Bence siz bilseniz POCO'da da PWM var dememi komik bulmazdınız ya da belki de hiçbir zaman kullanmayacağınız 5bin niti övmezdiniz. Ben en azından Epey'e bakıyorum. Siz dediklerinizi ispatlayacak tek bir kaynak vermiyorsunuz ya da veremiyorsunuz. O yüzden söyledikleriniz forumdaki POCO düşmanlığından bașka bir şey ifade etmiyor. Ya da açıklayın 5000 nitin 3000 nite oranla ne fark ettireceğini KAYNAK vererek öğrenelim. Ha bu arada Honor'un renk derinliği 10 bit. POCO'nunkine baktınız mı?
POCO'da renk profilleri ayarlanabiliyor. Sizin gozleminiz subjektif. Renk doğruluğunda başarı var diyorsanız buna kendi gozleminizden bağımsız olarak kaynak vermeniz lazım. Kağıt üzerinde yazılanlar keyfe göre yazılmıyor çünkü. İnsanlar bu söylemlere göre cihaz alımında bulunuyor. O yüzden iddia ortaya atarken kaynak vermek gerekli.
1) Renk profilleri ayarları ekran renk kalitesini değil, tonunu etkiler. Bu özellik, hemen hemen her Android cihazda bulunan renk sıcaklığı ayarına denktir.
2) Bit konusu; anlaşılan, pek bilgili değilsin. Burada sana hızlı bir ekran biti hakkında bilgi vereceğim. Aslında, her renk kanalında gösterilebilen ton sayısını belirler. Burada 10 bit, 1,07 milyar rengi; 12 bit ise 68 milyar rengi temsil eder. Ancak günümüzde herhangi bir yerde, Poco X7 Pro ile kolay kolay 12 bit format kullanamazsın, çünkü içeriklerin çoğunluğu 8 bit veya 10 bit kapsamlı çalışır. Zaten insan gözü, 12 bitte bulunan 68 milyar rengi, 7 inç ekranda olsa bile, 10 bit ile ayırt edebilecek kadar yetenekli değildir. Keşke biraz araştırıp yazsaydın buraya.
3) POCO'da da PWM var demene gülmemin sebebi, cümlenin tamamen saçma olmasıydı. Çünkü dediğim gibi, bu teknoloji zaten her telefonda olmak zorundadır; ekran denen şey olduğu için var. Ancak burada Honor'un önüne geçtiği kısım, miktarıdır; yani dediğin şey şuydu:
Örneğin Nokia'da da işlemci var, S25 Ultra'da da. O zaman Nokia ile S25 Ultra bir mi? Hayır, çünkü farklı güçte işlemciler var. Burada da POCO'da da PWM var, Honor'da da; ancak POCO'daki PWM 1920 Hz iken Honor'da 3840 Hz. Tam tamına iki katından bahsediyorum.
The Poco X7 has the same display as the Poco X7, Poco X6 and X6 Pro befor it - a 6.67-inch AMOLED screen with 1,220 x 2,170 pixels, 12-bit color depth,...
m.gsmarena.com
HONOR 200, 50MP Portre Ana Kamera ile donatılmıştır , 50MP Portre Selfie Kamerası,50MP Portre Selfie Kamerası, HONOR Eye Comfort Ekran. Harcourt Portre Modu sizi profesyonel düzeyde portre performansını deneyimlemeye götürür. HONOR 200'ün profesyonel portre yetenekleri hakkında bilgi edinmek...
www.honor.com
4) Tepe parlaklık konusunda da pek bilgili olduğunu sanmıyorum, bu yüzden burada da hızlıca bilgilendirme yapacağım. Parlaklık ikiye ayrılır: HBM ve maksimum parlaklık şeklinde. Honor'da asla kullanmayacağınız 5.000 nit demeniz yanlış bir tabirdir, çünkü 5.000 nit maksimum parlaklıktır; bunu zaten siz isteyerek kullanamazsınız, telefon kendisi otomatik ayarlama yapar. Telefonlar maksimum parlaklıkta uzun süre kalamaz; ısınma, ekrana zarar verme gibi sebeplerden dolayı kendini düşürür. Burada da ortaya HBM parlaklığı çıkıyor; bu parlaklık ise maksimum parlaklığın aksine, kendi elinizle ayarlayabileceğiniz, devamlı parlaklık miktarıdır.
Konumuza dönersek, X7 Pro tutarlı bir maksimum parlaklığa ve HBM parlaklığına sahip değil, aynı zamanda bu parlaklıkta kalma süresi kısa. Burada Honor yine önde. Ek olarak, 5.000 nit parlaklığın 3.000 nit'lik kıyasla ne fark olacağını sormuşsunuz. Öncelikle, zaten güneş altında gereken miktar ortalama bir yaz ayı için 3.000'nin üstünde, kesinlikle. Bunu 2600 nit maksimum parlaklığa sahip telefon kullanıcısı olarak söylüyorum. Honor daha geç parlaklık düşürdüğü için, POCO'da ekranı 5 dakikada görememeye başlayacaksanız, Honor'da bu süre 15 dakika; çünkü honor daha soğuk ve kararlı bu konuda kademeli olarak düşen nit daha geç iniyor