Honda PCX DX vs Yamaha NMAX Tech Max (125cc)

Hakanan

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar Technopat üyeleri.

Pazartesi günü bir scooter satın alacağım, PCX ve NMAX arasında kaldım. Seçeneklerin İkisi de en iyi paketi (PCX DX/NMAX TECH MAX).
Gerçekten çok yönlü olmasını istiyorum. Konforu olsun, viraj alması olsun, sele altı olsun, özelliği olsun, bakım ücretleri ve periyodik tablo aralığı olsun, uzun yol gidebilsin ve virajlarda kaymasın vs vs.

Aklımda bir kaç artısı ve eksisi var her iki motorlarında. Ben Bursa'da ikamet ediyorum, buralar biraz yokuştur evet. En çok takıntılı olduğum konu bu oldu. PCX bahsedildiği kadar kötü mü? NMAX ile arasında gerçekten çok büyük bir fark mı var? Yokuşta bir NMAX beni 80 ile sollayabilir mi mesela? Sanmam ama bilmiyorum. Neyse, ben aklımdaki eksileri ve artıları söyleyeyim, sizde aklımı karıştırmadan rica ediyorum anlatın. Önce fiyatlar gelsin, sonra yönler.

2025 Honda PCX DX: 216.000TL Nakit veya 154.000TL Peşinat, kalanı 8 ay VADE FARKSIZ taksit. (234.000TL)
2025 Yamaha NMAX Tech Max: 274.000TL Nakit veya 137.000TL Peşinat, kalanı 5 ay VADE FARKSIZ taksit. (fiyat aynı)

PCX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Sele, oturup konforu.
Uzun ömürlü. (?)
İlgili servis. (en azından Bursa'da daha iyi.)
Sele altı daha geniş. (benim kaskım Enduro kaskı, çenesi çıkıyor. PCX'e çene çıkarmadan koyabiliyorum ve yer dahi kalıyor ancak NMAX'te çene çıkarmadan sığmıyor, çene çıkarıp ayrı ayrı koyarsam ancak 1 şişe kola sığıyor.)
Tork daha iyi.
2. el satışı ve fiyatı daha iyi. Değer daha az kaybediyor ve hızlı satılıyor.
Görünüşü daha güzel. (bana göre)
Parça temini kolay.
NMAX'ten daha iyi tekerleklerle geliyor. (Michelin ancak modeli bilmiyorum.)

PCX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Yokuş ve Top Speed performansı NMAX'e göre daha düşük.
Arka ABS yok. (arka disk)
Tek
Parçaları pahalı. (2025).
Yol tutuşu daha kötü. (Bilenler yazsın, gerçekten virajlar sıkıntı olur mu? Virajları severim, ölümüne yatırmam ama hızlı dönmeyi severim.)

NMAX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Daha iyi yol tutuşu ve viraj derecesi. (Orjinal lastiği ile değil sanırım.)
Daha iyi Top Speed performansı. (Baga ve devir'den dolayı sanırım).
Dual ABS
Parça temini kolay.
Geri kalanını pek bilmiyorum...

NMAX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Pahalı bakım ve parça maliyetleri, ilgisiz servis. (En azından Bursa'da.)
Sele altı çok küçük.
2. el piyasası çok yavaş, elden çıkarmak çok zor. (Özellikle TECH MAX'i.)
Görünüşü berbat.
Konforu PCX'e göre kötü, ancak idare edebilirim.
Parçaları inanılmaz pahalı. (2025).
Yakıt. (Benim için hiç önemi yok isterse 10lt yaksın.)

Sadede gelirsek, ne diyorsunuz? NMAX gerçekten PCX'ten çok daha iyi mi? PCX gerçekten virajda orasını burasını kaydırıyor mu? Viraj almıyor mu, yatmıyor mu? Yokuşta çok mu boğuluyor, 50.000 lira fazla verip NMAX almaya değer mi? Neden değer? Detaylıca bana öneride bulunursanız sevinirim. Sağ olun.

İyi akşamlar Technopat üyeleri.

Pazartesi günü bir scooter satın alacağım, PCX ve NMAX arasında kaldım. Seçeneklerin ikisi de en iyi paketi (PCX DX/NMAX tech Max).
Gerçekten çok yönlü olmasını istiyorum. Konforu olsun, viraj alması olsun, sele altı olsun, özelliği olsun, bakım ücretleri ve periyodik tablo aralığı olsun, uzun yol gidebilsin ve virajlarda kaymasın vs vs.

Aklımda birkaç artısı ve eksisi var her iki motorlarında. Ben Bursa'da ikamet ediyorum, buralar biraz yokuştur evet. En çok takıntılı olduğum konu bu oldu. PCX bahsedildiği kadar kötü mü? NMAX ile arasında gerçekten çok büyük bir fark mı var? Yokuşta bir NMAX beni 80 ile sollayabilir mi mesela? Sanmam ama bilmiyorum. Neyse, ben aklımdaki eksileri ve artıları söyleyeyim, sizde aklımı karıştırmadan rica ediyorum anlatın. Önce fiyatlar gelsin, sonra yönler.

2025 Honda PCX DX: 216.000TL nakit veya 154.000TL peşinat, kalanı 8 ay vade farksız taksit. (234.000TL)
2025 Yamaha NMAX tech Max: 274.000TL nakit veya 137.000TL peşinat, kalanı 5 ay vade farksız taksit. (fiyat aynı)

PCX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Sele, oturup konforu.
uzun ömürlü. (?)
İlgili servis. (en azından Bursa'da daha iyi.)
Sele altı daha geniş. (benim kaskım enduro kaskı, çenesi çıkıyor. PCX'e çene çıkarmadan koyabiliyorum ve yer dahi kalıyor ancak NMAX'te çene çıkarmadan sığmıyor, çene çıkarıp ayrı ayrı koyarsam ancak 1 şişe kola sığıyor.)
Tork daha iyi.
2. el satışı ve fiyatı daha iyi. Değer daha az kaybediyor ve hızlı satılıyor.
Görünüşü daha güzel. (bana göre)
Parça temini kolay.
NMAX'ten daha iyi tekerleklerle geliyor. (Michelin ancak modeli bilmiyorum.)

PCX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

yokuş ve top Speed performansı NMAX'e göre daha düşük.
Arka ABS yok. (arka disk)
Tek.
Parçaları pahalı. (2025).
yol tutuşu daha kötü. (bilenler yazsın, gerçekten virajlar sıkıntı olur mu? Virajları severim, ölümüne yatırmam ama hızlı dönmeyi severim.)

NMAX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

daha iyi yol tutuşu ve viraj derecesi. (orijinal lastiği ile değil sanırım.)
Daha iyi top Speed performansı. (baga ve Devir'den dolayı sanırım).
Dual ABS.
Parça temini kolay.
Geri kalanını pek bilmiyorum...

NMAX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Pahalı bakım ve parça maliyetleri, ilgisiz servis. (en azından Bursa'da.)
Sele altı çok küçük.
2. el piyasası çok yavaş, elden çıkarmak çok zor. (özellikle tech Max'i.)
Görünüşü berbat.
Konforu PCX'e göre kötü, ancak idare edebilirim.
Parçaları inanılmaz pahalı. (2025).
Yakıt. (benim için hiç önemi yok isterse 10LT yaksın.)

Sadede gelirsek, ne diyorsunuz? NMAX gerçekten PCX'ten çok daha iyi mi? PCX gerçekten virajda orasını burasını kaydırıyor mu? Viraj almıyor mu, yatmıyor mu? Yokuşta çok mu boğuluyor, 50.000 lira fazla verip NMAX almaya değer mi? Neden değer? Detaylıca bana öneride bulunursanız sevinirim. Sağ olun.

Dostum öncelikle PCX hakkında görüşlerimi söylüyeceğim.

23 model PCX kullanıyorum

Selesi gerçekten denildiği kadar konforlu başka motora bindigin an direk o seleyi özlüyorsun.

Uzun ömürlü olması zaten doğru ama NMAX'da onun kadar uzun ömürlüdür o konuda şüphen olmasın ikisi de kaliteli markanın motorları.

Bagajı zaten dedigin kadar geniş eğer kaskın m beden falansa 2 kask bile sığdırabilirsin benim kaskım XL olduğundan tek kask sığıyor sadece.

Torku gayet güzel zaten bir anda gaza abanınca motorda tcs oldugundan motor kendini frenliyor

2.eli denildiği kadar var mı bilmiyorum ben geçen kış motorumu satmayı denedim belli nedenlerden dolayı piyasadan uygunada versem satılmadı Antalya'da yaşıyorum öyle küçük bir şehirde degil anlamadım.

Parça konusunda daha bir sorun yaşamadım görünüşte tercih meselesi.

--------------------------------------------------------------------------

Gelelim viraj konusuna şu PCX'in viraj performanısna bayılıyorum beni daha hiç üzmedi işten gelirken uzun bir yol var orada hep viraja yatırmayı deniyorum motoru daha beni hiç üzmedi viraj performansı gayet iyi motor o güveni sağlıyor :D

Son olarak ben yerinde olsam PCX alırdım gerek popülertesi olsun gerek sağlamlığı gerek bir Honda olması sonuçta. Aklına takılan birşey kaldıysa sorabilirsin.

Bu kadar detaylı karşılaştırmışsın ama sana aydınlanmayı yaşatacak olan şey benzer fiyata 0 ayarında 250cc Forza alabiliyor olman. Hatta biraz daha ekonomik düşünürsen kymco, sym modelleri pcx'ten bile ucuz... Bu yeni vergilerden sonra arbitraj fırsatı gibi geliyor bana.

Merhaba, A1 ehliyet.

Bu kadar detaylı karşılaştırmışsın ama sana aydınlanmayı yaşatacak olan şey benzer fiyata 0 ayarında 250cc Forza alabiliyor olman. Hatta biraz daha ekonomik düşünürsen kymco, sym modelleri pcx'ten bile ucuz... Bu yeni vergilerden sonra arbitraj fırsatı gibi geliyor bana.
Merhaba, KYMCO ve SYM gibi modeller kaliteli bile olsa parça ve usta sıkıntısı var bulunduğum ilde. Ayrıca ne olursa olsun bi' Honda gibi rahat kafa gidilmiyor maalesef. 250CC olmamasının sebebi A1 ehliyet.

Ben zamanında ikisinide kullanmış, daha doğrusu sahibi olmuş birisi olarak iki motoruda önermem. Sebepleri ise madde madde daha rahat anlaşılır şekilde yazayım.

Pcx için:
1-Motor hantal, ivmelenmesi iyi değil.
2-Frenleri başarısız, arka fren 2025 yılında halen kampana, Dx pakette disk fakat bu sefer de abs yok. :)
3-Plastik aksam bir yazda sararıyor.
Artıları ise evet rahat ve konforlu, amortisörler çok yumuşak bu da şehir içinde avantajlı.

Nmax için:
1-Motorun kaporta aksamı çok dandik, grenajlar çok gıcırdıyor, ve zamanla yerinden tırnakları çıkıyor.
2-Motorun arıza yapma ihtimali Pcx’e göre daha fazla(Hondanın kalite, dayanıklılık vs. gibi faktörlerde yamahadan çok daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz.)
3-Sert bir motor, amortisörler epey sert şehir içinde(bu araçların zaten kullanım amacı ve yeri bu) Pcx gibi konforlu değil.
Artıları ise daha iyi bir ivmelenme ve daha iyi frenler.

Kısaca ben iki motoru da tercih etmem ben Scooterda her zaman Kymco ve Sym yi ayrı tutarım benim gözümde bu böyledir. Nmax veya Pcx almaktansa bir miktar daha para ekleyip 250cc Kymco veya Sym modellerine bakarım veya alırım. Tabi genede sadece bu ikisi arasından bir seçim yapmak gerekli ise ben Pcx derdim en azından şehir içi için evet çok rahat, uzun ömür açısından Nmax e göre epey daha ön planda.

Ben zamanında ikisinide kullanmış, daha doğrusu sahibi olmuş birisi olarak iki motoruda önermem. Sebepleri ise madde madde daha rahat anlaşılır şekilde yazayım.

Pcx için:
1-Motor hantal, ivmelenmesi iyi değil.
2-Frenleri başarısız, arka fren 2025 yılında halen kampana, Dx pakette disk fakat bu sefer de abs yok. :)
3-Plastik aksam bir yazda sararıyor.
Artıları ise evet rahat ve konforlu, amortisörler çok yumuşak bu da şehir içinde avantajlı.

Nmax için:
1-Motorun kaporta aksamı çok dandik, grenajlar çok gıcırdıyor, ve zamanla yerinden tırnakları çıkıyor.
2-Motorun arıza yapma ihtimali Pcx’e göre daha fazla(Hondanın kalite, dayanıklılık vs. gibi faktörlerde yamahadan çok daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz.)
3-Sert bir motor, amortisörler epey sert şehir içinde(bu araçların zaten kullanım amacı ve yeri bu) Pcx gibi konforlu değil.
Artıları ise daha iyi bir ivmelenme ve daha iyi frenler.

Kısaca ben iki motoru da tercih etmem ben Scooterda her zaman Kymco ve Sym yi ayrı tutarım benim gözümde bu böyledir. Nmax veya Pcx almaktansa bir miktar daha para ekleyip 250cc Kymco veya Sym modellerine bakarım veya alırım. Tabi genede sadece bu ikisi arasından bir seçim yapmak gerekli ise ben Pcx derdim en azından şehir içi için evet çok rahat, uzun ömür açısından Nmax e göre epey daha ön planda.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut motorum olan TVS Raider'den PCX DX'e geçmiş bulunuyorum. Teşekkür ederim. Nmax gereksiz pahalı, tipi kötü ve taşıma kapasitesi çok düşüktü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı