayın. Belirttiğinize göre aşırı küçük bir insan değilsiniz sizin altınızda da motosiklet ufacık kalacaktır. Benim önerim sıfır Drift L tercih etmeniz olacaktır. MSX'in boyutu konusun da fikir belirtebilmesi için Kolaçan'ın incelemesini bırakıyorum. Bu arada Kolaçan'da iri birisi olmamasına rağmen motosiklet altın da ufacık kalmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Eğer Japon motosikleti şart ise biraz bütçe artışı ve iyi bir araştırma ile YBR 125 veya CBF bulabilirsiniz.

Sıfır olarak alacaksanız 81.600 TL'ye çok daha iyi seçenekler var açıkçası. Ancak 2. el alacaksanız 40.000-45.000 TL arası eli yüzü düzgün kullanılabilir modelleri bulunabilir gibi durmakta. Daha önce bu motoru kullanan görmedim ayrıca buna bağlı olarak kronik sıkıntıları hakkında da bilgim bulunmamakta ancak ortada Japon kalitesi olduğu için başınıza sorun açacağını düşünmüyorum. İkinci el bu bütçeler de alternatif Japon motosikleti olarak temiz CBR 125 veya R125 modellerinden ikisini de bulmak imkansız ayrıca bütçe artsa bile CBR 125 ve R125'in temizini bulmak yine çok zor. İlanlara bakarsanız fiyatı yüksek bile olsa çoğu motosikletin feleğin çemberinden geçtiğini görebilirsiniz. Eğer msx boyutu sizin için sıkıntı değilse almanızı öneririm ancak çok küçük bir motosiklet olduğunu unutmayın. Belirttiğinize göre aşırı küçük bir insan değilsiniz sizin altınızda da motosiklet ufacık kalacaktır. Benim önerim sıfır drift l tercih etmeniz olacaktır. Msx'in boyutu konusun da fikir belirtebilmesi için kolaçan'ın incelemesini bırakıyorum. Bu arada kolaçan'da iri birisi olmamasına rağmen motosiklet altın da ufacık kalmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Eğer Japon motosikleti şart ise biraz bütçe artışı ve iyi bir araştırma ile ybr 125 veya cbf bulabilirsiniz.

Hocam öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ikinci el de 45.000-50.000 arası düşük kilometre sıkıntısız ilanlar var ben de onlara bakıyorum. CBR 125 ve R125'te bu bütçe de eski model ve yüksek km bulunabiliyor bu da bütçeyi arttırmadıkça mantıklı gelmiyor ayrıca bu iki modeli yere düşürdüğümü düşününce msxten daha masraflı olur gibi geliyor. Ama dediğiniz gibi ben de kullanan görmedim pek fazla ilan da yok iki yıl sonra geri satacağımı düşünürsek biraz düşündürüyor. Diğer kafamı karıştıran şey de kullanıcı yorumlarına bakınca kullanan herkes çok memnun olup bırakamadığını söylüyor. Bir de gezinirken KTM Duke 125 gördüm ancak onun da piyasası pek yok gibi o yüzden çok kafama yatmadı. Drift l ise hem başlangıç olacağı hem de fiyat açısından avantajlı geliyor sadece Çin malı olması biraz kendisinden uzaklaştırıyor beni ama parça fiyatları açısından çok avantajlı kalıyor ona da bakacağım.

Hocam öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ikinci el de 45.000-50.000 arası düşük kilometre sıkıntısız ilanlar var ben de onlara bakıyorum. CBR 125 ve R125'te bu bütçe de eski model ve yüksek km bulunabiliyor bu da bütçeyi arttırmadıkça mantıklı gelmiyor ayrıca bu iki modeli yere düşürdüğümü düşününce msxten daha masraflı olur gibi geliyor. Ama dediğiniz gibi ben de kullanan görmedim pek fazla ilan da yok iki yıl sonra geri satacağımı düşünürsek biraz düşündürüyor. Diğer kafamı karıştıran şey de kullanıcı yorumlarına bakınca kullanan herkes çok memnun olup bırakamadığını söylüyor. Bir de gezinirken KTM Duke 125 gördüm ancak onun da piyasası pek yok gibi o yüzden çok kafama yatmadı. Drift l ise hem başlangıç olacağı hem de fiyat açısından avantajlı geliyor sadece Çin malı olması biraz kendisinden uzaklaştırıyor beni ama parça fiyatları açısından çok avantajlı kalıyor ona da bakacağım.
Hocam KTM'nin yeni modellerinin fiyatı yüksek. Eski model ve yüksek kilometrede olan modellerinin fiyatı düşük. KTM alacaksanız temiz olduğuna ve sorun çıkarmayacağına emin olmalısınız. Sorun çıkarırsa KTM'nin parça fiyatları pahalı. MSX aslında çokta ucuz bir motor değil ikinci elde uygun bulunabilmesinin sebebi herkese hitap etmemesi ve piyasasının pek fazla olmaması. Piyasaya baktığım da çoğu ilan uzun süredir beklemekte. Satıcılar artık satılsın kurtulayım dediğinden uygun fiyatlar yazılmış.

Hocam KTM'nin yeni modellerinin fiyatı yüksek. Eski model ve yüksek kilometrede olan modellerinin fiyatı düşük. KTM alacaksanız temiz olduğuna ve sorun çıkarmayacağına emin olmalısınız. Sorun çıkarırsa KTM'nin parça fiyatları pahalı. Msx aslında çok da ucuz bir motor değil ikinci elde uygun bulunabilmesinin sebebi herkese hitap etmemesi ve piyasasının pek fazla olmaması. Piyasaya baktığım da çoğu ilan uzun süredir beklemekte. Satıcılar artık satılsın kurtulayım dediğinden uygun fiyatlar yazılmış.

Evet ben de dikkat ettim yeni ilan yok pek fazla benim için bir dezavantaj olur bu. KTM de Bu ilan güzel gelmişti bana bu nasıl olur sizce piyasa açısından bu da msx gibi ancak görünüş ve güç açısından güzel geldi. Eğer ki bu da uygun olmazsa biraz daha bütçe artırıp R125 ya da CBR 125'e yöneleceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı