Honor 200 vs Poco X7 Pro

Yorum yazan herkese teşekkürler fakat nihai karar olarak maalesef iki cihazı da seçemedim. Planım sattığım cihazın parası ile bir cihaz almaktı veya üzerine ekleyip iyi bir şeyler almaktı ama maalesef olmadı.

Bir takım bütçe sorunları yaşadığım için idare etmesi açısından ikinci el bir cihaz alıp geçtim. Bütçe sorunum çözülene kadar onunla idare edeceğim. Ama bundan sonra telefon alacak olursam Poco tercih etmeyeceğim. Yani direkt Xiaomi alır geçerim, alt markalarına hiç bakmam.

Merak eden varsa aldığım cihaz İnfinix Hot20 ( Bütçeme ancak bunu alabildim )

Teşekkürler. Bu durumda Honor tercih edersem bütçeyi artırıp Pro modelini alırım. Her iki Honor modelinde de 12 GB Ram + 512 GB Rom kombinasyonunu düşünüyorum Hepsiburada'dan. Kendisi satıyor, oradan almayı düşünüyorum. Honor 200 22.500, Pro modeli 30.500 fiyatında.

Edit: şimdi kontrol ettim Pro modeli 30 bine inmiş Yeşil renginde. Onu daha çok beğendim renk olarak.

Hayırlı olsun diyelim. Bütçe çıkınca yine değerlendirirsiniz .

Son düzenleme:
Honorun ekranının nesi daha başarılı tam olarak? Aynı teknolojiler Poco'da da yok mu?

Honor'un ekranının nesi daha başarılı tam olarak? Aynı teknolojiler POCO'da da yok mu?

Hayır yok. Şöyle kabaca anlayabileceğiniz şekilde basitleştirerek sıralama yapayim size(aklıma gelenlerden),
+Honor'un ekran renk kalibrasyonu daha iyi.
+Honor'un PWM dimming seviyesi kendi segmentini geçtim amiral segmentini bile ezecek seviyede. POCO'yu geçtim direkt Xiaomi markasının en üst en güncel modelinden bile önde Honor bu konuda. Hatta şuanda aktif olarak Honor bu işin son seviyesi bile diyebilirsiniz.
+Honor'un maksimum parlaklığı daha yüksek.
+Honor tepe parlaklıkta daha uzun süre kalacaktır diğer donanımlarının artısı sayesinde.
+Honor'un HBM parlaklık olarak verilen değerleri ile bağımsız testler daha tutarlı.
Aslına bakarsak ilk 2 madde yeterde artar ama diğerleride bonus olarak düşünülebilir.

Honor mu kullanıyorsunuz? Öyleyse telefonunuzu savunmak istemeniz anlaşılır. Kısaca PWM ve parlaklık demişsiniz. Ama Pocoda da PWM var. Parlaklık konusunda ise siz her zaman 5000 nitte mi kullanıyorsunuz telefonu?

Honor mu kullanıyorsunuz? Öyleyse telefonunuzu savunmak istemeniz anlaşılır. Kısaca PWM ve parlaklık demişsiniz. Ama POCO'da da PWM var. Parlaklık konusunda ise siz her zaman 5000 nitte mi kullanıyorsunuz telefonu?

Hayır Honor kullanmıyorum, önceden de hiç Honor kullanmadım kendim için. POCO'daki PWM miktarını biliyor musunuz? Bilseniz böyle yazamazsınız. Parlaklık olarak da ortalama bir yaz güneşi altında zaten telefonun ihtiyacı 3bin niti bile aşabiliyor bazen. Ek olarak parlaklık HDR ile kaliteyi etkiliyor, renk olarak bile değişiyor durum. Yazdığınız şeye bakılınca pek detay bilginiz olduğunu sanmıyorum bu konuda. POCO'da da PWM var demeniz bile en baştan komik bir ifade. Bir de devamında 5bin niti hep kullanıyor musun yazmanda HBM-maksimum parlaklık ve kontrast, renk, HDR ilişkisini bilmediğin anlamına gelir.
Ya bu konuda çok yenisin ya da epeye girip oradan bakarak yaptığın karşılaştırmayı baz alıyorsun.

Honor mu kullanıyorsunuz? Öyleyse telefonunuzu savunmak istemeniz anlaşılır. Kısaca PWM ve parlaklık demişsiniz. Ama Pocoda da PWM var. Parlaklık konusunda ise siz her zaman 5000 nitte mi kullanıyorsunuz telefonu?

Tartışmanızdan bağımsız ben honor kullanıyorum kendim bizzat Samsung A55 ve Poco X7 pro ile kıyaslama yaptım.

Ekran konusunda renk doğruluğu, kontrast gibi şeylerde Honor' un bariz renk doğruluğu, kontrast başarısı var. Kağıt üzerinde yazanlara göre eşit gibi olması lazım ama öyle değil işte. Üstüne birde ekran karatma başarısı Honor' un daha iyi bu göz sağlığını etkiler.

Bence siz bilseniz POCO'da da PWM var dememi komik bulmazdınız ya da belki de hiçbir zaman kullanmayacağınız 5bin niti övmezdiniz. Ben en azından Epey'e bakıyorum. Siz dediklerinizi ispatlayacak tek bir kaynak vermiyorsunuz ya da veremiyorsunuz. O yüzden söyledikleriniz forumdaki POCO düşmanlığından bașka bir şey ifade etmiyor. Ya da açıklayın 5000 nitin 3000 nite oranla ne fark ettireceğini KAYNAK vererek öğrenelim. Ha bu arada Honor'un renk derinliği 10 bit. POCO'nunkine baktınız mı?

POCO'da renk profilleri ayarlanabiliyor. Sizin gozleminiz subjektif. Renk doğruluğunda başarı var diyorsanız buna kendi gozleminizden bağımsız olarak kaynak vermeniz lazım. Kağıt üzerinde yazılanlar keyfe göre yazılmıyor çünkü. İnsanlar bu söylemlere göre cihaz alımında bulunuyor. O yüzden iddia ortaya atarken kaynak vermek gerekli.

1) Renk profilleri ayarları ekran renk kalitesini değil, tonunu etkiler. Bu özellik, hemen hemen her Android cihazda bulunan renk sıcaklığı ayarına denktir.

2) Bit konusu; anlaşılan, pek bilgili değilsin. Burada sana hızlı bir ekran biti hakkında bilgi vereceğim. Aslında, her renk kanalında gösterilebilen ton sayısını belirler. Burada 10 bit, 1,07 milyar rengi; 12 bit ise 68 milyar rengi temsil eder. Ancak günümüzde herhangi bir yerde, Poco X7 Pro ile kolay kolay 12 bit format kullanamazsın, çünkü içeriklerin çoğunluğu 8 bit veya 10 bit kapsamlı çalışır. Zaten insan gözü, 12 bitte bulunan 68 milyar rengi, 7 inç ekranda olsa bile, 10 bit ile ayırt edebilecek kadar yetenekli değildir. Keşke biraz araştırıp yazsaydın buraya.

3) POCO'da da PWM var demene gülmemin sebebi, cümlenin tamamen saçma olmasıydı. Çünkü dediğim gibi, bu teknoloji zaten her telefonda olmak zorundadır; ekran denen şey olduğu için var. Ancak burada Honor'un önüne geçtiği kısım, miktarıdır; yani dediğin şey şuydu:

Örneğin Nokia'da da işlemci var, S25 Ultra'da da. O zaman Nokia ile S25 Ultra bir mi? Hayır, çünkü farklı güçte işlemciler var. Burada da POCO'da da PWM var, Honor'da da; ancak POCO'daki PWM 1920 Hz iken Honor'da 3840 Hz. Tam tamına iki katından bahsediyorum.

4) Tepe parlaklık konusunda da pek bilgili olduğunu sanmıyorum, bu yüzden burada da hızlıca bilgilendirme yapacağım. Parlaklık ikiye ayrılır: HBM ve maksimum parlaklık şeklinde. Honor'da asla kullanmayacağınız 5.000 nit demeniz yanlış bir tabirdir, çünkü 5.000 nit maksimum parlaklıktır; bunu zaten siz isteyerek kullanamazsınız, telefon kendisi otomatik ayarlama yapar. Telefonlar maksimum parlaklıkta uzun süre kalamaz; ısınma, ekrana zarar verme gibi sebeplerden dolayı kendini düşürür. Burada da ortaya HBM parlaklığı çıkıyor; bu parlaklık ise maksimum parlaklığın aksine, kendi elinizle ayarlayabileceğiniz, devamlı parlaklık miktarıdır.

Konumuza dönersek, X7 Pro tutarlı bir maksimum parlaklığa ve HBM parlaklığına sahip değil, aynı zamanda bu parlaklıkta kalma süresi kısa. Burada Honor yine önde. Ek olarak, 5.000 nit parlaklığın 3.000 nit'lik kıyasla ne fark olacağını sormuşsunuz. Öncelikle, zaten güneş altında gereken miktar ortalama bir yaz ayı için 3.000'nin üstünde, kesinlikle. Bunu 2600 nit maksimum parlaklığa sahip telefon kullanıcısı olarak söylüyorum. Honor daha geç parlaklık düşürdüğü için, POCO'da ekranı 5 dakikada görememeye başlayacaksanız, Honor'da bu süre 15 dakika; çünkü honor daha soğuk ve kararlı bu konuda kademeli olarak düşen nit daha geç iniyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…